Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
jo, jsi tady dobře, 90 % emimiňaček má za sebou návštěvu tuniské rodiny
Odpověď nemám, jen nevyžádanou radu. Evropanko, nechoď k tuniské rodině. Při první večeři to bude ejchuchu a pak začnou loudit prachy… Doufám, že se ptáš jen hypoteticky a neobloudil tě jeden z plážových fešáků.
@stinga Snad ti ten výlev udělal dobře.. není to právě o tom, že tu každý hledá diskuzi, která ho zajímá?😁
co se čertíš? však ti píšu, že jsi tu správně ![]()
@stinga píše: Více
Já mám. Byla jsem pozvaná na zásnuby bývalou kolegyní
.
Strašně moc chtěla jako dar české křišťálové sklo. Z celé soupravy byli celí poprděný.
Tam moc není k dostání a moc si ho cení.
Oblékání závisí od rodiny. Tam kde jsem byla, šátky nenosili, aspoň tedy známa ne a naše oblečení neřešili vůbec. Tohle je fakt různý. Přichystala bych si taky teplé oblečení - pokud pojedeš v zimě. Tam nemají topení. My tam skoro umrzli, zdyž zrovna spadl sníh
.
Peníze po nás nikdo neloudil. Spíše jsme byli pozvaní a to pak i mimo dům
. Bylo zrovna arabské jaro, všude zátarasy a ostnatý drát - bylo to divné
. Ale neřešil nás nikde nikdo i když jsme jiné evropany neviděli.
Tak si o tom promluv s přítelem ne? Co rodiče vyžadují či nikoliv… a hlavně rozdíl zda jsou křesťani a nebo muslimové. ![]()
@zuzanka320 píše: Více
tak y jsem si říkala, proč se nezeptá spíš jeho. To spolu asi moc dobře nekomunikují…
@leopanda píše: Více
Amen ještě nenašla tlumočníka ![]()
To spíš bude zase nějaký trolící vocásek
Proc se nezeptas pritele, jak to u nich doma chodi? ![]()
Kdybych, čistě hypoteticky, šla na návštěvu k rodině ze země jako Tunis (byla jsem teda jenom v česko syrské) a nic bych o ní nevěděla, tak bych si vzala určitě dlouhou sukni nebo kalhoty a dlouhý rukáv. Pro jistotu bych si do kabelky přibalila šátek, kdyby tam byly zvykem zahalené vlasy. Určitě bych se oblékla a nalíčila velice střízlivě. Jako dárek bych přinesla něco tradičního - české sklo, něco z porcelánu, krajku, výšivku, hlavně aby to nebylo Made in China. Nějakou drobnost, nic za co bys dala půl výplaty. A žádný alkohol. Pokud si budete rozumět, v tom smyslu, že budete spolu konverzovat v angličtině nebo česky nebo nějak, moc se nevyptávej, nebav se o politice, o náboženství. Nebo aspoň neprosazuj svoje názory, drž se zpátky. Hodně chval všechno, tím nic nezkazíš. Ale to vlastně platí obecně pro každou první návštěvu, ať je to kdekoliv.
@Buba mara píše: Více
Proc by nemohla mit svuj nazor? Ma vse odkyvat jak slepice bez nazoru, pripadne drzet pusu? ![]()
Ahojky.. zajímalo by mě, jak vypadá taková návštěva u Tuniské rodiny? Například, když si Tunisan dovede Evropanku na večeři či oběd k rodině? Jaké dárky ocení a jak se obléknout? Budu moc ráda za každou odpověď.