(ne) umrtven zub, proč stále bolí?

14090
5.10.13 09:55

(ne) umrtven zub, proč stále bolí?

Ahoj holky, jdu si k Vám opět pro radu tady se ví snad vše ;)

V pondělí jsem byla u zubařky, zlomila se mi asi před měsícem půlka zubu když jsem kousla do pecky od hroznového vína. V zubu jsem měla kaz, zubařka mi to odvrtala a řekla, že je to na čištění kanálků a že mi ten zub nejdříve jako ten předchozí bude muset umrtvit. Dala mi tam vložku a na to takový drolivý bílí povlak, z něhož již moc nezbylo… Řekla, že to bude citlivé max. dva dny co se bude postupně pouštět anestetikum a pak to bude dobré… ale ono to bolí, sakra bolí :zed: Byla jsem tam v pondělí a je sobota, bolí to daleko víc než když jsem k ní šla. Do toho mám opět zánět dásní a tak si to fakt užívám :pocitac: Hned v pondělí jí samo zavolám jelikož tam jinak mám jít až 21.10 a to bych fakt nedala… Jen nechápu jak to může a proč tak bolet když ten zub má být mrtvej? a poradíte něco na bolest když jsem těhotná? ani blbej prášek si vzít nemůžu, posledně jsem si brala ibalgin a aulin co jsem dostala v nemocnici, ale teď tohle nemůžu :( Díky jsem z těch zubů už fakt hotová :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.10.13 09:58

@werunkaw123 no podle mě dokud nemáš ty kanálky vyčištěný a máš tam navíc zánět tak to bolet bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
5.10.13 10:02

Ahoj, taky mě bolí zub, taky čekám na pondělí. A taky jsem myslela, že mě bolí mrtvý zub, ale pak jsem zjistila, že mi to vystřeluje ze zubu vedle - budu tam mít kaz, kterýho si asi zubař minule nevšiml. :,( Vyplachuju slivovicí, dávám na to i supersilný česnek. Prášky dávám, když už to bolí moc, páč pořád kojím. Ale takový paralen snad nevadí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.13 10:04

@Takyjedna jestli kojíš, tak můžeš i Ibalgin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.13 10:04

Jinak já nevěděla, že jsem těhotná, takže chudák mimino si kvůli mým zubům cvaklo i Algifenu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.10.13 10:08

@Takyjedna slivovici jsem kloktala vždy taky, to byla vždy pár vteřinová úleva brnění po hubě :potlesk: teď kloktám Corsodyl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.10.13 10:09

@Sibyla0 a nic se mu nestalo ;) já vím, že by se nejspíš nic stát nemělo, ale riskovat se mi to zrovna moc vědomě nechce :nevim:

A to mám poslední dobou takové chutě na sladké a díky tomu, že jsem nemocná tak přežívám i čaj s medem jako utrpení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.13 10:12

@werunkaw123 No pak jsem se dopovala jen Paralenem. A znáš Herbadent? Na dásně je super a jsou to jen bylinky (sice v alkoholu) dost pálí, ale pomáhá a desinfikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.10.13 10:14

@Sibyla0 Mám herbadent pastu a gel na dásně, mezizubní kartáčky TePe, na kloktání Corsodyl a kartáček od dentistky ultra soft

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.10.13 10:14

@Sibyla0 mě totiž snad už pomůže jen kladivo a vymlátit to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.13 10:17

@werunkaw123 aha :mrgreen: já myslela jen ten roztok :think: http://www.lekarna.cz/…ok-na-dasne/ To bude asi na stejném principu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.13 10:18

@werunkaw123 no, prý se to těhotenstvím a kojením nekazí víc, ale já tomu nevěřím. Já už nemám dole ani jednu stoličku a chystám se na implantáty, aby bylo kam dát můstky.. Mezitím se mi vesele rozpadají i ty další, protože jsou víc namáhaný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.10.13 10:25

@Sibyla0 tak roztok teda ještě nemám, ale ne že bych mu po tom všem nějak věřila :roll: přijde mi, že v zubech mám snad už víc peněz jak v dítěti a to zdaleka nekončím, taky mě čekají korunky, a dodělání ještě pár zubů a to můžu čistit, chodit k zubaři k dentistce a stejně jeden opraví a další dva se pos… :zed: Ať mě nikdo netvrdí, že to že se zuby ničí je špatným staráním se o ně, že v tom nic víc není… Jelikož už nevím jak víc se dá pečovat o zuby než to co všechno už dělám :nevim:

Koukám, že si taky užíváš… :roll: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.13 10:28

@werunkaw123 no je to úplně v pr… Teď se mi během dvou měsíců udělaly díry i v horních čtyřkách.. Jako ono by bylo jednodušší udělat celkovou náhradu, ale ona má taky nějakou omezenou životnost, takže se snaží zahránit co se dá a co nejvíc to oddálit. Ale je to na dlouho, chodím tam dva roky a výsledek pořád žádný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.10.13 10:34

@werunkaw123 Tak máš dvě možnosti, vyber si tu, která ti vyhovuje… :think: Buď ti do těch prázdných kanálků vrůstá tzv. polyp, to jsou takové nepravé nervové pletence - anebo máš tzv. fenomén citlivých zubů - jako já. Má ho tak 10-12% populace. I když mám mrtvý zub, tak moje nová zubařka nevěří, že je mrtvý, jak sebou šiju při vrtání… S tím se člověk musí naučit žít. Jinou variantu neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová