Nechala si ke mně poslat peníze.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.1.16 11:56
@Meha píše:
Určitě už tento záměr měla, když Tě o to žádala. Protože Gennet by jí určitě vyplatil i peníze v hotovosti.
To je fakt mrcha.

to mám asi za to, že jsem jí pravidelně hlídala dítě a neřekla mi za to ani díky… taky mě chtěla žalovat, že jsem jejímu synovi ukradla oblečení a jí talíř a misku (všechno si jen při vyzvedávání syna nebyla schopná odnést)…

• Citovat
  • Upravit
107
2.1.16 11:56
@Meha píše:
To nemůže udělat banka, banka je jen zprostředkovatel, vyzve majitele účtu, kterému byla chybně částka zaslána, aby ji vrátil. To vrácení musí udělat ten majitel sám. Banka sama ty peníze nemůže stáhnout zpět.

Samozrejme netvrdim, ze do toho vidim, v bance me ujistili, ze ty penize dostanu zpet, a dostala jsem je za tri dny a nebyl problem.
Mozna byl pan hodny, ale vim, ze pokud by odmitl, byla by tahanice, ze ktere bych ty penize priklepli urcite zpatky me. Ten majitel uctu, kam to prislo omylem, na ne nema narok.
Jako kdyz neco najdes, mas povinnost to odevzdat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.1.16 11:58
@marribee píše:
Ja prave toto resila nedavno, a moje banka kontaktovala banku pana, kteremu to omylem prislo, uz po pripsani na ucet, banka toho pana mu to normalne z uctu odecetla, vratila moji a ta mi to pripsala zpatky s tim, ze je to stornovana transakce.
To, ze ti nekdo omylem posle penize, neznamena, ze jsou automaticky tvoje a smis je pouzit jen tak :nevim:
Moje banka to teda normalne resila a vratila. Pak mel pak jen na ucte plus a minus stejnou castku, a byl informovan, ze to neni jeho…

To je blbost…banka nesmí odečít něčí peníze a vráti je jen tak…to by se daly dělat podvody jako víno… :mrgreen: Já si objednám zboží, zaplatím…majitel zboží mrkne na účet, částka tam je, zboží pošle a já kontaktuju banku, že jsem OMYLEM poslala prachy jinam…a oni mu je seberou??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.16 11:59
@Anonymní píše:
Byla darovat vajíčka a posílali jí peníze z genettu
Vyloženě neví co by, protože už mi psala, že mě zažalovala pro pomluvu, pak mi psal její bratr, že je v nemocnici a že mě dostane do vězení a dneska tohle… začínám z toho být mírně na prášky, nekomunikuju, ale neskutečně mě tím obtěžuje…

Jestli jsi jí peníze předávala u bankomatu, mohlo by to být na kamerách a tím bych jí pohrozila. Že až se prokáže díky kamerám, žes jí peníze dala, do vězení dostaneš ty jí

• Citovat
  • Upravit
7346
2.1.16 12:00
@marribee píše:
Samozrejme netvrdim, ze do toho vidim, v bance me ujistili, ze ty penize dostanu zpet, a dostala jsem je za tri dny a nebyl problem.
Mozna byl pan hodny, ale vim, ze pokud by odmitl, byla by tahanice, ze ktere bych ty penize priklepli urcite zpatky me. Ten majitel uctu, kam to prislo omylem, na ne nema narok.
Jako kdyz neco najdes, mas povinnost to odevzdat

V tom případě buď NEBYLY peníze ještě na jeho účtu nebo ho banka kontaktovala a on SOUHLASIL…banka sama o sobě nesmí provádět ŽÁDNÉ bankovní operace, kromě poplatků za vedení účtu, úroků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 12:01
@jahuhudka píše:
Jestli jsi jí peníze předávala u bankomatu, mohlo by to být na kamerách a tím bych jí pohrozila. Že až se prokáže díky kamerám, žes jí peníze dala, do vězení dostaneš ty jí

peníze jsem jí předávala kus od bankomatu :-(

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
2.1.16 12:05
@Anonymní píše:

No ale ona si nemůže být jsitá zda to kamera zabrala či ne. ZAhraj si s ní hru, jakou hraje ona s tebou

• Citovat
  • Upravit
107
2.1.16 12:08

@SIMONA1234 trosku jina situace, prestante me tady lincovat za uplnou banalitu, jak jsem psala uz pred chvilu, nevim, zda s tim majitel uctu souhlasil, bylo mi sdeleno, ze byl kontaktovan a penize byly vraceny. Nevim, jak presne funguji interni operace bank. Vim ale, ze pokud nejsou penize tvoje, ze zakona mas povinnost je vratit. Pisu zde svoji zkusenost.
Pokud by zakladatelku tedy opravdu kamaradka zazalovala, ze ji penize nedala, pohadka o tom, ze se ji penize jen tak objevily na ucte, tak si je nechala a povazovala za sve, neni zrovna stastna volba. Byla to reakce na prispevek s takovouto radou zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
2.1.16 12:13
@astoret píše:
tak kdybys šla do důsledku, to nic neznamená, mohla je vybrat a utratit, to nedokazuje, že jí je dala přeci.nicméně tady je to o ničem, ona nemůže dokázat, že jí je nedala, on že dala, jen vyhrožuje..kdyby to měly někde napsané, že k datumu ji ta platba přijde, tak by mohla prokázat, že zakladatelka nic neodeslala, dle výpisu, ale takhle? vůbec bych ji neřešila..

Myslela jsem predani primo u bankomatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
2.1.16 12:22

Tak v dnesni dobe jsou kamery vsude, nejen u bankomatu. Takze bych sjistila nejdrive, jestli jsou v okoli i jine kamery. Bezpecnostni kamery mesta (mozno zajit na policii), ci dokonce bezpecnostni kamery firem ci obchodu v okoli. Jinak s kamaradkou bych komunikovala zasadne jen pisemne. SMS, emaily, dopisy, cokoli, jen ne telefon. Pokud kamaradka bude volat, tak nemas cas to resit a hotovo. Jednak tak budes mit pripadne dukazy, pokud kamaradka udela chybu a nejak se prizna a jednak tak mas vzdy cas na rozmyslenou, co ji napises a nereknes ji nejakou blbost v afektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 12:22

Všem moc děkuju za rady, nebudu komunikovat a budu doufat, že dá pokoj… jsem ráda, že jste mně utvrdily v tom, že je to opět jeden z jejich vymyšlených nesmyslů a bude to tvrzení proti tvrzení

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.16 12:23
@trpaslinka píše:
Tak v dnesni dobe jsou kamery vsude, nejen u bankomatu. Takze bych sjistila nejdrive, jestli jsou v okoli i jine kamery. Bezpecnostni kamery mesta (mozno zajit na policii), ci dokonce bezpecnostni kamery firem ci obchodu v okoli. Jinak s kamaradkou bych komunikovala zasadne jen pisemne. SMS, emaily, dopisy, cokoli, jen ne telefon. Pokud kamaradka bude volat, tak nemas cas to resit a hotovo. Jednak tak budes mit pripadne dukazy, pokud kamaradka udela chybu a nejak se prizna a jednak tak mas vzdy cas na rozmyslenou, co ji napises a nereknes ji nejakou blbost v afektu.

nevolá, nemá kredit… nikdy… píše na messengeru nebo viberu

• Citovat
  • Upravit
9578
2.1.16 12:23
@Anonymní píše:

Nevím jak u vás, ale u nás jsou kamery (PČR) na každém „rohu“, takže dost možná v okolí bankomatu budou i jiné..Zkusila bych se poptat na záznamy, zda takové někde jsou uložené, kdyby došlo k soudnímu sporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 12:26
@jowana píše:
Nevím jak u vás, ale u nás jsou kamery (PČR) na každém „rohu“, takže dost možná v okolí bankomatu budou i jiné..Zkusila bych se poptat na záznamy, zda takové někde jsou uložené, kdyby došlo k soudnímu sporu.

tak na tom místě kde bych potřebovala bohužel nic :-(

• Citovat
  • Upravit
12185
2.1.16 12:28

Tak to je dobre, ze mas vse pisemne. Jeste si zkus zjistit ty kamery. To, ze to nebylo hned u bankomatu jeste neznamena, ze to nebylo nikde zachyceno. Jak je to dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová