Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Meha píše:
Taky věříš všem blbostem.
Toto je jen fáma, která není pravdivá.
Kolik tam mám udělat těch smajlíků?
Kdybych tomu věřila, tak dávno nemakám.
@Gina108 píše:
Kolik tam mám udělat těch smajlíků?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kdybych tomu věřila, tak dávno nemakám.
Ty makáš jen pro to, abys měla slušný důchod?
Tak to pak jo
.
@JayLee píše:
si myslim, ze ma docela slusny sance aby to z tebe dostala když to slo z genettupokud na tebe poda trestni oznameni, tak se to dostane nejspis k soudu protože kazda budete tvrdit něco jiného ale tobe na ucet ty peníze prisly a ona v genettu vyplnila tve číslo uctu na svy jmeno
Takže když ti prodám kočárek (nebo jinou větší věc) s osobním převzetím, ty mi bez svědků zaplatíš třeba desítku na ruku a já pak podám TO s tím, že jsi mi žádné peníze nedala a kočárek máš, půjde to k soudu a tebe odsoudí? Ten občan je složitější, tam to bývá tvrzení proti tvrzení a soud se musí na jednu stranu přiklonit, ale v trestním řízení tě prostě neodsoudí, pokud nemají dostatečné důkazy.
@JayLee píše:
njn ale uz jen to, ze jsi byla nekde stihana nekym pro neco, ze litas po policii cr a vyslechach, ze mas zaznam nekde, ze okoli kouka divne atd. tak to pak cloveku taky neprida - a tahnout se to muze i dlouhoja bych na to nemela ani nervy
Souhlasím, je to hodně nepříjemný, zvlášť pro člověka, který se v tom nepohybuje a dosud nebyl na policii ani u soudu. Ale jak píšu.
@JayLee píše:
si myslim, ze ma docela slusny sance aby to z tebe dostala když to slo z genettupokud na tebe poda trestni oznameni, tak se to dostane nejspis k soudu protože kazda budete tvrdit něco jiného ale tobe na ucet ty peníze prisly a ona v genettu vyplnila tve číslo uctu na svy jmeno
tak to abych vykradla banku… ![]()
@JayLee
Kliiid
Přijdeš tam, odpovíš na pár otázek a zase půjdeš. Není to tak dramatické jako ve filmech, vlastně to bývá dost nuda
A pošťačka takových dopisů roznáší spoustu.
@Anonymní píše:
I kdyby opravdu podala oznámení na policii, tak to ještě neznamená automaticky trestní stíhání. Jak mi jednou řekl jistý policista (protože jeden člověk v mém okolí se podáváním oznámení asi „bavil“, jen aby lidem, které nemá rád, znepříjemnil život) - „má právo sem přijít a oznámení podat, já mám povinnost to sepsat, pak si předvolám vás, vyslechnu vás, případně znovu podavatele, pokud tam budou rozpory, a pak to obvykle buď odložím, že se nepotvrdilo podezření ze spáchání trestného činu, a doporučím obrátit se např. na soud v soukromoprávní věci, nebo to pošlu na přestupkovou komisi. Jen minimum případů končí jako opravdu trestní věci, že by bylo zahájeno trestní stíhání, a ani to ještě neznamená, že dotyčný skončí před soudem…“. Takže i kdyby na tebe podala oznámení na policii, tak ona uvede něco, oni tě s tím pak zkonfrontují, pokud ty si budeš stát na svém, tak si pravděpodobně znovu zavolají ji a bude muset ona ty rozpory také vysvětlit, aniž by ale znala tvou výpověď… A pak je na policii, jak to vyhodnotí, ale obecně v případě pochybností by to mělo být ve prospěch podezřelého/obviněného…
Tak. A ještě by zakladatelka mohla rovnou podat TO kvůli křivému obvinění, když už tam bude.
Nic, policie by samozřejmě prošetřovala. Já si myslím, že to „kámoška“ jen zkouší, ale jestli přitvrdí a zalže, že jsi jí ty peníze nedala, tak taky přitvrď a s klidem odpověz, že na to máš svědka ![]()
@Anonymní píše:
I kdyby opravdu podala oznámení na policii, tak to ještě neznamená automaticky trestní stíhání. Jak mi jednou řekl jistý policista (protože jeden člověk v mém okolí se podáváním oznámení asi „bavil“, jen aby lidem, které nemá rád, znepříjemnil život) - „má právo sem přijít a oznámení podat, já mám povinnost to sepsat, pak si předvolám vás, vyslechnu vás, případně znovu podavatele, pokud tam budou rozpory, a pak to obvykle buď odložím, že se nepotvrdilo podezření ze spáchání trestného činu, a doporučím obrátit se např. na soud v soukromoprávní věci, nebo to pošlu na přestupkovou komisi. Jen minimum případů končí jako opravdu trestní věci, že by bylo zahájeno trestní stíhání, a ani to ještě neznamená, že dotyčný skončí před soudem…“. Takže i kdyby na tebe podala oznámení na policii, tak ona uvede něco, oni tě s tím pak zkonfrontují, pokud ty si budeš stát na svém, tak si pravděpodobně znovu zavolají ji a bude muset ona ty rozpory také vysvětlit, aniž by ale znala tvou výpověď… A pak je na policii, jak to vyhodnotí, ale obecně v případě pochybností by to mělo být ve prospěch podezřelého/obviněného…
jééééé tak to díky za uklidnění ![]()
@Anonymní píše:
Nic, policie by samozřejmě prošetřovala. Já si myslím, že to „kámoška“ jen zkouší, ale jestli přitvrdí a zalže, že jsi jí ty peníze nedala, tak taky přitvrď a s klidem odpověz, že na to máš svědka
ona ale ví, že nemám.. byly jsme tam jen my dvě… a bohužel to není ani nějak frekventované místo, že bych řekla, že nás viděl Karel z vedlejšího baráku
@marribee píše:
Ja prave toto resila nedavno, a moje banka kontaktovala banku pana, kteremu to omylem prislo, uz po pripsani na ucet, banka toho pana mu to normalne z uctu odecetla, vratila moji a ta mi to pripsala zpatky s tim, ze je to stornovana transakce.
To, ze ti nekdo omylem posle penize, neznamena, ze jsou automaticky tvoje a smis je pouzit jen tak
Moje banka to teda normalne resila a vratila. Pak mel pak jen na ucte plus a minus stejnou castku, a byl informovan, ze to neni jeho…
no moc bank právě tohle nedělá, pokud se nestane chyba u nich, jelikož oni si nemůžou dovolit někomu odepsat z účtu peníze jen proto, že někdo řekl, že mu to poslal omylem, protože to by pak měli popotahování kdyby to omylem nebylo, byla to nějaká platba a dotyčný se jen rozmyslel, že nezaplatí..většinou to v praxi funguje tak, že banka slouží jako prostředníeokud to není soudně určeno, z účtu ti nic nestrhne jen tak
@Anonymní píše:
ona ale ví, že nemám.. byly jsme tam jen my dvě… a bohužel to není ani nějak frekventované místo, že bych řekla, že nás viděl Karel z vedlejšího baráku
no, ale jak ona vi, ze nemas svedka, kdyz si ji penize nepredala? Bud svedka nemas a bude to muset priznat a nebo bude muset doufat, ze zadneho svedka nesezenes ![]()
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Ona ví, že ty nemáš svědka a Ty víš, že jsi jí peníze dala
Jí přeci nejde o pravdu
Když ona tvrdí, že to na Tebe nahraje s tím nepředáním, tak jí tvrď, že to na ní nahraješ se svědkem.
Ale ona do ničeho stejně nepůjde.
Pěkná blbost, lhát. Napiš jí, že si vyžádáš záznamy z kamer a že jsi přesvědčená, že tam předání bude vidět. Komunikaci o tom, že sis předání domlouvala máš a výběr těch peněz na záznamu taky, nemáš se čeho bát.