Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám syna, který v pátek plánuje to samé, taky cca 2 km od nás na chatě. Nebude tam přes noc, nenechala bych, mají docela sigry ve třídě, ale syn tam s nimi ani být přes noc nechce. Jsme domluvení cca po 22 hod že dojedu.
Nechala… Pokud jí tedy věříš a jedná se o slušnou holku a třídu
@Anonymní píše:
Nemám to v plánu. Zatím ji třeba moji sourozenci naleji sklenku vina na rodinné oslavě a to je vše . Jen se bojím, ten když se opije, tak by se ji mohlo něco stát a proto bych ji radši měla doma
Stát se může kdykoli cokoli i ve střízlivém stavu. Věř jí.
@Bábrdl
od 15ti jsem se svým manželem a je to už 23 let, tak si nemyslím, že 15 je věk dítěte, mimochodem máme spolu 3 děti a všechny plánované. ![]()
Mě úplně děsí fakt, s jakou samozřejmostí berete v potaz to, že třída 15-letých dětí se na chatě bude opíjet…
No, nechtěla bych mít na zodpovědnost půjčení chaty, jako je to v případě rodičů spolužaka té dívky. ![]()
@hanaross píše:
@Bábrdl
od 15ti jsem se svým manželem a je to už 23 let, tak si nemyslím, že 15 je věk dítěte, mimochodem máme spolu 3 děti a všechny plánované.
To, že fungující pubertální vztah může „vyspět“ a stát se celoživotní láskou je jasné.
Ale nic to nemění na tom, že patnáctileté dítě je prostě dítě.
@cvrcek 1906 píše:
Mám syna, který v pátek plánuje to samé, taky cca 2 km od nás na chatě. Nebude tam přes noc, nenechala bych, mají docela sigry ve třídě, ale syn tam s nimi ani být přes noc nechce. Jsme domluvení cca po 22 hod že dojedu.
Spát bych jí tam nenechala, jela bych pro ní. A nepřijde mi normální, aby se 15leté děti kdekoliv opíjely.
@pannda píše:
Mě úplně děsí fakt, s jakou samozřejmostí berete v potaz to, že třída 15-letých dětí se na chatě bude opíjet…
No, nechtěla bych mít na zodpovědnost půjčení chaty, jako je to v případě rodičů spolužaka té dívky.
A co by na tom rozlučáku jiného neděli? Nedělám si iluzi, že budou způsobně sedět a hrát člověče, nezlob se. ![]()
zakázané ovoce chutná nejlépe… já mohla v 15 kamkoliv kdykoliv, v tý době jsem samozřejmě vyzkoušela alkohol a několikrát se opila… ale od 17 let jsem abstinent… prostě jsem zjistila, že to není nic extra… asi každý mladá slečna se takhle někde napije, ale neznamená to, že z ní vyroste nezodpovědný alkoholik. já bych jí pustila, ale řekla bych jí, ať ti třeba pravidelně píše
@Paola21 píše:
A co by na tom rozlučáku jiného neděli? Nedělám si iluzi, že budou způsobně sedět a hrát člověče, nezlob se.
na to nemám co říct
@Paola21 přijde ti normální, že se chtějí opít? to je jako zábava? a že pít nesmí nikomu nevadí?
@pannda píše:
na to nemám co říct
jakto? když tedy počítáš s tím, že tam pít nebudou, tak musíš mít nějaký názor na to, co tam budou dělat jiného. Taky s tím nesouhlasím, aby 15 letí pili, ale řekla bych, že zrovna na podobných akcích se to stává. I osobní zkušenost. ![]()
@Monchichik píše:
@Paola21 přijde ti normální, že se chtějí opít? to je jako zábava? a že pít nesmí nikomu nevadí?
Ano, zrovna na rozlučáku mi přijde normální, že se pije, i když jim nebylo 18 let. Neříkám, že je to dobře, jen že to tak je. ![]()
Pokud tam budou všichni spát a ona ne akorát ji před třídou ztrapnis když pro ni prijedes
me bylo 14 když sem vyšla základku, měli jsme rozlučku asi 4km od domu, všichni zůstali přes noc jen jsme vůbec nespali jeli jsme nonstop
a s alkoholem se potká i jinde to neuhlidas
domluv se s ní že si dá třeba jen ovocná piva nebo trochu vína, když to poruší tak příště pro ni přijedeš no ![]()