Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jestli jsou boty kvalitní a nesešlapaný, tak vůbec nevadí že jsou z druhé ruky ![]()
@Malike píše:
@Ivaneska já jsem sama..tady jsem poslední dobou ani nebyla..když bych se 100% věnovala jen dítěti..zblaznila bych se..vše co mám dělat dělám..cvicim sním, hrají si sním..litam po doktorech..doma uklízení je..latkuji ho.Ale stratit kontakt ze světem taky nechci. Notebook jsem nevytahla dlouho..píšu ze smarphonu a nejsem tu tak často.
To je v pohodě, já jsem hodně na počítači, a přesto zvládám všechno, co je potřeba ohledně dětí i domácnosti ![]()
@iiiv tak používaný jsou..děti v jeho věku už denně v botkach běhají..a pro me uz neprijatelny…
@Malike tak si kup nový a tyhle prodej. stejně je nejzdravější chodit bez bot
@Malike píše:
@Ivaneska já jsem sama..tady jsem poslední dobou ani nebyla..když bych se 100% věnovala jen dítěti..zblaznila bych se..vše co mám dělat dělám..cvicim sním, hrají si sním..litam po doktorech..doma uklízení je..latkuji ho.Ale stratit kontakt ze světem taky nechci. Notebook jsem nevytahla dlouho..píšu ze smarphonu a nejsem tu tak často.
Naprosto Tě chápu a vůbec se nemusíš cítit blbe, že si chceš chvilku odpočinout od nemocného dítěte…to z tebe nedělá špatnou matku
![]()
@Malike vím, že jsi s deckem sama a určitě to s ním není jednoduché ![]()
Taky to znám. Syn byl hypotonický. Nemluvil atd.Na nočník se naučil ve 2,5 letech i když jsme to zkoušeli okolo 15 měsíců absolutně nechápal co chci pak ještě několikrát, podařilo se až v těch 2,5.A boty z druhé ruky fakt ne. Mám zkušenost jen jednou a už nechci. Zrovna na botech bych nešetřila.
@petra79 mohu se zeptat kdy řekl vas syn první slovo a začal chodit?
@Malike a co jí naopak poradit, co kupovat může? Určitě mu chce taky udělat radost a když jí dáš správný tip nebo v něčem volnou ruku (já třeba tchýni říkám, kdykoli jakýkoli množství gumiček, sponek, náramků, korálků,..máme tři holky) a naopak v pro tebe důležitých věcech si budeš stát za svým, tak se vlk nažere a koza zůstane celá ![]()
První slovo bylo mama kolem prvniho roku ale pak zase dlouho nic. jenom mluvil svým jazykem rozuměli jsme mu jen my.pak okolo 1,5 rekl auto. měli jsme šílený problémy. doteď chodime na logopedii. teď jsme ale rádi když je někdy zticha ![]()
Chodit začal na začátku 18 měsíce. A máme diagnózu expresivni vývojová dysfazie.
S tím posazováním na nočník, moje švagrová začala posazovat dcerku, i když ještě nechodí, ale je to teda bez řevu, malá tam sedí spokojeně a potřebu vykoná. Já jsem naopak začala až teď, kdy malá chodí a běhá (18m), a nemůžu ji tam udržet. Ne že by řvala, ale prostě ji nebaví sedět na nočníku, je to ztráta času. Snažím se ji zabavit knížkou, pouštím písničky na notebooku, hrajem si s hračkama, ale stejně nesedí. Nicméěn pochopila už, k čmeu je nočník dobrý, a vždy mi vátězoslavně hlásí, že něco vykonala a ukazuje na nočník, ale má to v plínce:-). Každé dítko je jiné, některému brzké posazování nevadí, jinému ano…
@petra79 aha..tak to u nás ani slovo..do ted..jen zvlatla..a nechodí do dneska…diagnóza výrazná axialni hypotonie, psychomotorické retardace.. Pravostrany hemisyndrom. Budoucnost nejasná..ale me vnitřní pocity mi říkají ze nebude v pohodě. ![]()
@zuzouš to takhle nejde..máme u nás tady takovou hrabarnu a je tam spousta dětských věci a hraček. Tak když něco vidí..koupi.zase ji chápu..jen mi přijde ze kupuje hlavně slevou..kolikrát to ani není hezky. A nebo užitečný. Ale zase se třeba i trefí. Hlavně mi spis vadí to její remcani co dělám špatné PAC tehdy a fakt ze jsem se k botám již dříve vyjadrila ze nechci bazar..vzhledem k jeho nemoci..a ona koupi hned troje..tak koho by to nenastvalo.
@Inaris já jsem schovovava..nejsem z tech co utrácí za značku..ale když ví ze je dítě nemocné a potřebuje nové zdravotní boty a koupi mu již používané..ted tu mám 3 páry a premyslim co sníma..mamku mám v úctě a proto jsem je přijala ale komentáře jsem si neodpustil a..nevím no.