Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje tchyně, nemám nejmenší důvod ji milovat, před par lety, kdyz se nam narodila dcera, která není a nebude dokonalá, protoze je postižena, mi tchyně řekla ze si k ni nebude dělat vztah. Prý ne kvůli postiženi, ale prý kdyby jsme se s manželem rozvedli, ze by to těžce nesla. ( nevěřím ji to) od té doby ji nenávidím. Vždycky jsme spolu nějak vycházely, ale to kvůli tomu ze jsem nechtěla dělat scény kvůli manželovi.( říkala jsem si přece je to jeho Mama) poslední dobou ale uz nemůžu ty její kecy snést. Napr. Vety typu: vnoučata mám jen od dcery, protoze ta mi s nima neutece.
Tvoje deti k narozeninám nic nepotrebujou, nebudu jim kupovat picoviny( omlouvám se, píši jak se vyjadřuje pred dětmi)
Nemám čas za vama přijet ( pak jede na 14 dni na dovolenou) apod.
přestala jsem tam jezdit, uz je neviděla 3 měsíce a ona se ted ptá kdy příjedem, proč? Kdyz o ne nestojí. Přece ji nebudu vnucovat moje deti. Jak se kni mám chovat? Dělat jakoze nic? Abych nerozhadala rodinu, protoze Furt si říkám " je to manzela Mama, jinou stejně mít nebude" nebo se sní nebavit a neukázovat ji deti. a proste se na ni vykašlat. ![]()
@wilcannia Poslat tam s dětmi manžela (pokud on bude chtit) a relaxovat bez dětí.
@j.a.n.i1 píše:
@wilcannia Poslat tam s dětmi manžela (pokud on bude chtit) a relaxovat bez dětí.
ano, naprosty souhlas… taky bych to udelala takhle… ale musim rict, ze by me tyto reci neskutecne stvaly a rekla bych to min. manzelovi.
Jak na tyhle věty reaguje manžel? To se ho přece musí hodně dotýkat.
A tvému muži to nevadí? Ten můj by snad obrátil svět vzhůru nohama, kdyby tohle jeho máma prohlašovala
Jako pokud by tam s nimi manžel chtěl jet, tak ať si jede. Dál bych to neřešila a já určitě nejezdila nikam.
Tak mě říct to co Vám, tak už by neviděla ani mě, ani ty vnoučata…husa pitomá. ![]()
Hodná maminka- předpokládá, že se synáček rozvede a nebude o své děti bojovat ![]()
A co je dceři, že se s tím babička takovou dobu! Nemůže srovnat?
Ja nechapu jak muze delat rozdilo mwzi vnoucaty syna a dcery
ja bych tam nejela a.kdyz budr chtit at si sama prijede… ![]()
@wilcannia píše:
Moje tchyně, nemám nejmenší důvod ji milovat, před par lety, kdyz se nam narodila dcera, která není a nebude dokonalá,protoze je postižena, mi tchyně řekla ze si k ni nebude dělat vztah. Prý ne kvůli postiženi, ale prý kdyby jsme se s manželem rozvedli, ze by to těžce nesla. ( nevěřím ji to) od té doby ji nenávidím. Vždycky jsme spolu nějak vycházely, ale to kvůli tomu ze jsem nechtěla dělat scény kvůli manželovi.( říkala jsem si přece je to jeho Mama) poslední dobou ale uz nemůžu ty její kecy snést. Napr. Vety typu: vnoučata mám jen od dcery, protoze ta mi s nima neutece.
Tvoje deti k narozeninám nic nepotrebujou, nebudu jim kupovat picoviny( omlouvám se, píši jak se vyjadřuje pred dětmi)
Nemám čas za vama přijet ( pak jede na 14 dni na dovolenou) apod.
přestala jsem tam jezdit, uz je neviděla 3 měsíce a ona se ted ptá kdy příjedem, proč? Kdyz o ne nestojí. Přece ji nebudu vnucovat moje deti. Jak se kni mám chovat? Dělat jakoze nic? Abych nerozhadala rodinu, protoze Furt si říkám " je to manzela Mama, jinou stejně mít nebude" nebo se sní nebavit a neukázovat ji deti. a proste se na ni vykašlat.
Už za tohle bych se asi neudržela ![]()
Posílala bych tam jen chlapa, tam bych nejela ani náhodou ![]()
@j.a.n.i1 píše:
já bych poslala JENOM manžela. Jestli o děti nestojí, tak ať si trhne!!! A kdyby se jich dožadovala, tak prostě „nechni, aby si s nima budovala vztah, co kdyby se jí pak něco stalo???“
Nevím jestli děti zrovna potřebují takovou babičku co si k nim nechce dělat vztah…
jestli je to vše jak říkáš, tak až zavolá příště na rovinu bych jí řekla (ale ovšem s klidem ledovým!) proč tam nejezdíš.. jak tě mrzí její chování k dceři a tvým dětem vůbec.. buď pochopí a třeba nastane klid a mír a nebo je fakt pitomá a nevyřeší se nic.. pak se můžeš rozhodnout zda za ní pošleš manžela i s dětmi nebo pouze manžela… no a co on vůbec na to?
S manželem jsme to samozřejmě probírali, prý sám nechápe proc se takhle chová. Na jednu stranu se sní nechce hádat a na druhou ji ma samozřejmě rad. Kdyz jsem mu řekla ať si za rodicema jede sám, tak mi řekl ze nepojede sám protoze nezvládne sám se celodenně starat o naši dceru( postiženou) a o tu druhou zdravou dračici ajeste poslouchat kecy ze jsem se zbavila deti a doma se flakam a dělám h…o (to uz tady jednou bylo). Protoze naposledy kdyz se nás zastal a vynadal ji, tak to stejně k ničemu nebylo, a ona si jela porad tu svou, a bylo to ještě horší. Takže ať ji řekne cokoliv vsechno bude špatně. Ja vám řeknu ze víc negativistickyho člověka jsem nepoznala. Vsechno je špatně, holky ale fakt vsechno : ženská v krámu je hnusne namalovana, někdo je blbe oblecenej. Tamhleta je tlustá, proste vsechno špatně. A vám tam nepíšu přívlastky jak se o těch lidech vyjadřuje, protoze bych se sama styděla. Ta je tak sprostá ze se stydím. ![]()
Tak to bych jí už ani nezvedla telefon. Ať zvedne pr.del a přijede si sama. ![]()
@wilcannia už bych tam nejela a basta..
Jak píše @RadkaCh at si přijede sama..A jak se znám, asi bych zrovna v tu chvilku šla na procházku
![]()