Návštěvy prarodičů - nejezdí k nám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.6.12 11:59

hmmm,tak já nevím, holt vycházím ze své rodiny, kde si všichni dost pomáháme…naši sice jsou v důchodu, ale mamka ještě i pracuje 3 dny v týdnu…naši se takhle mají i k dětem od mého sourozence…prostě mi to přijde normál, že si vycházíme vstříc, ale evidentně to vidí některé z Vás jinak…a já nemluvím o povinnosti, ale oni jsou z malého úplně na větvi…takže pak nechápu ten nezájem…

• Citovat
  • Upravit
10007
4.6.12 11:59

Ahoj, já když byla malá, tak babička s dědou k nám nejezdili vůbec. My jsme k nim jezdili každou sobotu. Přišlo mi to úplně normální. Upřímně, co bych za to dala vidět tchýni jen, když ji pojedu navštívit ;) Já bych to neřešila. Když budete chtít hlídat, tak tam děti zavezte a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.6.12 12:02

Zakladatelko, já tě chápu. Za námi tcháni taky nejezdí, to radši děti neuvidí několik týdnů až měsíců, ale ten čas si neudělají. Je pravda, že je to 200km a oba jsou dost vytížení, teda hlavně tchán, dělá i o víkendech. Ale taky mě to moc mrzí a nevím co s tím. Mohli přijet třeba tento víkend, my už tam nebyli měsíc a ještě další se tam nedostaneme a oni měli volný víkend, a stejně nepřijeli. O nějaké pomoci nemůže být ani řeč a to už je dětem 2,5r. A jak píšeš, když tam přijedeme, tak jsou nadšení, můžou si nohy ušoupat, jak se věnují dětem a hned jak odjedeme, tak jako by jsme nebyli. Tchýně teda volá, ale to je mi na prd, protože má akorát blbé kecy a ten její falešný hlas nemůžu ani slyšet. Jenom čekám, kdy konečně švagrová otěhotní a oni nás vyškrtnou úplně. JIm pomáhají pořád a se vším, bydlí blíž a nám to ani nenabídnou. :nevim:
Nic s tím neudělám, musím se s tím smířit a neřešit to, však oni jim to vnoučata vrátí a já taky, až budou chtít ve stáří pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
4.6.12 12:04
@Anonymní píše:
hmmm,tak já nevím, holt vycházím ze své rodiny, kde si všichni dost pomáháme…naši sice jsou v důchodu, ale mamka ještě i pracuje 3 dny v týdnu…naši se takhle mají i k dětem od mého sourozence…prostě mi to přijde normál, že si vycházíme vstříc, ale evidentně to vidí některé z Vás jinak…a já nemluvím o povinnosti, ale oni jsou z malého úplně na větvi…takže pak nechápu ten nezájem…

Myslím, že tohle má nastavený každý jinak… Možná se v budoucnu situace obrátí a Tvůj syn si bude mnohem více rozumět právě s tchánovci… až si udělá na prarodiče sám vlastní názor.

Není holt každý celý vedle z miminka či batolete.. i když je to zrovna jeho vlastní vnouče. ;) Vztah prarodiče-vnouče se nevytváří tím, kolikrát babička vnuka přebalila či povozila v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 12:05

tchýně je dobrá babička, ale bohužel občas má svoji poznámku..jako „ta mamka“, nebo koupila malému křupky se solí a já se jí bála říct, že bych mu je ještě nedala, protože tak nějak z nich cítím, že „co jako nadělám“.....a když jsem se osmělila to slušně říct, tak příště už to bylo s komentářem ať si zkontroluju obsah :-( stejně tak, když malý ještě neseděl sám a ona ho posazovala, tak jsem opatrně řekla, že ať raději moc nesedí a dozvěděla jsem se, že od půl roku už to prý nevadí…vadí mi takový ten postoj, že já jsem jistě nezkušená matka…to je dost i ze strany švagrové, která žije s nimi a má děti…

• Citovat
  • Upravit
876
4.6.12 12:09

zakladatelko, tak jsme na tom naprosto stejně, až na ten rozdíl, že tchýni vidíme do oken, takže jsou od nás cca 5min!!Zvala jsem ji X krát, ať příjde na poňuchňání malé a to vždycky, že nemá čas (a to nevaří, chodí se tchánem v týdnu do rest.na obědy a jsou oba v důchovu)a pak vyšlo najevo, že vlastně nechce..??? :nevim: docela jsem se nabrečela a co nahádala s manželem, který taky nechápe, proč nechodí..ale začínám se s tím smiřovat, že prostě ten zájem tam nebude nikdy, ale pokud nebude zbytí, tak prostě pomoci musí,ale domlouvat to bude manžel :lol: Vím, že to není povinnost, jak tady někdo napsal, ale vždyť by se mohli přece jen tak potěšit z děťátka..tohle asi nikdy nepochopím.
S mými rodiči je to také tak, že tam spíše jezdíme, ale taťka ještě chodí do práce a mamka nemá řidičák…ale taky si říkám, když se chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 12:09

Ono je těch okolností víc, ale nechci to tu psát, bojím se prozrazení…

• Citovat
  • Upravit
mamina Janina
4.6.12 12:11
@Anonymní píše:

Je to hezké, že ve vaší rodině si pomáháte, ale ne všude to tak je. Mě taky nepříjde normální, že je den dětí a babička se na své jediné vnouče vykašle a to pořád mluví o tom, jaké je to její zlatíčko. Prostě to mají nastavené jinak a nezměníš to. Co by se stalo, kdyby jsi doma řekla, že prostě jednou za 14 dnů vy tam a pak zas oni k vám? Manžel by byl na tebe zlý? Jak ti to odůvodní?
Nevím, pokud se kvůli tomu hádáte, tak to není dobré, protože zas o tolik se nejedná, aby jste si kvůli tomu kazili vztah. Ale chápu, že tě to štve. Já jsem po určité době, kdy jste tam jezdili týdně (i s čerstvým novorozencem) doma navrhla, že takto fungovat nebudu, návštěvy budou max za 2-3 týdny a řídit si je budu já. Pravdou je, že tatínek to viděl sám, že rodiče sedí jen u flašky u televize a čekají, kdy přijede mimino, aby se na něj vrhli. Dneska už je prcek větší a naštěstí už umí projevit kdo mu vadí a kdo ne. Ale to jsem odbočila.
Těžko radit co s tím, když člověk nezná vaše osobnosti, musíš sama poznat, co tvůj muž unese, když mu nadiktuješ. Ale vztah bych kvůli tomu nehrotila :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
10007
4.6.12 12:11
@Anonymní píše:
tchýně je dobrá babička, ale bohužel občas má svoji poznámku..jako „ta mamka“, nebo koupila malému křupky se solí a já se jí bála říct, že bych mu je ještě nedala, protože tak nějak z nich cítím, že „co jako nadělám“.....a když jsem se osmělila to slušně říct, tak příště už to bylo s komentářem ať si zkontroluju obsah :-( stejně tak, když malý ještě neseděl sám a ona ho posazovala, tak jsem opatrně řekla, že ať raději moc nesedí a dozvěděla jsem se, že od půl roku už to prý nevadí…vadí mi takový ten postoj, že já jsem jistě nezkušená matka…to je dost i ze strany švagrové, která žije s nimi a má děti…

Tím spíše bych byla ráda, že nejezdí…A nebuď zbytečně opatrná a neboj se říct svůj názor, je to Tvoje dítě. Takhle budeš stále za nezkušenou matku, prosadit se musíš sama a dobré je, když tě manžel podpoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.12 12:14

No já si myslím, aže to je ve víc rodinách.. Co tak slyším… Mě soobně spíš přijde, žče matka ma blíž - většinou k dceři, takže tchýně jezdí jakoby k dceře, švagrové než ke snaše… Aspoň to vidím kolem sebe..¨
Možná to může být i to, že jim to přijde pohodlné, proč by někde jezdili, když dojedete vy.. Takže bych i občas řekla, že by nebylo špatné, kdyby jednou dojeli oni, že je rádi uvítáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.6.12 12:14

Já tě chápu, ale on to má každý asi nastavené jinak. Já se třeba taky trochu divím, že tchyně nepřijede častěji (taky prý bydlíme moc daleko - 30 km :nevim: ), ale beru to tak, že je to její rozhodnutí - ví, že může přijet kdykoli, říkala jsem jí to několikrát, že budu ráda. Ona má taky radši,když přijedem my tam, myslím proto, že nás může nakrmit, užije si s dětma (je to pro ni pohodlnější) a možná je z těch, co by nechtěly, aby jim tchyně furt jezdila na návštěvu, tak nechce otravovat (ačkoli by ani nemusela, kdyby přijela, vzala děcka na 2 hodiny ven a pak zas jela, tak bych byla samo šťastná :mrgreen: ). Ale beru to tak, jak to je… Děti má ráda, ony ji a to je asi hlavní.

Možná jsou tcháni i typ, jak byli moji prarodiče - celý život z baráku, jenom práce, práce, paneláky „neuznávali“ - přesně jak píšeš, co tam budou sedět, nuda, když je tolik práce doma. Za nějakých 14 let, co jsme byli v paneláku za babiččina života bych spočítala na prstech, kolikrát u nás byli. Děda pak v těch zbývajících 5 letech taky jen několikrát - akorát asi na Vánoce, aby nebyl sám. Je to tam prostě netáhlo, nevěděli, co by tam měli dělat, nespatřovali smysl v nějakých návštěvách, abysme tam po sobě čuměli a pili kafe. Řekla bych, že preferovali společné aktivní trávení volného času - např. na poli :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
4.6.12 12:16

U nás je to to samé :nevim: Nejezdí k nám a po tom co my unich byli už několikrát se manžel naštval a nebudeme tam jezdit taky. Nehodláme ze sebe pořát dělat my hlupáky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
4.6.12 12:18

tak to znam,tchyne je daleko s tchanem 150km,a nejezdi takdy porad jen mi,ale to mate naftu na 1tis sem,tam.a kdyz sem jela jednou tchyne dala za autobus 200kc a uz rvala jak je to drahy…ale nikdo nevidi,ze my a tri deti se dusime v aute 2,5hodiny a jedem taky---takze jsem taky rekla ze neexistuje,vymluvy ze nemaj penize a podobne.me fakt nezajimaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
4.6.12 12:18
@Tejchi píše:
U nás je to to samé :nevim: Nejezdí k nám a po tom co my unich byli už několikrát se manžel naštval a nebudeme tam jezdit taky. Nehodláme ze sebe pořát dělat my hlupáky :nevim:

souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 12:20

jenže když jsme u nich, tak se tam právě akorát tlachá a pije to kafe…nebo si tchán jde lehnout a prospat se…oni nejsou aktivní vůbec…a s tou podporou od manžela?! on je vždycky proti mě, nebo řekne, že je mu to jedno, to říká nejčastěji a to mmně hrozně mrzí…on by se neozval na nic, ani na to posazování nebo kdyby se dělalo něco, co vyloženě mi jako rodiče neschvalujeme…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová