Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nic, slovo proti slovu, že ti je poslala na účet nic neznamená, by mě zajímalo jak by to chtěla proklazovat, máte něco písemně?
Dobrá kamarádka.
Přijde mi absurdní, že by mohla mít její žaloba šance na úspěch. A kdo Ti ty peníze poslal tenkrát na účet, její zaměstnavatel?
Odkud ti poslala ti peníze? Jestli ji to poslal třeba zaměstnavatel, tak na ty peníze si nárok dělat může. Navíc, když nemáte svědky ani „papír“ o předání hotovosti.
Nejsem právník, ale řekla bych, že to je slovo proti slovu. Zkouší to, musíš být tvrdá a vpálit jí, že ty peníze jsi vybrala tehdy a tehdy jí je dala. A jestli má sklerózu a hodně peněz na poplatky soudu, ať tě k soudu dá. Řekla bych, že zkouší, jestli tě uřve a ty jí nedáš dalších 20tis. Přeji ti pevné nervy. Pokud by otravovala, můžeš jí pohrozit, že ji udáš za stalking a pomluvu
Ona taky nema dukaz na co vam penize poslala, dala by vic za pravnika a soud, jen vyhrozuje a snazi se vas zlomit, soud tohle smete ze stolu, normalni pravnik ji posle zpet domu- nema smenku, smlouvu, papir zadnej = soud zadnej
Příspěvek upraven 02.01.16 v 11:32
Byla darovat vajíčka a posílali jí peníze z genettu
Vyloženě neví co by, protože už mi psala, že mě zažalovala pro pomluvu, pak mi psal její bratr, že je v nemocnici a že mě dostane do vězení a dneska tohle… začínám z toho být mírně na prášky, nekomunikuju, ale neskutečně mě tím obtěžuje…
Podle mě ani ona nemá nic proti tobě, pokud jste si nedělali nějakou smlouvu, že ti to tam posílá a bude to chtít vrátit.
To je jak kyybych omylem poslala peníze na špatný účet.. Taky nemám právo je soudně vymáhat.. Nebo se pletu?
@Anonymní píše:
Vyloženě neví co by, protože už mi psala, že mě zažalovala pro pomluvu, pak mi psal její bratr, že je v nemocnici a že mě dostane do vězení a dneska tohle… začínám z toho být mírně na prášky, nekomunikuju, ale neskutečně mě tím obtěžuje…
tak je udej za obtěžování, začni se bránit první.
@Anonymní píše:
Tak to by samozřejmě mohla dokázat, že ty peníze měly patřit jí.
Nicméně mi není jasné, jak chce dokazovat, že jsi jí ty peníze nedala.
Podle mě to jen zkouší.
Nekomunikuj s nimi vůbec, snad je to bavit přestane.
@Yeska píše:
Podle mě ani ona nemá nic proti tobě, pokud jste si nedělali nějakou smlouvu, že ti to tam posílá a bude to chtít vrátit.
To je jak kyybych omylem poslala peníze na špatný účet.. Taky nemám právo je soudně vymáhat.. Nebo se pletu?
Pleteš, máš právo je vymáhat.
@terinka4444 píše:
tak je udej za obtěžování, začni se bránit první.
Nic bych nepodnikala, zbytečně se do toho zamotá.
Podle mě to jen zkouší.
@Yeska píše:
to by mohla a ty jako příjemce bys je měla vrátit jinak hrozí postih za neoprávněné obohacení, ale to je když to pošleš omylem, musela bys prokazovat, žes to řešila přes banku jako platbu omylem apod..taky to má nějakou promlčecí lhůtu, jestli se ji „kamarádka“ ozvala po delší době a peníze přišlyz gennteu kam mčíslo účtu napsala ta „kamarádka“, čili není chyba z gennetu, pochybuji, že by se tím někdo zabýval. opravdu by to bylo slovo proti slovu a vleklo by se to, ona by musela cálovat, spíš to zkouší..
@Yeska píše:
Pleteš…pokud pošleš peníze na cizí účet, jdeš na svoji banku, vyplníš papír, že jsi omylem poslala peníze jinam (u ČS to stojí 300Kč ten formulář) a banka pak vyzve druhou banku aby kontaktovala majitele účtu a ten peníze vrátil…banka sama nemůže, musí majitel…pokud odmítne nebo dělá mrtvého brouka, musíš soudně…jde o neoprávněné obohacení.
@Meha píše:
Nic bych nepodnikala, zbytečně se do toho zamotá.
Podle mě to jen zkouší.
pokud má od nich písemné vyhrožování, že jí dostanou do kriminálu, a denně jí něčím novým vyhrožují, já bych to šla nahlásit
protože pokud jen nevyhrožují, mohlo by se jí to hodit ![]()
Prosím nemůžete mi někdo poradit? Bývalá kamarádka si ke mě ještě když jsme spolu kamarádily, nechala poslat na účet peníze, protože ona sama svůj nemá. Peníze (20 000) jsem vybrala z bankomatu a dala jí do ruky. Pak se z kamarádky stala bývalá kamarádka a dnes mi psala, že ty peníze do dnešního dne neviděla a bude je vymáhat soudně. Nemám nikde potvrzení, že jsem jí je dala, neb mě tohle nenapadlo. Co s tím?