Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@koblizeq jo, pribyva dobre. Basti to odstrikane a bohuzel uz i drobet dokrmu, kdyz mam mleka malo. Jsou mu 3 tydny.
Jezis holky,to je něco s kojením ![]()
Já malýho kojila,byl občas boj,i jsem tenkrát volala laktační poradkyní,ale je to už daaavno,takže už nevím co radila. Jen jsem si říkala,že kojení taky není vše a když to nepůjde,tak to nepujde. Šlo to do 11.mesice a pak se odstavil de facto sám.
@maaarkeeet hlavně že je malý spokojený
My to měli taky tak
teď pije moje odstrikany, ale máme připravený v záloze i hipp Náš je velký jedlik
Ten dokrm nesu pořád špatně, mám pocit jako selhani, ale když vidím našeho spokojenýho chlapečka
Tak se s tím srovnávám…kojení nevzdavam ![]()
@koblizeq je, tak to mame uplne stejny
ja si pisu kolik zbastil MM a kolik UM a porad se pohybujeme okolo te 1/3 UM, nekdy vic a nekdy min. Taky mi to mrzi, ale zase na druhou stranu jsem rada, ze aspon neco ode me ma a je taky spokojeny, takze to mi za to stoji.
Jinak mi davame Nutrilon HA. Meli jsme nejdriv Bebu, ale nejak po ni nekakal a dr mi rikala, ze je jako cement a doporucila tu verzi HA (oba mame lehkou alergii, ne na laktozu) a pry je lepsi tomu radeji predchazet.
Holky, co se týká toho umělého mléka, bohužel jsou v nabidce veliké rozdíly …já malou nekojim od toho 11mesice, měla jsem česke Hami a HiPP a pak jela do Německa, tam koupila německý HiPP a to se chuťově a složením nedá srovnat, přitom krabice vypadá „stejně“. Ihned po smíchání s vodou vidíš i vizuální rozdíl na první pohled
. Takže pokud máte možnost, zkuste zajet do Německa…
Tak ono bohuzel vse z Nemecka je proste lepsi. Napriklad ja vybalila ted toal.papir koupeny v CR a stejnou znacku z DM jsme koupili v zari v Nemecku. A i ten „blby“ toaletak v CR je o dost horsi. A to podotykam ze jde o kvalitni 5 vrstvy
tak to jen pro odlehceni ![]()
Jinak do Nemecka jednou za cas jezdime, ale ted bohuzel nam to aspon tak do ledna nevyjde ![]()
Ahoj holky, mám otázku: jaký jste měly zkušenosti s krátkým a s dlouhým protokolem? Já jsem byla v pátek v CARU, hned nám udělali náběry krve a ultra zvuk a v lednu bych s největší pravděpodobností měla začít stimulovat (a to ještě nejsou ani žádné výsledky vyšetření atd.) není to všechno nějak moc rychle?
Byla jsem u pana doktora Bouše a byl moc příjemný. Díky za vaše zkušenosti ![]()
@Margit. Tomanova já myslím,že je to v pořádku
Nám taky brali krev,poslala se žádanka na pojišťovnu a pak se zacalo
U Bouseho jsem taky párkrát byla
Takovej nemastnej neslanej mi přišel. No ale určitě možná začneš s krátkým protokolem,ten dlouhý dávají asi až podle reakce u krátkého? Ale uvidíš no…takže v lednu si půjdeš pro zásobu jo ![]()
@Margit. Tomanova já měla jednou krátký a dvakrát dlouhý protokol…jednou dlouhý v Natalartu a stejně nic extra z toho nebylo. A třetí pokus dlouhý protokol na náměstí a dopadlo to jak to dopadlo ![]()
@sonci82 no pan doktor říkal, že kdyby neměli mezi svátky zavřeno, tak bych začala stimulovat už tenhle měsíc
ale jestli jsem to dobře pochopila, tak když všechna vyšetření budou ok, tak začnu stimulovat na začátku ledna… Když Ti nevyšel ten první pokus s krátkým protokolem, tak pak Ti dělali nějaká další vyšetření? aby třeba zjistili proč to na poprvé neklaplo?
@Margit. Tomanova tak my šli na první pokus a měli jsme hotovou genetiku. Když to nevyšlo,tak nás napřed poslal na reprodukční imunologii,ale to bylo taky na dlouhý lokte. Musela jsem být 6 týdnů od posledního pokusu,takže jsem se tam šla objednat na začátku listopadu a objednali nás až na začátek ledna,a výsledky 5-6 týdnu. A pak jsem mohla jít na další pokus a to bylo až v březnu.
@sonci82 někdy ty testy trvají vážně dlouho
no já uvidím jak dopadneme v pátek a co mi doktor řekne…ale představa toho, že bych třeba už v února mohla být těhotná je fakt krásná
i když vím, že procento úspěšnosti je asi 35%…ale tak pořád doufám, že to vyjde
ale to asi každá z nás ![]()
@Margit. Tomanova já někde četla, že šance je 50-60 procent. Takže to vyjde ![]()