Nechci chlapečka, mám zajít k psychologovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
25.4.14 14:30

@MisaHanuska
To je právě něco jiného. Když mi dcera dovede domů nějakýho borečka, pak mi to - světe div se- - nevadí. Mám problém konkrétně s tím, že bych měla kdy mít syna…Jakožto, že by kluk byl mé vlastní dítě, ke kterému bych měla povinnost se o něj starat, vychovávat ho a věnovat mu mateřskou lásku. Od dítěte totiž nejde utéct…potencionálního nápadníka od dcery pošlu jednodušše dveřma pryč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.4.14 14:36
@Anonymní píše:
Já z toho mám taky strach. Myslím, že každá žena si někde uvnitř přeje mít holčičku :srdce: Dřív mě ani nenapadlo, že bych chlapečka přímo nechtěla, ale můj ex měl 2 syny (tenkrát 5 a 7 let) a neměla jsem je ráda. Byla v tom žárlivost, protože ex se po čase věnoval hlavně jim, vždy je přede mnou upřednostňoval, což bych i pochopila, ale když byl s nima, neodpovídal mi na sms, nebral mi telefon… Jendou měl chlapce u sebe měsíc a celý měsíc!! se mi ani neozval. Pomalu, ale jistě jsem je začínala nesnášet, jejich pláč, jejich mrčení, rozmazlenecké vynucování… :roll: Já, ač jsem vždycky byla milovník dětí, najednou jsem si uvědomila, že nad malými holčičkami jsem se rozplývala, zato nad chlepačkama jsem se zhnusila, ty jejich baculé tváře a oči :cert: :poblion: Naštěstí už je má reakce lepší, ale pořád necítím, že bych toužila po chlapečkovi. Moc mě to mrzí a nevím, co s tím :,(

Každá to tak nemá. Mám dva kluky a po holčičce netoužím. :nevim:

Příspěvek upraven 02.06.16 v 17:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.4.14 14:38

@danyk
Díky za příspěvek, narozdíl od těch urážlivých, aspoň k věci :palec: Je mi líto, že jsi v této situaci…kdy to člověka tak nějak nutí přemýšlet, „zda by to tak a tak nebylo bývalo lepší“…ty jsi ta maminka, co to asi vzala, jak to přišlo a snaží se ze sebe vydat to nejlepší. Za to velký palec nahoru! Upřímně, nevím právě, jestli bych to taky takto dokázala…Jsem typ člověka, co si jde za svým, pokud něco chci, tak zapnu veškeré síly a jedu na 300%, abych toho dosáhla…v podstatě si neúspěch nepřipouštím…a taky mi to zatím vychází :) Takže když vím, že chci jako druhé mimi zase holčičku, a měla místo toho kluka, tak nevím, jak bych se z toho zklamání otřepala - jestli vůbec…A pak žít v podstatě celý život ve spekulacích, kdy se mám před ostatními tvářit spokojeně, ale vnitřně vědět, že místo chtěného mám kompromis… Když to hodně blbě připodobním, tak je to jako čekat, že budu mít Porsche a dostat Favorita… No, je to pitomá situace… Tobě každopádně přeju, ať ti kluci dělají radost a ať tě pochmurné myšlenky přejdou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
25.4.14 14:43

@claara2 tak spratky sis mohla odpustit, vždyt se tady všechny snažily slušně poradit. Maminek kluků se to mohlo dotknout.Jako by se to jistě dotklo, kdyby tak někdo psal o tvé dceři. Jinak ty to máš vyhrocené fakt až moc, doufám, že toho kluka mít nebudeš. Můj zet měl přesně takovouhle matku.Pro to dítě je to fakt katastrofa. Nemyslím, že by ti v tomhle nějaký psycholog pomohl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.4.14 14:43
@claara2 píše:
@Gerberka
Víš proč? Protože tam, kde bydlím, je všeobecně morálka u dětí povolená…ale pokud soudím opravdu jen dle chování, ne podle pohlaví, že jsem vůči chlapcům zaujatá a když to spočítám poměrem, tak jsme zase u mého přesvědčení - z dvaceti nevychovanců, co akorát tak lezou okolí na nervy a dělají ostatním zle, je tak 15 kluků a 5 holek. Proto tu píšu o spratcích. Moje dcera ostatním zle nedělá, nikomu nerve vztekle hračky z ruky, po nikom neháže kamení, nešvihá nikoho klackama a poslouchá mně - což se o zdejších dětech zdaleka říct nedá. Když tu nějaký harant otravuje, tak je to v 75% kluk…takže se pak logicky ptám, proč bych nějaké takové dítě měla chtít. Samozřejmě je to o výchově, ale stejně… Na klucích prostě nemůžu najít nějaké pozitivum, proč bych o ně měla stát… :think:

He, tak zrovna předevčírem jsem byla svědkem jedné scény: dvě děti, chlapeček a holčička, vrstevníci mých dětí, stýkáme se, jsme všichni kamarádi, děcka jsou na sebe zvyklá. Chlapeček si v klidu hraje, holčička přijde, začne ho komandovat, brát mu cosi (plyšovou berušku?) z ruky, on ji nechce pustit, ona do něj v ten moment začne strkat, hystericky ječet a mlátit ho. Čučeli jsme jak puci, maminka odnáší malou hysterku ze scény, kluci jen zírají… Nene, holky nejsou svaté. Jen tvoje vzhlížení je pokřivené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.4.14 14:47
@Fima píše:
He, tak zrovna předevčírem jsem byla svědkem jedné scény: dvě děti, chlapeček a holčička, vrstevníci mých dětí, stýkáme se, jsme všichni kamarádi, děcka jsou na sebe zvyklá. Chlapeček si v klidu hraje, holčička přijde, začne ho komandovat, brát mu cosi (plyšovou berušku?) z ruky, on ji nechce pustit, ona do něj v ten moment začne strkat, hystericky ječet a mlátit ho. Čučeli jsme jak puci, maminka odnáší malou hysterku ze scény, kluci jen zírají… Nene, holky nejsou svaté. Jen tvoje vzhlížení je pokřivené. ;)

Přesně tak. Jde o povahu, výchovu, o pohlaví to není. Naše malá je taky schopná „seřezat“ kluka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
25.4.14 14:47
@claara2 píše:
@balettka
Vidím, že zde nemá smysl cokoliv řešit, „baletko“ :-D Ujišťuji tě, že si ani příště svoje kecy o „spratcích“ nenechám a nazvu „věci“ pravým jménem, nejsem člověk, co má potřebu se před ostatníma přetvařovat, jenom aby vypadal úžasně a nenadělal si mezi falešnými přáteli i nepřátele. Líbí se mi, jak máš hned jasno, co jsem za člověka, přestože o mně nevíš lautr nic :lol: A k mým komplexům, máš pravdu, zajdu si na lymfodrenáže, začíná se mi dělat celulitida na zadku :zed: Jinak mi prokaž tu čest, buď tak hodná a jdi se seberealizovat do jiné diskuze :mavam:

K tvemu vyjadrovani… SPRATEK, HARANT, BORECEK… (vazne bych chtela byt tvou dcerou, ktery budes potenc. partnera vyhazovat dvermi… :roll:
Mila zlata, je mi te hluboce lito, jsi vlastne nevyrovnany a nestastny clovek a celulitidou to nebude 8)
Ano, jdi k psychologovi, treba ti pomuze…i kdyz problem u tebe bude nekde hoodne hluboko.
Lituji takto nestastne lidi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
25.4.14 14:50
@claara2 píše:
@danyk
Díky za příspěvek, narozdíl od těch urážlivých, aspoň k věci :palec: Je mi líto, že jsi v této situaci…kdy to člověka tak nějak nutí přemýšlet, „zda by to tak a tak nebylo bývalo lepší“…ty jsi ta maminka, co to asi vzala, jak to přišlo a snaží se ze sebe vydat to nejlepší. Za to velký palec nahoru! Upřímně, nevím právě, jestli bych to taky takto dokázala…Jsem typ člověka, co si jde za svým, pokud něco chci, tak zapnu veškeré síly a jedu na 300%, abych toho dosáhla…v podstatě si neúspěch nepřipouštím…a taky mi to zatím vychází :) Takže když vím, že chci jako druhé mimi zase holčičku, a měla místo toho kluka, tak nevím, jak bych se z toho zklamání otřepala - jestli vůbec…A pak žít v podstatě celý život ve spekulacích, kdy se mám před ostatními tvářit spokojeně, ale vnitřně vědět, že místo chtěného mám kompromis… Když to hodně blbě připodobním, tak je to jako čekat, že budu mít Porsche a dostat Favorita… No, je to pitomá situace… Tobě každopádně přeju, ať ti kluci dělají radost a ať tě pochmurné myšlenky přejdou :hug:

děkuju, jsem v tom pěkně utopená :,(

Příspěvek upraven 28.06.15 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15298
25.4.14 17:56

Na tohle téma je moc hezká knížka,,Dcera na přání,, Já jsem taky holčičkovsky naladěná a po porodu první dcery jsem si už nic jiného nepřála, než další holčičku… Když jsem podruhé otěhotněla, najednou jsem měla hlavně starost ať je vše v pořádku a tolik jsem neřešila co to bude. Na ultrazvuku ve 12tt to vypadalo spíš na chlapečka, což mě spíš překvapilo než zklamalo a když jsem si domů nesla obrázek toho malého tvorečka, nedokázala jsem cítit nic jiného než lásku. Nakonec se v 16tt ukázalo, že je to holčička :) Jsem nadšená, ale vím, že na chlapečka bych se také moc těšila… Mě třeba malí kluci připadají roztomilý, ale větší tak kolem 8-10let už moc ne, to jsou pro mě bytosti z jiné planety :D ale je mi jasné, že kdybych měla syna byl by to ten nejlepší chlap na světě, mateřská láska umí divy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
25.4.14 19:35
@Fima píše:
Každá to tak nemá. Mám dva kluky a po holčičce netoužím. Jo, než jsem děti měla, chtěla jsem holčičku, nedovedla jsem si představit, co budu s tím klukem dělat. Klučičí svět mi přišel naprosto vzdálený… Dneska? Dneska si nedovedu představit tu holčičku. Mám dva kluky, jsem zvyklá na kluky, holky mi vůbec nic neříkají, nechtěla bych měnit „plány a zajeté koleje“. :mrgreen: A v neposlední řadě si teda celkem užívám, že jsem (a budu) doma jediná baba. :mrgreen:

Hele, mám to stejně, ale s holkama. Když jsem byla poprvé těhotná, bylo mi jedno, co to bude, věděla jsem, že chci dvě děti, takže bude ještě jeden pokus. :D Narodila se holka. Když jsem byla těhotná podruhé, chtěla jsem kluka (páreček je přece nejlepší 8o ), ale zjistili mi další holku. Byla jsem trochu zklamaná, ale přešlo to. Takže teď mám dvě holky a kluk mi nechybí. A kdybych měla někdy mít třetí dítě, tak bych chtěla třetí holku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
25.4.14 20:21

Tak já přidám taky jednu historku s holčičkama. Nejsem žádná odpůrkyně holčiček, chraň bůh - chci zkusit třetí pokus a snad se ta holčička povede, ale tady je ta historka. Byli jsme včera v supermarketu a šla maminka se dvěma holčičkama, věk tak 6 a 4 roky. Ta starší v pohodě a ta mladší začala něco chtít. Načež jí maminka řekla, že to jí kupovat nebude a holčička se na ní podívala a povídá: Mami ty jsi blbá!! No já zůstala zírat 8o 8o taky že maminka jí okamžitě jednu vrazila a udělala správně, taky bych jí zmastila prdel, kdyby mi tohle řekla :cert: Jenom že tady lítaly výrazy typu SPRATEK atp. u klučičího pohlaví.
Není třeba to tady hrotit. Přála jsem si druhý dítě holčičku, ale stejně až se nám Matěj v srpnu narodí budu z něj pos*aná až za ušima, stejně jako zbytek rodiny… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
25.4.14 21:29
@claara2 píše:
@Gerberka
Víš proč? Protože tam, kde bydlím, je všeobecně morálka u dětí povolená…ale pokud soudím opravdu jen dle chování, ne podle pohlaví, že jsem vůči chlapcům zaujatá a když to spočítám poměrem, tak jsme zase u mého přesvědčení - z dvaceti nevychovanců, co akorát tak lezou okolí na nervy a dělají ostatním zle, je tak 15 kluků a 5 holek. Proto tu píšu o spratcích. Moje dcera ostatním zle nedělá, nikomu nerve vztekle hračky z ruky, po nikom neháže kamení, nešvihá nikoho klackama a poslouchá mně - což se o zdejších dětech zdaleka říct nedá. Když tu nějaký harant otravuje, tak je to v 75% kluk…takže se pak logicky ptám, proč bych nějaké takové dítě měla chtít. Samozřejmě je to o výchově, ale stejně… Na klucích prostě nemůžu najít nějaké pozitivum, proč bych o ně měla stát… :think:

Já jsem zaujatá vůči hloupým matkám, strašně. Doufám, že tě brzy zavřou do nějaké vypolstrované místnosti a hlavně pokud budeš mít přístup na pc, tak pouze na program malování- v rámci terapie.

• Citovat
  • Upravit
24320
25.4.14 23:50
@Katka87 píše:
Tak já přidám taky jednu historku s holčičkama. Nejsem žádná odpůrkyně holčiček, chraň bůh - chci zkusit třetí pokus a snad se ta holčička povede, ale tady je ta historka. Byli jsme včera v supermarketu a šla maminka se dvěma holčičkama, věk tak 6 a 4 roky. Ta starší v pohodě a ta mladší začala něco chtít. Načež jí maminka řekla, že to jí kupovat nebude a holčička se na ní podívala a povídá: Mami ty jsi blbá!! No já zůstala zírat 8o 8o taky že maminka jí okamžitě jednu vrazila a udělala správně, taky bych jí zmastila prdel, kdyby mi tohle řekla :cert: Jenom že tady lítaly výrazy typu SPRATEK atp. u klučičího pohlaví.
Není třeba to tady hrotit. Přála jsem si druhý dítě holčičku, ale stejně až se nám Matěj v srpnu narodí budu z něj pos*aná až za ušima, stejně jako zbytek rodiny… :kytka:

Malej ještě malej nemuzu srovnat. Ale holce je 5 let a stoji to za to. Ale dcera je hysterka, drza a ja nevim co ještě. :lol:. Takze to vypada podobne jak u pani z obchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
26.4.14 07:29

Docela me udivuje ta holcickomanie v nasi spolecnosti. Historicka preference synu mela alespon nejaky prakticky vyznam, ale toto?

Pracovala jsem v prevazne muzskem i zenskem kolektivu a pokud bych si mohla vybrat, vzdy bych volila muzsky, stejne tak radeji chlapa jako sefa, nezli zenskou.

@claara2 Kdyz mas tak silne negativni vztah k muzskemu pohlavi, tak proc jsi vdana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
26.4.14 07:32
@magistra K píše:
Docela me udivuje ta holcickomanie v nasi spolecnosti. Historicka preference synu mela alespon nejaky prakticky vyznam, ale toto?

Pracovala jsem v prevazne muzskem i zenskem kolektivu a pokud bych si mohla vybrat, vzdy bych volila muzsky, stejne tak radeji chlapa jako sefa, nezli zenskou.

@claara2 Kdyz mas tak silne negativni vztah k muzskemu pohlavi, tak proc jsi vdana?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová