Návštěvy prarodičů - nejezdí k nám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.6.12 07:43

jenže Ty jsi to pořád nepochopila…ať si nejezdí, ale nemůžou chtít, aby my jsme tam byli pečení vaření a ještě nám to tchán vyčítat stylem, jak jsem psala…nevím, jestli jsi tu diskuzi četla…a Tvé svaté názory jsou mi na metry vzdálené…ale hlavně jsi to vážně asi nečetla…podstatou je, že oni čekají, něco od nás, že my budeme jen Ti kdo vyvinout iniciativu, že my budeme vyznávat jejich styl…

• Citovat
  • Upravit
4118
5.6.12 08:09
@Anonymní píše:
jenže Ty jsi to pořád nepochopila…ať si nejezdí, ale nemůžou chtít, aby my jsme tam byli pečení vaření a ještě nám to tchán vyčítat stylem, jak jsem psala…nevím, jestli jsi tu diskuzi četla…a Tvé svaté názory jsou mi na metry vzdálené…ale hlavně jsi to vážně asi nečetla…podstatou je, že oni čekají, něco od nás, že my budeme jen Ti kdo vyvinout iniciativu, že my budeme vyznávat jejich styl…

Zapomínáš na jedno, ve starých lidech bývá dost často hluboce zakořeněno (aspoň v mém okolí), že děti jezdí k rodičům a ne naopak. Děti se vrací domů, rodiče v bytě svých dětí „překážejí“ :nevim: Možná by sis měla zjistit, z jakého důvodu k vám rodiče nechtějí jezdit, jestli je to opravdu pohodlnost nebo za tím budou i nějaké „zvyky“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
5.6.12 09:26

Víš já naopak myslím, že má Bohunka ve spoustě věcí pravdu. Jedna věc je, že k vám nechtějí jezdit, to může mít různé důvody, které my neznáme. A druhá věc je, že oni vás taky nemůžou nutit abyste tam byli každou chvíli. Ale to by podle mě chtělo napřed se domluvit s manželem a dohodnout se jak by vám to vyhovovalo a pak se domluvit s nimi. Nejlépe bych řekla manžel. A myslím, že přijet k nim jednou za týden na odpoledne nebo třeba jednou za 14 dní na celý den není zas taková oběť. A taky bych se třeba snažila domluvit, že budete jezdit, ale třeba jak se dítě vyspí půjdete i ven. Chápu, že Tě nebaví celé odpoledne prosedět doma. A možná by to chtělo jim zdůraznit, že má manžel časově náročnou práci, chodí domů až večer a tak. Moji tcháni to sice vědí, ale taky si to mám dojem neuvědomují. Tchán třeba objednal pálení slivovice na 22. prosince, protože jsou v důchodu a on doma nic nedělá, nechystá na Vánoce. nebo když chtějí s něčím pomoct, tak dřív měli tendence, že jako přijede o víkendu manžel. Tak jim vysvětlil, že pokud je to možné přijedeme všichni. já nebudu ještě i o víkendu s děckama sama doma, když oni mají barák a zahradu a v klidu tam můžeme být taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
5.6.12 09:28
@Anonymní píše:
jenže Ty jsi to pořád nepochopila…ať si nejezdí, ale nemůžou chtít, aby my jsme tam byli pečení vaření a ještě nám to tchán vyčítat stylem, jak jsem psala…nevím, jestli jsi tu diskuzi četla…a Tvé svaté názory jsou mi na metry vzdálené…ale hlavně jsi to vážně asi nečetla…podstatou je, že oni čekají, něco od nás, že my budeme jen Ti kdo vyvinout iniciativu, že my budeme vyznávat jejich styl…

Ale ty tady stále řešíš je. Tak prostě pokud nechceš, tak tam nejezdi, co je na tom tak složitého..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
5.6.12 10:28
@Anonymní píše:

Ale četla… a je to pořád dokola. Když k nim jezdit nechceš, tak nejezdi - zdvořile oznam, že máte na tu dobu jiný program, pak je nech remcat, pomysli si svoje a mávni nad tím s úsměvem rukou. Nebo, pokud má manžel jiný názor a chce tam jet, pošli ho samotného s dětmi a udělej si klidný víkend, aspoň si odpočineš. Prarodiče nepředěláš, remcat budou stejně, pokud to mají v povaze - takže se nad to buď povzneseš nebo se budeš vztekat.

Nicméně abych pravdu řekla, celkem mě nebaví diskutovat s někým, kdo anonymně hází žblepty typu „svaté názory“ - takže Ti přeji, ať to vyřešíš ke své spokojenosti a v této diskusi se loučím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
5.6.12 10:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamina Janina
5.6.12 12:13

Ač jsem měla včera snahu ti porozumět a pomoci, tak těžko říct, zda se ti pomoci dá. Jediná chyba je v tchánovcích, protože jsou z tvého pohledu pohodlní a vy tam musíte jezdit. Musíte? Nemusíte. Musíš ty, protože manžel chce? Tak ale pak si to musíš nejdřív vyjasnit doma s ním. Manželovi je to jedno? Tak návštěvu odmítněte. Nevidím na tom nic jiného, než jen mezi sebou komunikovat. Pokud by mi tchán řekl, že v bytě mám ho.no co na práci, tak mám tisíc argumentů, co bych jiného kromě návštěvy u něj v bytě/baráku mohla dělat.
Nemyslím si, že mé názory jsou na metry vzdálené, měli jsme úplně tu stejnou situaci s tím, že návštěvy se očekávaly týdně. Nyní je to tak, že přijedeme pokud my chceme a navrhneme program - procházku atd pokud nechceme sedět doma a jíst chlebíčky (což by se jinak dělalo), pokud máme program a nechceme přijet, nabídneme jej tchánům, je na nich, zda se zapojí. Samozřejmě tomu předchází to, že s mužem budete v tomto zajedno. Nevím co jiného vymyslet. Pokud tedy nechceš jen slyšet, že jsou to lenoši…což ti asi situaci a „problém“ nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl.karin
5.6.12 15:03

tady, při čtení takových diskuzí , jsem velmi vděčná, že máme pouze dcery a tudiž jednou nebudu muset řešit to, že snacha bude přes manžela řešit tyto situace, ale dcery mi budou schopné narovinu říct, s čím je štvu ;) . My máme prima tchánovce, kteří k nám ale taky moc nejezdí a to bydlí cca 10 km od nás. Nezlobím se na ně proto. Já mám ráda svůj klid a když je chceme vidět, tak jedeme za nimi. Jsem moc ráda, že nemáme takové ty tchánovce, o kterých tady často čtu, kteří jezdí každý druhý den na návštěvu. Co by jsi děllala potom, zakladatelko? Dcery, i když k nám tchánovci nejezdí, svoji babičku milují a nikdy se neptaly, proč k nám nejezdí a to ta starší má 5,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
kalafunka
6.6.12 16:43
Toto znám také dobře. Děti jsme
@Anonymní píše:
ANonymní 2
V pořádku to není, ale mám to stejně. Taky k nám nejezdí. Když jsem na tchýni zaútočila proč, tak ona má přece práci na zahradě (je v důchodu) a musí navařit…
Ale neváhá si postěžovat, že bychom k nim mohli jezdit častěji, že vnouče vidí málo. Mí rodiče jsou tu často. Bydlíme taky od sebe všichni do 20 km…
Asi na to rezignuju, není mi příjemné babičku zvát a poslouchat kroucení se, proč to zrovinka nejde… moc tomu nerozumím.

Toto znám velmi dobře. Když jsme děti přivezli, zdálo se být všechno v pořádku. Jen výčitky, že máme jezdit častěji atd. Sem tam sms, přijeďte si pro dárky na vánoce a když jsme pro ně nepřijeli dárky se nepředali, nebo až třeba za dva, nebo tři měsíce. Když jsme se neozvali, nikdo se nescháněl ani po dětech. Časová doba mezi návtěvama se neustále prodlužovala, až to vygradovalo tím, že od poslední naší návštěvy uběhlo několik let a mezi tím se narodilo dítě, které tchánovci neviděli, protože jsme ho nepřivezli.Jediná komunikace probíhá na netu, kdy mě tchýně špehuje a reaguje na mé přízpěvky na diskuzích. Samozřejmě je všechno moje vina prý jim odpírám vnouča a je odemne sprosté, že jsem jim poslední vnouče nepřivezla neukázat. :nevim: Když se narodilo druhé vnouče několikrát jsme tchánovce zvali, ať se přijedou podívat, ale prý neměli čas, tak jsme jim malou přivezli a stejně to bylo špatně :nevim: :nevim: . Prostě jsem se jako snacha nepovedla. Chudák tchýně, takovou bestii jako jsem já si ani nezaslouží :zed: :cert: Teď jsem zvědavá jestli mě vystopuje i tady.

• Citovat
  • Upravit
kalafunka
6.6.12 22:05
@Laaja píše:
JOjo, anonymní, takhle probíhají návštěvy i u nás. Tcháni přifrčí, 3× do roka, vyjímečně přespí a druhý den už od rána koukají na hodinky, aby odjeli. Většinou s výmluvou, že mají moc práce a pak zjistím, že jeli na celé odpoledne nakupovat do ikei. Aby jim blbá ikea, kam můžou zajet kdykoliv byla přednější, jak jejich první vnoučata mi prostě přijde nefér.
A to cestování k nim jsme omezili na jednou za x týdnů. Máme stejně daleko jako oni k nám. Rozdíl je v tom, že já balím x tašek s věcmi pro všechny, pak jedeme v narvaném autě 2hodiny, pak vybalit, zase zabalit, zase vybalit. Oni si vezmou jednu tašku a můžou jet. Nemusí se omezovat na dobu spaní dětí a vůbec, prostě mi to leze krkem. Taky si připadám, jako by jsme tu měli snad prašivinu.
A příští týden si jedeme pro psa a s ním tam údajně nesmíme a oni k nám nepojedou, tak jsem zvědavá, kdy děti uvidí.

když jsem si jednou povzdechla jak je pro mě náročné nandat děti do autosedaček, na nic nezapomenout, obléci je atd. Dvě děti ze tří v autě zvrací…Tak jsem hned byla špatná. :roll:

• Citovat
  • Upravit
403
14.6.12 11:48

Tak to mi dítě teprve čekám..tchýně už byla hned aktivní, když se dozvěděla, že čekáme malé. Taky k nám nikdy nepřijedou( popravdě sem ráda),tchýni moc nemusím, je taková „jiná“.Bydlí od nás 17km,11let už žijí na vesnici(kdysi bydleli ve městě).Jsou to neskuteční bordeláři, a je jim to jedno-jejich syn(přítel) je úplně jiný než oni. Bordel mají doma doslova a do písmene. Znají jen gauč, kafe a cigarety, nic jiného. Celé dny jsou doma, a takhle tráví celé dny, měsíce, roky. Občas tchýně zajede do bližšího městečka nakoupit, ale to asi tak vše.
Nedovedu si představit, že bych někdy nechala jim hlídat moje dítko-v bordelu, cigaretovém kouři, v bytě jeden špinavý pes a 4kočky, neočkovné, špinavé a smradlavé.
Je to děs, přítel souhlasí, le bohužel s tím nic neudělá, kolikrát jim to říkal, ale slušně ho poslala na píseček :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.7.19 11:01

Každý to má jinak a přesto nevím co je správně ani v 60

Ráda bych svá vnoučata vydala častěji ale škola koníčky a když mají volno chtějí si užít rodiče nebo kamarády tak čekám zdá se ohlásí a dorazí za což jsem nesmírně šťastná pak nakonec když řeknu že bych je ráda viděla častěji mi je řečeno že je nepozvu dělám něco špatně mám zvát své vnoučata na návštěvu když dobře vědí že je nikdy neodmitnu ba naopak strašně se na ně těším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
30.7.19 13:20
@NECI píše:
Ráda bych svá vnoučata vydala častěji ale škola koníčky a když mají volno chtějí si užít rodiče nebo kamarády tak čekám zdá se ohlásí a dorazí za což jsem nesmírně šťastná pak nakonec když řeknu že bych je ráda viděla častěji mi je řečeno že je nepozvu dělám něco špatně mám zvát své vnoučata na návštěvu když dobře vědí že je nikdy neodmitnu ba naopak strašně se na ně těším

Zalezi jak to mate nastavene a pozvani je zaklad kazde navstevy, ja se tedy bez pozvani nikam nevtiram a nikdo ti cist myslenky neumi. Tzn. zvala bych casto, ne vzdy to samozrejme vyjde a pokud se ty navstevy casem stanou pravidlem, tak budete v takove druhe fazi ze treba pozvani nebude treba a budou u tebe jako doma. My to mame s rodinou na stridacku, nekdy prijde pozvani, jindy oxidujeme necekane, jak to zrovna vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.7.19 21:06

@NECI asi takto… já taky pokud máma vyloženě nepozve tak nepřijdem, i když víme, že nás má samozřejmě ráda.. Dvakrát se nám stalo, že jsme přišli ne nezvaní, ale prostě jsem vycítila, že plány byly jiné..
navíc jsem ted v práci, kde sedím se třema 50-60 ženami, které jsou babičky a co říkají, tak si říkám, že teda snad to neni všude..
Jedna, že návštěva na den stačí, že je ráda, když děti odjedou, druhá zase, že ona když mají přijet děti, že si něco vymyslí, že nemá ráda jejich křik.. Další po návštěvě přijde d práce a prohlásí, že konečně je po návštěvě, že na pár dní má vystráno..
takž eono je to pak těžko no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
1.8.19 08:05

@kvaček když to je těžký. Já vnoučata miluju, ale jsem po jejich návštěvě totálně grogy. Přece jen je to náročné. Ale chápu, jsou to malé děti. Že jsou hlučné, kramuji, lítají jako puk. Takže když odjedou, taky si pak užívám klidu. A třeba řeknu, že jsem ráda, že už si je rodiče odvezli. Nakonec i matky řeknou, že by si občas rády odpočaly. A máme zo tak, že děti vždycky predem volají, že přijedou anebo že by potřebovaly pohlídat. A to pohlidame vždycky a ještě vždycky zveme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová