Nechci chlapečka, mám zajít k psychologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7758
24.4.14 19:33

No ja si myslim, ze je vzdycky lepsi mit dve deti..u nas v rodine se dal brach na jinou drahu;//a nasi by nemeli nikoho, kdybych nebyla ja..je to.asi hnusne napsany, ale je vetsi sance, ze to jedno se povede..nebo jak to napsat, ale v pripade zakladatelky bych nejdrive vyhledala psychologa, nebo pszchoterapeuta..opravdu se da se vsim pracovat a kazda vnukla myslenka, fobie apod.se da vyresit, naprikla kognitivne behavioralni terapii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
24.4.14 19:44

@petulagabi No, jenze tady je bohuzel celkem vysoke riziko, ze to dite bude pro zakladatelku „nepovedene“ uz od narozeni. A nedej boze, kdyby nakonec opravdu melo nejaky problem, treba ADHD nebo PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
24.4.14 19:46

Proto pisu psycholog, jina moznost neni a psycholog nebo terapeut ji s tim pomuze, ne i to nic neovykleho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.14 19:48
@Anonymní píše:
Já z toho mám taky strach. Myslím, že každá žena si někde uvnitř přeje mít holčičku :srdce: Dřív mě ani nenapadlo, že bych chlapečka přímo nechtěla, ale můj ex měl 2 syny (tenkrát 5 a 7 let) a neměla jsem je ráda. Byla v tom žárlivost, protože ex se po čase věnoval hlavně jim, vždy je přede mnou upřednostňoval, což bych i pochopila, ale když byl s nima, neodpovídal mi na sms, nebral mi telefon… Jendou měl chlapce u sebe měsíc a celý měsíc!! se mi ani neozval. Pomalu, ale jistě jsem je začínala nesnášet, jejich pláč, jejich mrčení, rozmazlenecké vynucování… :roll: Já, ač jsem vždycky byla milovník dětí, najednou jsem si uvědomila, že nad malými holčičkami jsem se rozplývala, zato nad chlepačkama jsem se zhnusila, ty jejich baculé tváře a oči :cert: :poblion: Naštěstí už je má reakce lepší, ale pořád necítím, že bych toužila po chlapečkovi. Moc mě to mrzí a nevím, co s tím :,(

já třeba holku nechci - víc bych se o ní bála. Tedy takhle to napíšu, ve skutečnosti je mi to fuk, pro mě je důležité, aby bylo mimčo zdravé. Jsem připravená na kluka, když bude holka, tak se přizpůsobím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
24.4.14 19:52

No mě napadá, že to bude hodně velký problém s muži. Pokud je to pocit, že chlapeček v břiše je víceméně parazit, na to než psycholog pomůže psychoterapeut, rozkrýt tyto pocity…
A za další na mě napadá, což bude znít ujetě…že bych se vážně zamyslela nad sexuální orientací…zcela vážně…

každopdáně ocenuji zakladatelku především v tom, že je schopná přesně popsat a hlavně si připustit tyto pocity a že je neštastná…

Možná averze na chlapečka je jen zástupný problém, toho opravdového VELKÉHO problému…protože třeba je jednodušší říct, že jsem neštastná z toho, že by se mi mohl přípůadně narodit kluk, než si přiznat, že jsem na ženský ( příklad)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
24.4.14 19:59

Mě to bylo jedno, ale pak jsem se dozvěděla že budeme mít holčičku. A byla jsem v rozpacích, nechtěla jsem zklamat „ex“, který chtěl kluka a dodnes mi to vyčítá cituji: PROČ SI MI NEDALA SNYNA??

MA.OR…

Mám holčičku a jsem spokojená, je to malá raubířka.. :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
24.4.14 20:05

…ja vzdycky kdyz ctu tyhle diskuze(je jich tu vic a hodne zen takovych znam, co chteji jedine holcicku) je mi to strasne lito…a kdyz pak pisou neco o odporu, o tom, ze k nim neciti litost, ze jsou to paraziti apod…je mi normalne do breku :?… mam chlapecka a nehorazne ho miluju…je to nejhodnejsi dite, citlivej, mamincin chlapecek proste, ale to je fuk…i kdyby nebyl, porad to je miminko, dite, ktere potrebuje lasku a ochranovat, bezbranny tvorecek…nechapu, jak k nim nekdo muze citit takovou nenavist…ach jo :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
24.4.14 20:08

Podle mě je to divný… :nevim: :think: :think: :think:

Jako jo, já když byla těhotná tak jsem si taky jedno pohlaví přála víc - holčičku. Ale spíš kvůli manželovi, ten po ní vyloženě toužil. Máme jí.

Kdybychom chtěli druhé tak bych raději kluka, klasika, páreček. Ale jak mám holku tak se teď spíš rozplívám nad klučičíma oblečkama. Ty rifle, košile :srdce: :srdce: :srdce:

Já bych kluka chtěla. Vymazlila bych si ho. Byl by to lamač dívčích srdcí :pankac: :D A muj mamánek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
24.4.14 20:13
@EtaOva píše: …ja vzdycky kdyz ctu tyhle diskuze(je jich tu vic a hodne zen takovych znam, co chteji jedine holcicku) je mi to strasne lito…a kdyz pak pisou neco o odporu, o tom, ze k nim neciti litost, ze jsou to paraziti apod…je mi normalne do breku :?… mam chlapecka a nehorazne ho miluju…je to nejhodnejsi dite, citlivej, mamincin chlapecek proste, ale to je fuk…i kdyby nebyl, porad to je miminko, dite, ktere potrebuje lasku a ochranovat, bezbranny tvorecek…nechapu, jak k nim nekdo muze citit takovou nenavist…ach jo :( :,(

je to porucha, neni to normální, ale dá se s tim pracovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
24.4.14 20:15

Tak já si teda moc přála chlapečka, ale na utz mi potvrdili holčičku. Je pravda, byla jsem zklamaná, ale hlavně zdravá. Už jí je 10 měsíců a nadevše jí miluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
24.4.14 20:18

@claara2 určitě zkus někam zajít a popovídat si, třeba se to spraví no a kdyby ne, je možnost to konzultovat někde v CARu a zjistit, jestli se v takovém případě dá pohlaví vybrat ( z genetických důvodů to lze), ale spíš si myslím, že v takovém stadiu ti nedoporučí mít žádné další dítě. Ale nezoufala bych, čas je nejlepší lékař, zašla bych si někam popovídat s odborníkem a třeba přehodnotíš situaci nebo budeš mít jen jednu dceru. ROZHODNĚ neodsuzuju, než trpět nějakou laktační psychózou, je fajn, že si to připustíš a chceš to řešit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
24.4.14 20:19

@MambaJ asi si chudáček neuvědomil, že pohlaví je pouze v mužské režii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
24.4.14 20:23

@kopejka Asi ne, vždy když jsme se tenkrát hádali, vytáhl to na mě… Proč si mi nedala syna, je trošku narušený…Psychouš :think:

promiň, musela jsem si ulevit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
24.4.14 20:32

@MambaJ v pohodě :hug: ale jinak fakt dobrej psychouš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
24.4.14 20:33

@EtaOva - napsala jsi to moc hezky…je to strašný…
Ale jak tu někdo uvedl, je to asi opravdu porucha…Prootže normální ženská toužící po dítěti pohlaví neřeší…Já mám 3 kluky a ted jsem těhotná…jasně že bych si přála holčičku, ale lkdyž to bude kluk, bude to tak jako tak miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová