Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kapyka my si připlácíme ICSI, co nám doporučili, klasické IVF je nám k ničemu..
dostaneš domů papíry, kde je to popsáno, co se vám bude líbit/hodit, podepíšete… myslím, že ve finále se budou ptát ještě jednou..
my budeme tedy ještě mrazit, pokud bude co
stimuluje se od 2-3 dne cyklu, tak dlouho, jak ti poví, já to mám třeba na 10dní, ale ty to můžeš mít jinak
připlácí se za léky, ale taky nemusíš, podle toho co si vybereš, jsou léky i zdarma na pojišťovnu
@kapyka píše:
@xsaleen a co si připlácíš ty i ivf? a Kdy si musím rozhodnout co všechno si připlatím?
rozhoduješ se až bezprostředně předtím, podle toho jak to vypadá. ICSI rozhoduješ v den odběru vajíček, PK až podle toho jak ebrya rostou. Oni ti ten 2. den řeknou, zda jedobrý to tam vrátit 3. den nebo si zaplatit tu PK. A ten AH rozhoduješ až v den návratu ebryí.
Jinak to trvá cca - krátký portokol je jako normální cyklus ženy. (stimuluje se asi 10 - 12 dní(nevím přesně na den)
Dlouhý protokol trvá měsíc a půl??? Taky přesně nevím
Počítám to od začátku cyklu až po těhotenský test
Jak píše @xsaleen : doma si to hezky všechno pročteš, podepíšeš souhlasy a pak uvidíš co byste chtěli.
Tady najdeš taky hezké a souhrnné info: http://rodina.cz/…/journal.asp?…
@xsaleen @popina díky moc, mě jde o to že tam teď pojedu ve čt sama a bez manžela a jestli řeknu že hcceme ivf, co bude následovat. MS bych měla mít tak v půlce února, tak jestli by se stihlo a dalo od té půlky února stimulovat. A k čemu všemu potřebouju manžela s sebou
???
díky moc
@kapyka myslím, že předtím ti ještě dělají nějaké krev náběry, kultivace atd.
Manžela potřebuješ opět jen na spermiogram. Ale je dobrý, když alespoň pro tebe přijede ![]()
@kapyka neboj pořeší to s tebou všechno… půlka února je hafo času, mě to stihli vyřídit za týden, takže se neboj…
jinak potřebovat ho budeš asi jen na krev, spg a pak taky po odběru vajíček, aby je bylo s čím kultivovat.. ![]()
jinak já ho tam chci aspon na transfér, i když se budu muset odvést sama.. nemá řidičák ![]()
@xsaleen spg mu předtím nedělají. Jen odběr sperma a z toho udělají spg.
No tak snad tam sama ve čtvrtek můžu ještě, pak už semnou bude jezdit manžel, máme to přeci jen 50 km
@popina dobře, ale po odběru vajíček tam přece musí dodat sperma ne?
Jo a dělají nějaký genetický testy? to trvá přes měsí výsledky jsem slyšela.