Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky tak mi sme si dneska o všem promluvili a když nepůjde IUI na což to zatím vypadá, tak půjdeme do IVF i S MANŽELEM
. Jsem tak šťastná, že to konečně pochopil a povolil ![]()
V pondělí jdu na ultrazvuk jestli rostou vajíčka, tak mi džte PALCE.
@kapyka tak to jsem ráda, že došel taky k tomu.. ![]()
já už tam ted asi nepujdu, byla jsem v pátek, utz dopadl dobře, tak budu dál brát ty prášky a v pátek volat, jestli jede laborka, a pokud pojede (jako, že všichni předpokládají, že normálně pojede) tak pak čekám na ms a budu stimulovat už konečně.
Myslím, že se hodně snaží, aby jela, přece jen mají stop už přes měsíc a utíkají jim šílené peníze
@pajisek90 ona nejde do ted, ted dělají nějaké testy, a v provozu bude nejdřív 24.1. až dostanou razítko ze SÚKL
@xsaleen Aha,mě totiž objednali na toho 24.1. to budu 14.dc
s tím, že 12-ty nebo 13-ty Dc nepřipadá v úvahu, že nepůjde laborka.
@pajisek90 oni jí ještě nerozběhli od té doby co se přestěhovali, musí tam udělat nějaké rozbory, stěry, hygienu, nastavit přístroje.. pak jim tam přijde kontrola, pokud projdou, dostanou kulaté razítko a můžou začít.. bez něj ne…
ale dr říkal, že to s tím SÚKLem průběžně projednávají, takže by to mělo být v pořádku… hlavně je v jejich zájmu to rozběhnout co nejdřív, protože jim to celí stojí a prakticky nevydělávají
Holky tak zítra jedu do Natu do nového prostředí, poradíte mi kde to tam najdu? V jaké patře a tak? Jsem na to nové prostředí zvědavá. Držte mi palečky
, prosím
@kapyka je to v budově genetiky, je u toho hned parkoviště, jsou ve 3p, takže můžeš jít pěšky, nebo jet výtahem
Tak kontrolní ultrazvuk ukázal 4 vajíčka ale maji jen 8 mm a ma MIT 20 na ovulaci. Tak ve ČT jedu znova na ultrazvuk a jestli nedoroste vajíčko. Tak se mám rozhodnout pro srimulaci injekcema nebo ivf.
Mate s tím někdo zkušenost-stimulace injekcema? A co je potřeba do začátku ivf?
A kolik vas ivf stalo peněz?
Jinak prostředí pěkný ale ne moc soukromí :-
@kapyka to mě moc mrzí:-(
Zkušenost stimulací injekcemi mám jen z IVF.
Nás IVF poprvé stálo 10 000 Kč a podruhé 13 000 Kč. Ale bohužel jsme nemohli mít ani prodlouženou kultivaci a ani embrya do mrazáku.
Druhý pokus jsem měla takto:
Léky (Gonal-F) - 3000 Kč
ICSI - 7 000 Kč
Asistovaný hatching - 3000 Kč
Jinak pak prodloužená kultivace stojí 3 500 Kč
Kryokonzervace je za 4 000 Kč
@popina díky a co je to asistovany hatching a kultivace? A proč jste to nemohli mít? A co je všechno potřeba k ivf? A jak to pak postupuje?
@kapyka na IVF dostaneš injekce, chodí se na kontrolní utz, aby se vědělo, jak na ně reaguješ, až budou vhodná, odeberou ti je, pak je 2-3dny kultivují, pokud máš prodlouženou kultivaci, tak se tam nechávají dní 5 a pak transfer zpět do dělohy
asist, hatching je naříznutí obalu embria, mělo by se pak snadněji zahnízdit
@kapyka potřeba není celkem nic. Papíry na pojišťovnu ti vypíší v CAR. Takže o to se nestaráš. Oni vymyslí zda budeš mít krátký nebo dlouhý stimulační protokol. Takže tzn. že napřed budeš utlumovat a pak stimulovat a při krátkém jen stimuluješ. Vůbec se toho neboj. Je to poměrně dost injekcí a kontrol, ale dá se to zvládnout. Hlavně klid a žádný stres.
@popina díky za info a jak to dlouho trvá? to stimulování a od kdy se stimuluje?
@xsaleen a co si připlácíš ty i ivf? a Kdy si musím rozhodnout co všechno si připlatím?