Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@saracenka píše:
pani si chtěla evidentně ulevit ..ono taky záleží co máte na zemi ,když koberec ,neni to takovej dusot,jinak to ,že je to malé dítě holt musí přežít ,než dostane rozum..a nebo baba ohluchne,soužití v paneláku je vždy na![]()
![]()
![]()
u nás je to taky veselé,pod náma veje čokl a ožralej soused ve 3ráno mlátí dveřma a sprostě nadává ženě ..bába vedle je hluchá a dechovka jede na plný obrátky ,ale mohlo by být hůře ..třeba v 1patře se tak nenávidí ,že si serou na rohožky ..
teda to tam máte fakt veselo ![]()
@saracenka Já jsem zase byla milá u pokladny v hypermarketu a místo dvou samolepek na nádobí jsem jich dostala 17.
Naproti tomu jedna servírka si na mě dovolila být drzá a když viděla jak mi začínají lítat blesky z očí, tak radši sama roztrhala účet.
Se slušností nejdál dojdeš podle mě platí i v dnešní době.
Příspěvek upraven 25.04.12 v 09:14
Linette,souhlasím,že je nepříjemné ,když ti někdo dupe nad hlavou,to já vše beru a jsem ochotná s paní si o tom promluvit.Mě tady šlo spíš o to vypovídat se ze vzteku a lítosti,že takhle seřvala malé dítě,které z toho nemá pomalu ještě ani rozum.To se na mě nezlob,ale naštvaná můžu být jakkoliv,ale nebudu slovně útočit na dítě,ale vyřeším to s rodiči.Ale holt každý to máme jinak.
@Petruše80 Však jo, měla by se zachovat jinak o tom žádná ale na druhou stranu ten její výbuch je celkem pochopitelný. I když jí to neomlouvá.
Ono je to už nějaký ten pátek,když se rozváděli a scény v noci byly ob den,děti se bály,nemohli spát.Měla jsem kolikrát chuť tam vlítnout a něco od plic říct,ale vždy jsem si říkala,klííd,nemíchej se do toho,stejně si nepomůžeš.Ale kdyby to ve mě vybuchlo,šla bych za ní a v klidu jí to řekla.žádné urážky a už vůbec né pořvávání po sobě na chodníku.Vždy se dá v klidu něco vyřešit.Hádkama a urážením si stejně nepomůžu.Mě se prostě dotklo její chování vůči synovi a než abych jí šla kopnout do dveří nebo jí nadávala do pí…,tak jsem si tu u vás holky postěžovala a dnes zase krásně svítí sluníčko a jsem ráda,že ty udupané děti mám a jsou zdravé
.
@Gladys : já svoje děti taky vedu k tomu, aby pěkně pozdravili, pomohli, zkrátka slušnému chování.
Kolikrát jsem vysvětlovala,že Pozdravit je slušnost a odpovědět na pozdrav nutnost. Pak zase vysvětlovala, že lidi jsou holt lumpi, že neumí ani odpovědět na pozdrav. Vysvětli proč ona musí a někdo jiný ne ![]()
No tak já bych řekla že to asi trošičku přestřelila ale na její obranu sem musim popsat svojí „super sousedku“ kterou teda asi nemůžu srovnávat. Bydlí tu nad námi pani s dcerou a jejíma dvouma holčičkama „cca5let dvojčata“, No jo ale s nima nikdo nejde ven takže dělaji kravál maximálně na balkoně a kyž říkám kravál myslim opravdu kravál,lítaji po bytě od 6-7 ráno až do večera s malíma přetávkama „jasný nejdou ani ven takže někde tu energii dosta ven musí“. Takže já jsem přes den venku aby se kluk vyspal /když teda náhodou nejsou ve školce/ večer už jsem přesunula usínání na později protože do 21-22:00 někdy i dýl je to fakt mazec. Dupot, řev jak dospělích tak dětí, do toho házeji balonek psovi, a ten bordel na balkoně. to všecko mně dokopalo k tomu jít tam a požádat o malí zklidnění „mám tu mimino“ no tak mně přibouchla uraženě před nosem a po 14 dnech jsem poslala muže a když zavřela dveře ještě naschvál hooodně hlasitě zadupala. Já vim že tohle určitě neděláte, teda doufám, ale tet už houkám i já na ty děti když jsou na balkoně,když to neudělá jejich máma tak mi nic jinýho nezbyde. A věř mi že dupající dítě nad hlavou fakt neni příjemný a docela to leze na mozek, teda mně určitě. A neznamená že když bydlim v paneláku musim snést všecko. Trošku ohleduplnosti je na místě. Takže za mně asi takhle: Jestli za tebou ještě nebyla s tim že jí to vadí " ty ani nemusíš vědět že ona to tak slyší" tak se zachovala jako deb*l a jestli už ti to někdy řekla jako že jsem pochopila že asi ne tak bych jí chápala. Taky mohla mít jenom hodně blbej den a to se pak člověk vteká i na blbě položenej talíř.
A mně se dnes stalo toto - celé dopoledne jsme byli s malým pryč a mlaďoch ve školce, a odpoledne mi sousedka řekne, že malýho slyšela řvat… Holt další, co měla špatný den…Zeptala jsem se slušně, jestli je opravdu přesvědčena, že to bylo od nás, a ona, že určitě. Povídám, že jsme nebyli doma a že malej bohudík není němý. Mmch, této paní neustále vyje pes zavřený na chodbě, takže se opět potvrdilo, že ten, kdo sám dělá megarandál, peskuje ostatní. Ale,že to dojde tak daleko, až k výmyslům je teda taky nechutný.
@tatumi To je taky fajn
seš si jistá že nemáte doma strašidla??, Možná by to chtělo přeléčit
![]()