NATALART Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1888
28.11.18 06:48

@Aniga děkuju :srdce: Hlavně bych si moc přála, mít mlíko co nejdyl…co pro to mám udělat? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
28.11.18 06:52

@Keshi holky držte se :srdce: A chce to věřit, že se mimi povede a nevzdávát to :srdce: prdolka za to stojí :srdce: u nás to byly skoro 4 roky, 2 potraty, 4 ivf…Ale i to víc si to mateřství užívám a posílilo to i vztah s partnerem…i když kolikrát byl ze mě nešťastnej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.11.18 08:26

@koblizeq hodne pij, doporucuje se alespon 3 l za den… v zime se to hure pije, ja jsem to vzdy mela tak, ze 1l caje, 1l mleka a ten zbytek dzus, voda,… a taky koj vzdy na pozadani, neres, zda uplyne hodina nebo tri… ze zacatku urcite odsavej i v noci i kdyz miminko bude spinkat a to vzdy z obou prsu… max nocni prestavka musi byt 6hodin alespon do tech trech mesicu. Nejlepsi bych rekla je odsat (kojit) vecer v deset, pak v 2:30 a pak v 6 hod. Mas za noc jen jedno vstavani. V noci se tvori nejvice mleka, takze odsavani v 2:30 by melo byt nejvydatnejsi. Prebytky si davej do mrazaku. Treba je pak vyuzijes. Nepij matovy caj, ten laktaci snizuje, naopak kojici caje by ji mely podporit. Pozor na zanety, pokud by ti trapily, tak se ozvi… vim co na ne ;) . Dulezite je snazit kojit pripadne odsavat a nedavat umele, jak s nim zacnes, poptavka mleka u tebe klesne a kojeni jde do “kytek” . Jak mi neslo kojeni, v noci jsem na to kaslala a davala odsate mleko, ale pres den se snaz miminko prikladat aby salo. MAterske mleko se travi velmi rychle, takze se neboj, zda mu nebude spatne… jen samozrejme davej kapky na prdiky, tomu se nevyhnes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
28.11.18 11:19

Take mam problemy s kojenim - malo mleka. Laktace se mi pomalu rozjizdela az tak 5-6 den po porodu (jo, v porodnici mi vystresovali, ze na to jak porad prikladam ma proste malo), s tim, ze ze me vysosal tak max 30 ml - mam kojeneckou vahu, takze mam prehled.
Koupila jsem si elektrickou odsavacku, s manualni jsem po pul hodine pumpovani odsala maximalne tech 30ml. Takhle dam cca 70ml, coz je maximum a driv jak po tech 3hod se mi dostatecne neobnovi, a to mohu prikladat nebo odsavat kazdou pul hodinu :roll:
Piju hodne, tech 2.5l urcite, do toho kojici caje, dostatek mlecnych vyrobku a stejne ze sebe vice nevymacknu. Zacinam ale premyslet, zda to u me neni geneticke, nebot mama me i bratra kojila pouze v sestinedeli a potom jiz nemela mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.11.18 11:46

@maaarkeeet : u nás v rodině nikdy nikdo nekojil…neměl mléko. Jak z mámy strany, tak z tátovo. V porodnici malá nic že mne nedostala, z jednoho prsu mi mléko vůbec neteklo. Do toho novorozenecká žloutenka a tak jsem vyfasovala odsávačku. mléko po kapičkách z jednoho prsu, druhý nejprve nic, pak i tam začala laktace a já pořád vystresovana, že mléka budu mít málo odsavala a odsavala a pak se to rozběhlo nějak samo a já měla mléka takové přebytky, že mrazák nestačil… Dle výpočtu jeden čas jsem jej měla pro 3apul dítěte.. takže jsem řešila problém, jak snížit… Takže myslím, že geneticky to nebude nebo u mne genetika v tomto nefungovala. Malou nekojim už tři měsíce a když zmáčknu prso i po té době teče kapka mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.11.18 11:48

@maaarkeeet a to nám 60kg a prsa malá , takže žádné „balóny“ .. ono prý na velikosti prsou u kojení vůbec nezáleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
28.11.18 12:41

@Aniga a jak často a jaký si dávala kapičky ns prdiky? Každý mi říká něco jinýho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.11.18 13:27

@koblizeq nejlepší jsou espumisan a ze začátku můžeš při každém jídle. Jakmile začne zvedat nožičky, můžeš dávat třeba ob jídlo (mléko). Za mne raději trochu více než aby bolelo bříško. Ty kapky jsou neškodné, nic špatného v nich není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.11.18 22:10

Ahojky vsem, jen tak pro informaci. Nechavala jsem si predepsat od sveho gyn. gynprodyl a v lekarne jsem doplacela 9Kc. A v centru jsem vzdy doplacela 100Kc. Byla jsem z toho v soku. A do ted nevim jak si to mam vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
28.11.18 22:29

@Pavao1 mně by taky zajímalo,jak to občas je,protože v Natalu za Ovitrelle jsem vždy doplácela a na náměstí,když jsem si ho šla vyzvednout do lékárny ,tak jsem nedoplacela nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
29.11.18 09:08

@Aniga nevim no, u me tam mozna ta genetika drobet roli hraje, tezko rict. Kazdopadne jsem samozrejme rada, ze ma nejvic mleka ode me, sice tedy odstrikanim, ale i tak. Malej se posledni dny nechce moc prisat, mleko tece az po delsi dobe a to ho proste nebavi :roll: zkousela jsem i teplou sprchu na prsa a nahrat, aby teklo drive a stejne nic.
Snad to takhle preckame co nejdele, vzdat to nechci a ani nechci hned na UM, i kdyz je to docela boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
29.11.18 10:44

@maaarkeeet : a když nechce sat z prsu, dáváš mléko tou speciální lahví, aby musel hodně sat a neteklo mléko samo? Já měla medelu a byla fakt super. Nebyl problém s „přechodem na kojení“. Tak zkus ještě mléko trochu odstřiknout, aby fakt teklo a pak přiložit malého… To se taky doporučuje . Ještě pozor, nektere ženy mléka mají plno, ale nejde odsávačkou ani ručně odstřiknout, přitom miminko si mléko krásne vytáhne. Takže co odstřiknes, to nemusí být vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
29.11.18 10:50

@Aniga jo jo, mame z odsavacky Medela Calma, je takova zvlastni, takze pije z ni. Tak i z te mu vytece mleko drive, nez z meho prsu, ale nechci ztratit ten spravny saci reflex kvuli nejake flasce, takze zatim nepodleham obycejne lahvi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
29.11.18 10:59

@maaarkeeet jeste nehazej flintu do zita, treba se jeste krasne malej chytne… ja jsem normalne zacala kojit kdyz Andulce byly dva mesice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
29.11.18 13:39

@Aniga zatim to nemam v planu vzdavat. Prikladam ho porad, akorat posledni 2 dny se u toho hrozne vzteka a treba dnes se uz prisaje, vypada to ze saje i polyka a kdyz si ho po „kojeni“ dam na vahu jako obvykle, tak mam prirustek 5, z prsou potom treba jeste 60 odsaju, tak to nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí