Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu si k Vám opět pro radu tady se ví snad vše ![]()
V pondělí jsem byla u zubařky, zlomila se mi asi před měsícem půlka zubu když jsem kousla do pecky od hroznového vína. V zubu jsem měla kaz, zubařka mi to odvrtala a řekla, že je to na čištění kanálků a že mi ten zub nejdříve jako ten předchozí bude muset umrtvit. Dala mi tam vložku a na to takový drolivý bílí povlak, z něhož již moc nezbylo… Řekla, že to bude citlivé max. dva dny co se bude postupně pouštět anestetikum a pak to bude dobré… ale ono to bolí, sakra bolí
Byla jsem tam v pondělí a je sobota, bolí to daleko víc než když jsem k ní šla. Do toho mám opět zánět dásní a tak si to fakt užívám
Hned v pondělí jí samo zavolám jelikož tam jinak mám jít až 21.10 a to bych fakt nedala… Jen nechápu jak to může a proč tak bolet když ten zub má být mrtvej? a poradíte něco na bolest když jsem těhotná? ani blbej prášek si vzít nemůžu, posledně jsem si brala ibalgin a aulin co jsem dostala v nemocnici, ale teď tohle nemůžu
Díky jsem z těch zubů už fakt hotová ![]()
@werunkaw123 no podle mě dokud nemáš ty kanálky vyčištěný a máš tam navíc zánět tak to bolet bude..
Ahoj, taky mě bolí zub, taky čekám na pondělí. A taky jsem myslela, že mě bolí mrtvý zub, ale pak jsem zjistila, že mi to vystřeluje ze zubu vedle - budu tam mít kaz, kterýho si asi zubař minule nevšiml.
Vyplachuju slivovicí, dávám na to i supersilný česnek. Prášky dávám, když už to bolí moc, páč pořád kojím. Ale takový paralen snad nevadí, ne?
Jinak já nevěděla, že jsem těhotná, takže chudák mimino si kvůli mým zubům cvaklo i Algifenu ![]()
@Takyjedna slivovici jsem kloktala vždy taky, to byla vždy pár vteřinová úleva brnění po hubě
teď kloktám Corsodyl ![]()
@Sibyla0 a nic se mu nestalo
já vím, že by se nejspíš nic stát nemělo, ale riskovat se mi to zrovna moc vědomě nechce ![]()
A to mám poslední dobou takové chutě na sladké a díky tomu, že jsem nemocná tak přežívám i čaj s medem jako utrpení ![]()
@werunkaw123 No pak jsem se dopovala jen Paralenem. A znáš Herbadent? Na dásně je super a jsou to jen bylinky (sice v alkoholu) dost pálí, ale pomáhá a desinfikuje.
@Sibyla0 Mám herbadent pastu a gel na dásně, mezizubní kartáčky TePe, na kloktání Corsodyl a kartáček od dentistky ultra soft
@werunkaw123 aha
já myslela jen ten roztok
http://www.lekarna.cz/…ok-na-dasne/ To bude asi na stejném principu ![]()
@werunkaw123 no, prý se to těhotenstvím a kojením nekazí víc, ale já tomu nevěřím. Já už nemám dole ani jednu stoličku a chystám se na implantáty, aby bylo kam dát můstky.. Mezitím se mi vesele rozpadají i ty další, protože jsou víc namáhaný ![]()
@Sibyla0 tak roztok teda ještě nemám, ale ne že bych mu po tom všem nějak věřila
přijde mi, že v zubech mám snad už víc peněz jak v dítěti a to zdaleka nekončím, taky mě čekají korunky, a dodělání ještě pár zubů a to můžu čistit, chodit k zubaři k dentistce a stejně jeden opraví a další dva se pos…
Ať mě nikdo netvrdí, že to že se zuby ničí je špatným staráním se o ně, že v tom nic víc není… Jelikož už nevím jak víc se dá pečovat o zuby než to co všechno už dělám ![]()
Koukám, že si taky užíváš…
![]()
@werunkaw123 no je to úplně v pr… Teď se mi během dvou měsíců udělaly díry i v horních čtyřkách.. Jako ono by bylo jednodušší udělat celkovou náhradu, ale ona má taky nějakou omezenou životnost, takže se snaží zahránit co se dá a co nejvíc to oddálit. Ale je to na dlouho, chodím tam dva roky a výsledek pořád žádný ![]()
@werunkaw123 Tak máš dvě možnosti, vyber si tu, která ti vyhovuje…
Buď ti do těch prázdných kanálků vrůstá tzv. polyp, to jsou takové nepravé nervové pletence - anebo máš tzv. fenomén citlivých zubů - jako já. Má ho tak 10-12% populace. I když mám mrtvý zub, tak moje nová zubařka nevěří, že je mrtvý, jak sebou šiju při vrtání… S tím se člověk musí naučit žít. Jinou variantu neznám.