Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem celou diskusi, jen začátek. Až otěhotníš, jako že z tebe mám pocit, že druhé dítě chceš, tak si polož otázku jestli bys raději zdravýho kluka, nebo třeba postiženou holčičku ![]()
@martina.se píše:
já třeba holku nechci - víc bych se o ní bála. Tedy takhle to napíšu, ve skutečnosti je mi to fuk, pro mě je důležité, aby bylo mimčo zdravé. Jsem připravená na kluka, když bude holka, tak se přizpůsobím
A ještě pořád nevíte, co čekáte???
koukám, že zítra ukončíš 24.tt
jak je??
@petulagabi @tarbizunka ja vim, ze je to porucha…ja zakl. nekritizuju, jen je mi tech malinkatych bobecku hrozne lito, protoze si tu lasku zaslouzi uplne stejne jako malinke holcicky
a spatne se mi chape, ze to nekdo citi jinak…ale vim, ze za to nemuze…
@tarbizunka teeda gratuluju ke 3 rostakum a k tehotenstvi a preju holcicku
![]()
@EtaOva píše: …ja vzdycky kdyz ctu tyhle diskuze(je jich tu vic a hodne zen takovych znam, co chteji jedine holcicku) je mi to strasne lito…a kdyz pak pisou neco o odporu, o tom, ze k nim neciti litost, ze jsou to paraziti apod…je mi normalne do breku… mam chlapecka a nehorazne ho miluju…je to nejhodnejsi dite, citlivej, mamincin chlapecek proste, ale to je fuk…i kdyby nebyl, porad to je miminko, dite, ktere potrebuje lasku a ochranovat, bezbranny tvorecek…nechapu, jak k nim nekdo muze citit takovou nenavist…ach jo
![]()
Protoze ty holky maji nejaky problem. Jinak naprosty souhlas.
@Selfi píše:
A ještě pořád nevíte, co čekáte???
koukám, že zítra ukončíš 24.tt![]()
![]()
![]()
jak je??
já myslím, že kluka, chlap je přesvědčený, že holku
odhad pokaždé jiný, u nás bude asi jako až se mimino narodí
Jinak celkem v klidu - přidružené další komplikace, ale držíme pokupě, nejhorší snad máme za sebou, pomalu se začínáme chystat ![]()
@EtaOva píše: …ja vzdycky kdyz ctu tyhle diskuze(je jich tu vic a hodne zen takovych znam, co chteji jedine holcicku) je mi to strasne lito…a kdyz pak pisou neco o odporu, o tom, ze k nim neciti litost, ze jsou to paraziti apod…je mi normalne do breku… mam chlapecka a nehorazne ho miluju…je to nejhodnejsi dite, citlivej, mamincin chlapecek proste, ale to je fuk…i kdyby nebyl, porad to je miminko, dite, ktere potrebuje lasku a ochranovat, bezbranny tvorecek…nechapu, jak k nim nekdo muze citit takovou nenavist…ach jo
![]()
holky prostě mají problém. Já ani nevím, co bych si přála, prostě zdravé dítě. Když bude kluk, mám praxi atd, když bude holka, tak to zas bude tátův mazel
ale u těch lidí, co jsou nemocní, tak se to takhle nebere. Třeba to řešit.
@EtaOva já to myslela dobře, plně jsem s tím souhlasila co jsi napsala ![]()
Ano, máš pravdu - zaslouží…proto mi přijdou mé pocity nefér a štvou mně. Prostě mi pocity nesedí s racionálním uvažováním, kdy si ten problém úplně v pohodě umím pojmenovat a vím, že správně to má být tak a tak. Potíž je v tom, že pocity si přeprogramovat neumím… Zvláštní ale je, že to takto mám až po narození malé…V těhu mi bylo upřímně jedno zda kluk nebo holka…až co mám malou, a v okolí vidím ty malé spratky, tak se mi zprotivili ![]()
Tak to jsme dvě, kdo to nechápe. Já totiž taky nevím, proč to takhle cítím, navíc, když to „cítit nechci“. Každopádně bych nerada, aby jsi si moje tvrzení třeba vztáhla na svého syna - proti němu opravdu nic nemám
Mám problém s tím, aby byl kluk mým vlastním dítětem…takže kdokoli z okolí ať si klidně má po pěti synech, to je mi upřímně jedno…jen nechci toho syna mít jednou sama.
@claara2 Určitě potřebuješ, aby tě vyslechl a poradil ti odborník
Já jsem poprvé chtěla holčičku, ale přišla jsem o ni. Přesto nelituji, že mám chlapečka a čekám druhého. I kdybych třeba měla do třetice kluka, tak budu zase šťastná jako blecha, vždyť mít dítě je takový dar - ten největší na světě ![]()
@claara2 píše:
Ano, máš pravdu - zaslouží…proto mi přijdou mé pocity nefér a štvou mně. Prostě mi pocity nesedí s racionálním uvažováním, kdy si ten problém úplně v pohodě umím pojmenovat a vím, že správně to má být tak a tak. Potíž je v tom, že pocity si přeprogramovat neumím… Zvláštní ale je, že to takto mám až po narození malé…V těhu mi bylo upřímně jedno zda kluk nebo holka…až co mám malou, a v okolí vidím ty malé spratky, tak se mi zprotivili
Ach jo…tak z tohoto je mi vážně MOC SMUTNO!!
Proboha, jak něco takového můžeš říct?? „malí spratci“!! ![]()
Vůbec si nevážíš zdraví a toho, co máš!!
kdybys měla na výběr - zdravého chlapečka nebo postiženou holčičku - co by sis prosím tě vybrala?? Když tě tak strašně rozčilují „malí spratci“??? ![]()
ad příběh tvé kamarádky…to je naprosto přesvědčivým důkazem tvrzení, že „boží mlýny melou pomalu, ale jistě“…
Podle tohle je rouhání největšího kalibru - že „chci jen a jen holčičku a kluka nebudu mít ráda ani za nic“…
myslím, že kamarádka se „vytrestala“ sama a než aby měla další dítě, tak radši ať nemá žádné!! ![]()
@claara2 píše:
Ano, máš pravdu - zaslouží…proto mi přijdou mé pocity nefér a štvou mně. Prostě mi pocity nesedí s racionálním uvažováním, kdy si ten problém úplně v pohodě umím pojmenovat a vím, že správně to má být tak a tak. Potíž je v tom, že pocity si přeprogramovat neumím… Zvláštní ale je, že to takto mám až po narození malé…V těhu mi bylo upřímně jedno zda kluk nebo holka…až co mám malou, a v okolí vidím ty malé spratky, tak se mi zprotivili
" ty male spratky"???
No ty ses ale KRAVA ![]()
SPRATEK jsi ty a zaslouzila bys poradne proplesknout.
A co tva dcera, neni to nahodou taky pekny SPRATEK? Jestli bude po tobe, tak to bude poradny SPRATEK!
Jsi uboha!
Ja to mám opačně ne tak extrémně ale co jsem po 2 otěhotněla tak jsem si prala druhého kluka. a je:-)na holku bych si musela zvykat. kluci mám radši me zad holky prijdou protivný