Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím zda jsem dala správný název diskuze. Nedávno jsme se s kamarádkami bavili o antikoncepci a rizicích. Jedné mojí kamarádce je 33 let pokouší se už dlouho o mimčo a nejde jí to, už to vzdává, myslí si že příčina je ta, že se od 15 let nepřetržitě cpe antikoncepcí, že to snižuje hodně po vysazení rychle otěhotnět. Myslíte si že je to pravda? Já nikdy antikoncepci nebrala, když jsem si přála první dceru tak jsem otěhotněla poměrně rychle… Slyšela jsem už hodně lidí že jim to takhle zavinila trošku i antikoncepce, je to blbost a nebo je to možné?
Brala jsem v kuse 7 let a otěhotněla hned 1 měsíc po vysazení
.
@Luljeta je to kravina. Znám holky, co otěhotněly hned a braly i 10 a více let.. a jsou takové, co nikdy nic nebraly a otěhotnět se nedaří.. ![]()
Já brala antikoncepci 10 let a otěhotněla jsem měsíc po vysazení. ![]()
Mě to taky přišla jak kravina tak jsem se chtěla ujistit.. i když je lepší aby se začla brát co nejpozději si myslím
@Luljeta Je to blbost. Kamarádka brala antikoncepci 10 let, vysadila jí a hned další měsíc otěhotněla a pak hned 9 měsíců po porodu otěhotněla podruhé. Já byla také 2× těhotná, nikdy jsem žádnou antikoncepci nezobala a otěhotněla jsem také hned, jak jsem chtěla, u obou těhotenství ![]()
To je o kazdem cloveku, ja brala cca 8 let(po 4 letech rok pauza a znovu) a otehotnela sem na prvni zasah
nekdo antiko nikdy nebral a otehotnet nemuze. Ja si myslim ze ma vliv, ale neda se rict „tys brala - nepujde to“ na kazdeho pusobi jinak
u
Blbost to neni. Nekdo zacne ovulovat hned po vysazeni, ale nekdy to muze trvat i radu mesicu.
15ti leté braní antikoncepce plodnosti rozhodně nepřidá, to je pravda.. Ale důvodů, proč se nedaří, může být mraky jiných.. Špatný spermiogram muže, její věk (biologicky nejideálnější věk je pro ženu 21 let, od té doby plodnost pomalinku klesá, po třicítce už víc), nebo může mít nějaký problém, o kterém zatím neví.. Znám i případy dvou neplodných kamarádek, co braly 10-15 let antikoncepci naprosto zbytečně, jak posléze zjistily, když se jim nedařilo a začaly běhat po doktorech..
Ale pokud je jen nervozní, že neotěhotněla hned, tak otěhotnět do roka, je normální čas i u naprosto zdravých párů..
Brala jsem antinu od patnacti, otehotnela jsem ve 20, kdy jsem stale brala antinu - nepravidelne, takze myslim, ze to s tim az tak nesouvisi, nekdo je schopen otehotnet hned, nekomu to trva dyl… ![]()
Já jsem taky po vysazení problémy neměla. Ale určitě to mít vliv může. Ne každému naskočí ovulace hned. A navíc může antikoncepce řadu let překrývat nějaký problém, na který by se bez jejího braní přišlo. Za mě je to svinstvo a už to nikdy brát nebudu.
Brala jsem antikoncepci 12 let a otěhotněla 1 a půl měsíce po vysazení. Pak jsem brala znovu 3 a půl roku a podruhé otěhotněla měsíc po vysazení. Nemyslím si, že by to bylo antikoncepcí, ale je u každého jiné.