Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@balettka
Prosímtě, drž zobák, když ani nevíš, kde žiju, a jací lidé žijí v mém okolí. A urážky si narvi víš kam
Od člověka, jako ty, se mně podobné věci určitě nedotýkají, takže se tvůj záměr míjí účinkem ![]()
Každá to máme jinak, věř. Já mám doma dva kluky a jednu holku. A kluci jsou klidní, milí, šikovní, ona je upištěná, věčně nespokojená a všechno jí stráááášně trvá
Tak to víte, nevyměnila bych ji, ale bez ní by byla naše domácnost o kus klidnější
![]()
@Gerberka
Víš proč? Protože tam, kde bydlím, je všeobecně morálka u dětí povolená…ale pokud soudím opravdu jen dle chování, ne podle pohlaví, že jsem vůči chlapcům zaujatá a když to spočítám poměrem, tak jsme zase u mého přesvědčení - z dvaceti nevychovanců, co akorát tak lezou okolí na nervy a dělají ostatním zle, je tak 15 kluků a 5 holek. Proto tu píšu o spratcích. Moje dcera ostatním zle nedělá, nikomu nerve vztekle hračky z ruky, po nikom neháže kamení, nešvihá nikoho klackama a poslouchá mně - což se o zdejších dětech zdaleka říct nedá. Když tu nějaký harant otravuje, tak je to v 75% kluk…takže se pak logicky ptám, proč bych nějaké takové dítě měla chtít. Samozřejmě je to o výchově, ale stejně… Na klucích prostě nemůžu najít nějaké pozitivum, proč bych o ně měla stát… ![]()
@claara2 píše:
@balettka
Prosímtě, drž zobák, když ani nevíš, kde žiju, a jací lidé žijí v mém okolí. A urážky si narvi víš kamOd člověka, jako ty, se mně podobné věci určitě nedotýkají, takže se tvůj záměr míjí účinkem
Presny obraz typickeho SPRATKA, ale zensky
Zkus vychovat sve dite jinak, nebo z nej bude taky SPRATEK, jako ty.
Hele devce, nabehla sis sama. Priste si nech ty kecy o „malych spratcich“, neni to na miste. Znam spousty deti, ktery nejsou zrovna vychovani dle mych predstav, at uz jde o holky nebo kluky, ale nikdy bych je takto nenazvala.
Takze si vyleci sve komplexy, a zkus se vyjadrovat jinak.
Neurazim te, shazujes, ponizujes a ztrapnujes se sama ![]()
@claara2 No,nějakou pomoc bys asi vyhledat měla a to ani ne tak kvůli případnému těhotenství, jak k postoji ke klukům jako takovým. Protože opradu nechci domýšlet situaci, až si ta tvoje princezna přivede domů nějakého z těch „otravných harantů“ ![]()
@claara2 píše:
Na klucích prostě nemůžu najít nějaké pozitivum, proč bych o ně měla stát…
Vsak ho nemej, vzdyt te nikdo nenuti.
@MisaHanuska
Díky za příspěvek a zkušenost ze života
Jsem ráda, že mám nějaký konkrétní případ, který mi dokazuje, že to nemusí být s klukama na houby. Já mám právě s chlapečkama v podstatě jen negativní zkušenosti, proto se na věc dívám jinak…a tam je zakopaný pes ![]()
@magistra K No, ony jsou jen 2 možnosti - buď se s možností potancionálního syna smířím, anebo budu kvůli těhotenství muset vycestovat do USA, kde je možnost výběru pohlaví… Takže mě nutí další těhotenství, které plánuju…do budoucna…
Zrovna aktuální téma. Čekám druhého chlapečka, na začátku jsem to obrečela, protože jsem si vždycky přála dvě holčičky. Teď už je mi jasný, že to byĺo rouhání. Spousta ženských neotěhotní vůbec. Mě spíš, než to, že to bude zase kluk mrzí reakce okolí…ty zabolí a to jenom proto, že se nepovedl páreček… ![]()
@claara2 já mám taky s chlapečky převážně negativní zkušenosti, takže jsem pokaždý chtěla samozřejmě holčičku. Mám dva kluky a někdy přemýšlím, jestli bych byla klidnější, vyrovnanější a spokojenější (a pro ně dobrá/lepší) matka, kdybych měla holčičky. Takhle mám pocit, že se jenom trápím, nebudu je umět vychovat a konec RD v nedohlednu.
Příspěvek upraven 28.06.15 v 21:23
Skočila jsem sem jen tak, nečetla diskusi. Ale musím vám napsat, že s vámi soucítím. Já taky nechtěla kluka, povedla se holka. Nevím, jak bych to měla, kdyby byl kluk, asi by mi to bylo líto, ale vyrovnala bych se s tím.
Musím vám ale říct, že rozhodně neplatí, že s holkama je to klídek, že jsou hodné, klidné atd. Jo, dcera neřádí tak jako kluk, ale je to paličák, vpurná povaha, žádná selanka.
A třeba kamarádka má dceru i syna a líp vychází se synem. Není to o pohlaví. ![]()
Mám ve svém blízkém okolí paní, která má tři dospělé syny, dodnes se s tím nevyrovnala. Kudy chodí, tudy hlásí - ty máš štěstí, že máš holčičku, ty máš trest - kluka. A dokáže to říct i před syny.
Přitom jsou to normální chlapi, žádné problémy…
Já jsem strašně ráda, že druhé dítě je holčička, chtěla jsem párek, ale byla jsem šťastná, když porod dopadl dobře a já porodila druhé zdravé dítě. Ani jsem neviděla, jestli to je holka nebo kluk, i když to říkali, tak důležité bylo, že je v pořádku
Dítě je dar a jak ho vychováme, takové bude ![]()
@danyk hele já taky byla raději když se mi narodily holky. Nemyslím si, ale že by ses cítila ted jinak kdybys je měla. Unavit dokáže každé malé dítě, at má mezi nožkama cokoliv. U mne sice platí, že holky byly o moc klidnější než náš nejmladší, to je satan v lidské kůži
Dnes jsem nesla horký olej křičím na něj nelez sem, to víš že musel přiletět, málem mi to vyrazil z ruky.To by holky nikdy neudělaly, ty stály jak píky. Nicméně zase když jsem večer někam šla, bylo jim to šumák. Kdežto kluk, už jsem ho několikrát chytla, když jsem se vrátila, že nespí a mrmlá si tam, kde jsi moje maminko? To člověka chytí za srdce. A když dostane, hned se ujištuje, ale jsem tvoje opička ne? Nejstarší dcera vždy zalezla do pokojíčku a trucovala.
@Katka87
No, to jsem ráda, že ty jsi to aspoň nějak vstřebala a ve finále jsi spokojená mamča. Mně v mém případě ale přijde nezodpovědné, pokud bych riskovala, že bych otěhotněla s chlapečkem, se kterým bych se nemusela smířit…to je právě to, čeho se bojím. Samozřejmě, že zapracují hormony, ale neumím si představit, co bych dělala, kdyby to neklaplo…
@balettka
Vidím, že zde nemá smysl cokoliv řešit, „baletko“
Ujišťuji tě, že si ani příště svoje kecy o „spratcích“ nenechám a nazvu „věci“ pravým jménem, nejsem člověk, co má potřebu se před ostatníma přetvařovat, jenom aby vypadal úžasně a nenadělal si mezi falešnými přáteli i nepřátele. Líbí se mi, jak máš hned jasno, co jsem za člověka, přestože o mně nevíš lautr nic
A k mým komplexům, máš pravdu, zajdu si na lymfodrenáže, začíná se mi dělat celulitida na zadku
Jinak mi prokaž tu čest, buď tak hodná a jdi se seberealizovat do jiné diskuze ![]()