Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@saadet píše:
@terinka4444 a jak jinak by jste ty své „komentáře“ nazvala? Btw spravne jste poznamenala, ze se jedna o diskuzi, kde kazdy muze vyjádřit svuj nazor, stejne tak jsem učinila ja. Bohuzel uz jste zřejmě nepochopila, ze účelem nebylo te přimet Vas k zajmu o mou osobu, coz je ovsem nad Vase schopnosti evidentnea laskavě mi netykejte, základy slušného vychování - také zřejmě nad Vase sily. Pěkný den
zakl. se omlouvam za OT.
víš co slečinko, dej si pohov.
@terinka4444 píše:
Nikdo nemoralizuje, jen dávám jiný pohled. A je to diskuze, tudíž si do ní můžu napsat to, co si chci napsat. A je mi jedno, co ty máš nebo nemáš nejraději. A kydy o tom, že kvůli nám jsou plné děcáky dětí, bylo by asi potřeba použít mozek a jít si vymýt pusu mýdlem.
Evidentne jste opet nepochopila (nemate vy těch potíží nejak mnoho s tim chápáním?). Zmínka o DD ve spojeni kultu matky a Ospod. Klokanky, DD jsou plne deti, ktere nemohou byt umístěny do NRP, proto z staci aby se matka jednou za pul roku ozvala-je to preci matka! Ovsem to bylo opet myšleno nad rámec psané věty, což je opet evidentne nad rámec vašich pozorovacích schopnosti, priste budu vysvětlovat jasněji, adekvátně Vašemu chápaní
nevim proc bych si mela davat pohov, jde o diskuzi, kde kazdy muze mit jiny nazor ne? ![]()
@saadet píše:
@bamba @terinka4444 takové příspěvky mam nejradši! O situaci víte kulový a hned moralizujete. Zakl. pise, ze vztah s matkou neni idealni z vice důvodů, asi ma proto duvod, zadne dite neodsoudi mamu (coz dle me zakladatelka ani nedela) jen tak z nudy (vyjma sociopatu, coz je ovsem promile případu…). To, ze nekdo porodí dite neznamená, ze je z nej dobra matka, tu dělají uplne jiné veci. Presne kuli lidem jako vy (nedivila bych se kdyby jste dělaly obe na Ospod) jsou plny decaky. Kult matky nadevsezamyslet by jste se mely vy a ne zakladatelka. Ale v jednom s Vami souhlasím - karma funguje - i na Vas… Jinak zakl. matce bych to rekla narovinu, jak to citis, ne nijak hnusne, ale jasne. Bud to vezme a srovná se s tim, nebo holt Vas chvili neuvidí, ale tak daleko to snad nedojde.. Starej se hlavne o „svou“ rodinu. Preji hodne stesti
Pokud Karma funguje tak proc tak řadiš?
Holky neudelaly nic jinyho nez daly jiny pohled na problem aby zakladatelka vzala i tohle v uvahu kdyz zminuje syna casem na prazdniny pokud bude on chtit.. Tva reakce je neadekvatni.
@saadet prestan utocit, kazdej nema stejny nazor jak ty, ale neni duvod utocit.
@saadet píše:
@terinka4444 a jak jinak by jste ty své „komentáře“ nazvala? Btw spravne jste poznamenala, ze se jedna o diskuzi, kde kazdy muze vyjádřit svuj nazor, stejne tak jsem učinila ja. Bohuzel uz jste zřejmě nepochopila, ze účelem nebylo te přimet Vas k zajmu o mou osobu, coz je ovsem nad Vase schopnosti evidentnea laskavě mi netykejte, základy slušného vychování - také zřejmě nad Vase sily. Pěkný den
zakl. se omlouvam za OT.
Zde si všichni tykáme, pokud sis nevšimla.. Proč zakládáš diskuze když nesneseš názor lidí?
@sissi79 me zase prisla neadekvátní jejich reakce, kdybych radila, vypada to skutecne jinak
a neprislo mi to ani jako jiny pohled na situaci, ale pouze kritika na zakl. A apriory jsem alergicka na názory typu matka a neni nic vic…
Zakladatelko, pokud ty sama to tak chces, nikdo te nepresvedci, to je jasny uz podle psani… Matku mame kazdy jen jednu, ber na to ohled az ji budes svy stanovisko vysvetlovat, protoze jsou veci ktery nejde vzit zpet a to si clovek uvedomi az toho cloveka ztrati a neni cesta navratu.. ![]()
Pokud ti vadi prach a spina, popros sestru at mamce pomuze s uklidem, priloz ruku k dilu.. V tom prostredi jsi vyrostla, ale mam pocit ze momentalne je tva zivotni uroven vyssi nez jeji a je to znat ![]()
@sissi79 píše:
@saadet prestan utocit, kazdej nema stejny nazor jak ty, ale neni duvod utocit.
Ja utocim?
a poznamky o tom at si dam pohov? ![]()
Ja nikomu svuj nazor nenutim, to ho nemuzu ani napsat? ![]()
@2468 píše:
Zde si všichni tykáme, pokud sis nevšimla.. Proč zakládáš diskuze když nesneseš názor lidí?
Nevsimla
a nechapu poznámku o zakládání diskuzi?
@saadet píše:
@sissi79 me zase prisla neadekvátní jejich reakce, kdybych radila, vypada to skutecne jinaka neprislo mi to ani jako jiny pohled na situaci, ale pouze kritika na zakl. A apriory jsem alergicka na názory typu matka a neni nic vic…
Nikdo tu nepsal ze matka je nejvic, zadnej kult Matky tu neni.. Jen vazne jinej pohled na vec, to poznas casem ![]()
@terinka4444 neni nic jednoduššího nez na me nereagovat
opakuji jiz po několikáté, ja take pouze vyjádřila svuj nazor.
@sissi79 píše:
Nikdo tu nepsal ze matka je nejvic, zadnej kult Matky tu neni.. Jen vazne jinej pohled na vec, to poznas casem[/
Explicitně mozna ne, ale z kontextu mi to vyplynulo. Me jiny pohled nevadi, ale evidentne vadi Vam tady
a nevim co bych mela pochopit casem…
@saadet Myslela jsem, že si založila diskuzi ty. Přehlédla jsem se. To je má chyba. Tak si všimni, že si tu všichni tykají
. Myslím, že není potřeba po někom vyjíždět. Je to jen jejich názor a já se pod něj podepisuju teda taky. Její matka jí má očividně ráda. Kdyby ne, tak nechce, aby bydleli blízko. Člověk by se měl občas podívat na věc i z pohledu toho druhého člověka. Ano né každá máma je dobrá máma, ale zde člověk si tvoří názor dle informací které dostane…
Já se svou mámou spousta let taky nevycházela. V dětství mě neustále schazovala, nikdy mě za nic nepochválila. Všichni byli skvělí jen já hrozná. Nikdy mě neobejmula co já si pamatuju apod., ale teď mám sama doma holčičku a s mámou vycházím dobře. Pochopila jsem, že to nemyslela zle. Jen je takovej člověk. Prostě asi chtěla, abych to dotáhla dál a proto mi furt někoho předhazovala. Teď už to vidím taky z jiného pohledu a své mámky si nesmírně važím. 9 měsíců mě nosila, porodila a starala se o mě.
@2468 zpětně jsem si uvědomila to tykání, ale v teto diskuzi mi to vadí. Když už tedy já tak moc vyjizdim, tak poznamky o tom, ze si mám vymyt pusu mydlem a zapojit mozek jsou co?
A asi po miliontý já Vám Váš názor taky neberu, jen vyjadřuji svůj.
A soudit, ze ji ma matka rada, proto ze chce aby bydleli blízko?? Taky to muže chtít proto, aby je měla po ruce…
A to ze někdo nosí 9 měsíců dítě a pak se o nej stará je snad přirozené a jasné. Nemyslím, ze by to měla byt „investice“ do budoucí sluzky. Já se o svoje dítě starám, protože chci a miluju ho a ne proto aby mě jednou bylo vděčné a něco povinno. To ze mi bude chtít pomoci, nebo mě navštěvovat atd by měl byt normálně vývoj při normálních vztazích…pokud to tak není, něco je špatně. Což si myslím v případě zakl. asi je, ale fakt že detailně to nevím.
@terinka4444 nepsala, ale samas psala, že je to diskuse, a každý si může napsat svůj názor ne?… myslela jsem to tak, že jsi odpověděla obecně - matka je matka, dala nám život… tak jsem napsala svůj názor… jasně že matka je matka, ale někdy se tak prostě nechová…
zakladatelka akorát psala, že vztahy nejsou ideální… což ne vždycky jde napravit
musí chtít obě strany… přistoupit na určitý kompromis třeba ![]()