Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale tos před tím nepsala..Bylo tu jen, že byl poprvé po půl roce na procházce a s malým tráví 15 minut. Nic víc.
Můj manžel každý den dával večeři a dodnes koupe dítě. Každý víkend v sobotu i neděli jde dopoledne sám na procházku s dítětem. Společně nakupujeme, i chodíme na procházky když se mu chce jít s námi..Pokud má po práci hraje si s ní. Ted jí kupříkladu čte pohádky v ložnici.
Má také koníčky, fotí, chodí na běžky, chodí s přáteli na vernisáže..co ho baví dělá..Ale né na úkor rodiny. Vždy se domluvíme, zda se to hodí. Neomezuje nás to a nenabourává to jeho péči o dítě.Hlídá když jdu po doktorech, když si potřebuju zajet do obchodáku sama na nákupy, nebo jen tak na kávu s přáteli.
Nejsme na posledním místě.
Pokud ti to takhle vyhovuje, není co řešit.
Co dělá můj chlap? Přijde domů, nají se a když jsme venku, jde za náma, pokud chci jít domů, tak není problém, většinou jsme společně. Bere kluka o víkendech nebo v týdnu, když má volno do herny, na plavárnu nebo prostě jen ven na motorku, na hřiště, v zimě na boby. Jinak mi pomáhá s domácností, když je večer ještě potřeba něco udělat, o víkendech luxuje, vytírá, utře prach. To vše, když kluk spí po obědě. Pokud není počasí, tak si hraje s klukem, čte mu, posílají si auta, staví kostky, malují vodovkama, prostě cokoliv.
V příspěvku jsem fakt vypustila plno věcí…
Manžel s námi také jezdí na nákupy, atd. ale to považuji tak nějak za samozřejmost, protože nemám řidičák a s plnými taškami se tahat nebudu…
Také nám vymýšlí různé výlety - do zoo, víkend na Lipně atd. (i když jen tak na procházku po městě jsem ho fakt vytáhla snad po půl roce).
Synek má teď vztekací období - nic ho moc dlouho nebaví, zkoušeli jsme hraní s autíčkama, bábovičky na písku - nebaví, na malování je asi ještě malý, na bobech jsme v zimě byli jednou, protože pak dlouho marodil…
Chodím cvičit, na kosmetiku - někdy hlídá manžel, někdy mamka.
No jsem blbá ![]()
Ono z úvodního příspěvku to zní tak, že nic, než 15 min. denně ho jako rodina nezajímáte. Z toho posledního mi to zas tak šíleně nezní
Ale co si budeme povídat, je toho na nás matky na mateřský občas dost a psychika dělá divy. Já mám občas ponorku snad i na rybičku v akvárku ![]()
Asi to není k hrozné, jak některé píší, jakože hrozné k nepřežití, na rozvod apod., ale mně by se to hrubě nelíbilo. Prostě shrnuto- manžel chodí do práce (dvanáctky, takže více volna mezi nimi), má dostatek času na své koníčky a kamarády a je tak hodný, že tě odveze na nákup, nebo vás vyveze na víkend. Hm, a co ty? Máš taky dostatek času na své koníčky a kamarádky?
Podle mě se péče o dítě minimálně vyrovná zaměstnání, akorát že je zadarmo (téměř) a nepřetržitou pracovní dobu, často vycucává i psychicky. Tak proč mají chlapi pocit, že mají nárok po práci na své volno, když ženská to volno skoro nemá?
A k tomu žehlení- vzhledem k obecnému myšlení ve společnosti o úloze ženy, kdo bude terčem pomluv, pokud nebude manžel nažehlený? Manželka.
Trochu jsem si ulevila, občas mám mírně feministický sklony, přitom manžela mám fajn, dobře se starajícího.
U nás tedy tatínek koupe, hraje si s malým, jakmile má čas, miluje společné procházky, bere mě na procházku na kafčo nebo do cukrárny, kdykoli je doma dřív nebo o víkendu. Občas uvaří, pokud by měl víc času, tak i častěji, jezdíme na chalupu, kde pracuje na domku, a dvakrát týdně chvátá z práce, abych stihla večer trénink, on má zas v pátek večer volejbal.Do hospody nechodí, protože si to nepřeju, takže si pivo koupí domů. Když má pracovní víkend, ak ho mrzí, že není s námi:))
@Lizbeth píše:
Ty jsi snad tu diskuzi ani nečetla.
Vždyt s vámi vůbec netráví žádný čas..
Nevím jestli je taková zábava koukat jak se táta honí za mičudou..to by měl spíš dělat s prckem.
Myslím, že jsi těžce submisivní a nemáš žádné srovnání.
ale možná , že tě to až tak netrápí, což je v podstatě dobře.
@Samamama píše:
Asi to není k hrozné, jak některé píší, jakože hrozné k nepřežití, na rozvod apod., ale mně by se to hrubě nelíbilo. Prostě shrnuto- manžel chodí do práce (dvanáctky, takže více volna mezi nimi), má dostatek času na své koníčky a kamarády a je tak hodný, že tě odveze na nákup, nebo vás vyveze na víkend. Hm, a co ty? Máš taky dostatek času na své koníčky a kamarádky?
Podle mě se péče o dítě minimálně vyrovná zaměstnání, akorát že je zadarmo (téměř) a nepřetržitou pracovní dobu, často vycucává i psychicky. Tak proč mají chlapi pocit, že mají nárok po práci na své volno, když ženská to volno skoro nemá?
A k tomu žehlení- vzhledem k obecnému myšlení ve společnosti o úloze ženy, kdo bude terčem pomluv, pokud nebude manžel nažehlený? Manželka.
Trochu jsem si ulevila, občas mám mírně feministický sklony, přitom manžela mám fajn, dobře se starajícího.
Fotbal mám ráda, takže pro mě to je dobře strávený čas. Jsem i hokejová fanynka a občas, když mamka pohlídá jezdíme na výjezdy, takže já sport miluju.
Tak mi řekněte, jak s Vámi ten čas tráví Vaši tatínkové? Že jdete ven na procházku nebo si hrajete doma? Mě také nijak extra nebaví být s malým doma a hrát si s ním s kostkami, atd. (i když to dělám). Manžela zase nemůžu úplně hanit. Když má volno chodí s námi do obchoďáku, jezdíme na chalupu…