Nechci očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11698
16.11.21 09:11
@Takco píše:
Vypadá to, že očkování se spoléhají na společnost a vyznavaji kolektivní odpovědnost.

Já jako očkovaná se spoléhám na sebe, chráním se jak můžu, ale štve mě, když ostatní (očkování i neočkovaní) nedodržují aspoň to minimum co by měli - tj. respirátor v obchodě, u lékaře a v práci při blízkém kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.11.21 09:26
@Lily-of-the-valley píše:
To je sice pěkný, ale záleží na tom, koho kolem sebe člověk má. Většina stejně dá na osobní zkušenost. Jinak přesvědčuješ přesvědčenou.

Jako to určitě. Statistika je jedna věc a osobní zkušenost druhá.
Spousta lidí, které znám se nechala očkovat, až když covid zabil (nebo skoro zabil) někoho v jejich okolí. Přitom ta nemoc je pro ně furt stejně nebezpečná, ale jamile se to stane v okolí, tak je to jiné.

A i kdyby někdo po covido prodělal zánět očního nervu, lidi by to navnadilo k očkování (i když ho může vyvolat i očkování, jen méně často).

Naoapk kdyby v okolí někdo dostal zánět lícního nervu po vakcíně, tak to může od očkování odradit, přestože víš, že taková komplikace může výjimečně nastat. To je jansé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.11.21 09:30
@Netopýr1 píše:
@Bábrdl Ja ale žádné koktejly nepotřebuju, moje milá, nemoc u mě probíhá lépe než u očkovaného manžela, takže asi tak. A doktorce jsem volala jen proto, že zřejmě někomu musím nahlásit, že sem v izolaci. :roll: příště to zkusím zavolat z okna.

Nechceš, ale zeptala ses a zlobíš se, že „nemá jinou radu“, než že se máš teď už spolehnout na imunitu a záchranku volat, kdyby ses dusila.

Naše praktička taky říká, že ti co křičí „vakcínu nikdy“ jí pak, když onemocní, volají, že chtějí „ty léky“. :zed:

Hele, když se rozhodně, že covid nutně potřebuje prodělat bez ochrany mladá štíhlá netěhotná ženská, tak to zase není takový drama. Chrání tě pohlaví (ne frnda, ale zřejmě ženské hormony), asi i věk a BMI.

Ale když do toho jde na frajera bez ochrany obézní chlap 45+, tak je to pitchus a nemůžeš se divit zdravotníkům, že zuří, když se to u něj zvrtne. Což by nemuselo. Ochrana do 60 let u vakcíny před JIPem je skoro 100%.

edit: Ok, posouvám hranici na 35 a škrtám obézní…

https://www.irozhlas.cz/…11151234_vtk?…. sznhp. box&dop_req_id=EEOVeOMHMSw-202111152309&dop_id=14238880

Příspěvek upraven 16.11.21 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.21 09:34
@Švédka87 píše:
@Villanelle covid těhotenství neohrozí. Dá se na něj brát leda paralen a ten se u těhotných smí.

Bohužel mám z okolí případ, kdy právě onemocněla těhotná a dopadlo to špatně. Byla v cca půlce těhotenství 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
5413
16.11.21 09:55
@edika85 píše:
@bigl bohužel je, dostane se přes placentu, takže je nebezpečný i plodu. Můj doktor by ti mohl vyprávět.. :(

Měly by ho chránit protilátky matky, i ty přirozeně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
16.11.21 09:58
@edika85 píše:
@bigl přesně tak. Mě taky očkovaní doporučilo více doktorů. Já nevím, kam tu mnozí na ty doktory, kteří jsou proti očkování, chodí. Já teda neznám ani jednoho a že jich znám spoustu. Moje nejlepší kámoška se nechala očkovat v těhotenství taky a za dva týdny rodí. Já bohužel tu možnost v prvním těhotenství neměla a celé těhotenství jsem se o mimčo strachovala. Teď už jsem naštěstí očkovaná a jsem mnohem víc v klidu, těhotenství si konečně užívám a žiju normálně.

Kdysi se těhotným doporučovalo, aby se vyhýbaly velkým shromážděním lidí v chřipkovém období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
16.11.21 10:01
@Bábrdl píše:
Nechceš, ale zeptala ses a zlobíš se, že „nemá jinou radu“, než že se máš teď už spolehnout na imunitu a záchranku volat, kdyby ses dusila.

Naše praktička taky říká, že ti co křičí „vakcínu nikdy“ jí pak, když onemocní, volají, že chtějí „ty léky“. :zed:

Hele, když se rozhodně, že covid nutně potřebuje prodělat bez ochrany mladá štíhlá netěhotná ženská, tak to zase není takový drama. Chrání tě pohlaví (ne frnda, ale zřejmě ženské hormony), asi i věk a BMI.

Ale když do toho jde na frajera bez ochrany obézní chlap 45+, tak je to pitchus a nemůžeš se divit zdravotníkům, že zuří, když se to u něj zvrtne. Což by nemuselo. Ochrana do 60 let u vakcíny před JIPem je skoro 100%.

edit: Ok, posouvám hranici na 35 a škrtám obézní…

https://www.irozhlas.cz/…11151234_vtk?…. sznhp. box&dop_req_id=EEOVeOMHMSw-202111152309&dop_id=14238880

Příspěvek upraven 16.11.21 v 09:47

Mě fascinuje, jak mě asi dobře znáš. Já se na léky neptala, volala jsem, že sem pozitivní, ona se ptala, jak mi je, sama řekla, že stejně žádné léky nejsou. :mrgreen: ať beru paralen. Já to nepsala kvůli sobě, ale manžel nemá moc pěknej prubeh, je ockovanej, tak třeba jemu mohla nějaký léky dát, ale stejně nedala.
Líbí se mi, jak tu vyvadite, mroe nebo jak se jmenuje by mě nejradši viděla někde na prkne, ale má zřejmě smůlu, covid máme doma už téměř 14 dní, příznaky už mám skoro týden, takže to fakt nemám v počátku, bohužel to vypadá, že vám místo v nemocnici vážně nezaberu. :P za chvíli začněte odsuzovat lidí s Johnsonem případně jen se dvěma dávkama očkování, připomínáte mi totalní psychopaty. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.21 10:03

Já se taky nechci očkovat. Atb jsem měla naposledy tak ve dvanácti letech. Od té doby nic. Snad ani rýma a to pracuji mezi dětmi. Známý je sportovec. Běhá maratony, hlídá si stravu a chytil to. Měl docela hroznej průběh, kdy ho málem odvezla rychlá. Že všeho se dostal a nechal se očkovat. Očkovaní měl kompletní a teď to chytil zase a opět špatný průběh a už je 3 týdny doma. Tak na co to očkování je? A to se nenakazil pár dní po očko, normálně už v té dobe, kdy by mělo fungovat. Kolegyně v práci mají teď každá atb. po X letech, co jim nic nebylo. Jedná má dvoje, druhá má nějaký nález na játrech. Spíš si myslím, že jde po očkování imunita do háje. No a já jsem teď v karantene. Přítel to chytil, já se o něj starala. A ani já a ani děti jsme to nechytly.

• Citovat
  • Upravit
80472
16.11.21 10:06

No tak si musíš vybrat. Buď platit týdně test, nebo nechodit plavat nebo se nechat očkovat. Jiná možnost asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519

Necetla jsem celou diskuzi. Jen ma zkusenost… Ockovana nejsem, hrozne dlouho jsem to zvazovala a rikala si pro a proti. Pak jsem otehotnela a jako tehotna se ockovat nenecham. Ale litovala jsem, ze jsem se nenaockovala pred tehotenstvim, ze co kdyz ten kovid chytnu. No chytla jsem. Nastesti (tuk, tuk) zatim prubeh jako lehci chripka. Paradoxem ale je, ze jsem se nakazila od ockovaneho cloveka, ktery se nemusi ani testovat, ze jo. A ten ockovany clovek ma na rozdil ode me dost hnusny prubeh. Takze asi tak. Jsem rada, ze ted budu mit pul roku klid, i kdyz stejne nikam moc nechodim, ale aspon i pocit, ze bych ted do porodu mela byt proti kovidu imunni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Netopýr1 píše:
Mě fascinuje, jak mě asi dobře znáš. Já se na léky neptala, volala jsem, že sem pozitivní, ona se ptala, jak mi je, sama řekla, že stejně žádné léky nejsou. :mrgreen: ať beru paralen. Já to nepsala kvůli sobě, ale manžel nemá moc pěknej prubeh, je ockovanej, tak třeba jemu mohla nějaký léky dát, ale stejně nedala.
Líbí se mi, jak tu vyvadite, mroe nebo jak se jmenuje by mě nejradši viděla někde na prkne, ale má zřejmě smůlu, covid máme doma už téměř 14 dní, příznaky už mám skoro týden, takže to fakt nemám v počátku, bohužel to vypadá, že vám místo v nemocnici vážně nezaberu. :P za chvíli začněte odsuzovat lidí s Johnsonem případně jen se dvěma dávkama očkování, připomínáte mi totalní psychopaty. :roll: :mrgreen:

Co blázníš, prosím tě. Nemáš horečku?
Uklidni se. Vždyť je dobře, že máte lehký průběh.

Kdybys měla těžký, samozřejmě by ti ty protilátky vykapali. Nebo manželovi. Oni neřeší, jestli je někdo očkovaný nebo ne.

Kdyby měli všichni lehký průběh, byla by to prostě viroza a nebyli bychom tam, kde jsme. Ale bohužel někdo si toho černýho Petra vytáhne. A pak není místo v nemocnicích.

Vy budete teď oba naboostovaný, manžel jak po třetí, ty jak po dvou Pfizerech. Jenom si to musíte odležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
16.11.21 10:07

@Bábrdl prosím o info, kde se v jaké studii říká, že ta ochrana je 100%. Do roku 2023, kdy výrobce vydá oficiální výsledky, jsou toto totiž zajímavé náměty k četbě. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.11.21 10:13
@AlcaBa píše:
@Bábrdl prosím o info, kde se v jaké studii říká, že ta ochrana je 100%. Do roku 2023, kdy výrobce vydá oficiální výsledky, jsou toto totiž zajímavé náměty k četbě. Děkuji

Píšu „skoro“ sto procent ochrana před jip lidí mladších 50 let. Stoprocentní není nic.

Očkovaní mladší se, zatím, na jipech prakticky nevyskytují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
16.11.21 10:17
@Bábrdl píše:
Co blázníš, prosím tě. Nemáš horečku?
Uklidni se. Vždyť je dobře, že máte lehký průběh.

Kdybys měla těžký, samozřejmě by ti ty protilátky vykapali. Nebo manželovi. Oni neřeší, jestli je někdo očkovaný nebo ne.

Kdyby měli všichni lehký průběh, byla by to prostě viroza a nebyli bychom tam, kde jsme. Ale bohužel někdo si toho černýho Petra vytáhne. A pak není místo v nemocnicích.

Vy budete teď oba naboostovaný, manžel jak po třetí, ty jak po dvou Pfizerech. Jenom si to musíte odležet.

Horečku nemám. :mrgreen: manžel měl, týden nevylezl z ložnice jak mu bylo zle. Zhubnul pět kilo a to byl fakt hubenej i předtím. A to není po ocko někdy z března ale z července.
Hele já neříkám, že se nebojím. Není to příjemný, vědět, že to máš doma. Zvlášť po průběhu manžela. Ale i doktorka mi řekla, že u mě zhoršení už nečeká, neměla jsem horečku, v podstatě jen rýmu a kašel. Ale bohužel i očkování kolem nás padají jako hrušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
16.11.21 10:34
@Dendiss píše:
Necetla jsem celou diskuzi. Jen ma zkusenost… Ockovana nejsem, hrozne dlouho jsem to zvazovala a rikala si pro a proti. Pak jsem otehotnela a jako tehotna se ockovat nenecham. Ale litovala jsem, ze jsem se nenaockovala pred tehotenstvim, ze co kdyz ten kovid chytnu. No chytla jsem. Nastesti (tuk, tuk) zatim prubeh jako lehci chripka. Paradoxem ale je, ze jsem se nakazila od ockovaneho cloveka, ktery se nemusi ani testovat, ze jo. A ten ockovany clovek ma na rozdil ode me dost hnusny prubeh. Takze asi tak. Jsem rada, ze ted budu mit pul roku klid, i kdyz stejne nikam moc nechodim, ale aspon i pocit, ze bych ted do porodu mela byt proti kovidu imunni…

Tak pořád je to o osobní zodpovědnosti. Kdo se naočkoval jen aby mohl na akce, ten to asi neřeší. Ale co znám já očkované, kteří se očkovali, aby ochránili sebe a nechtějí ohrozit ani třeba seniory ve svém okolí, tak všichni pokud mají příznaky nebo kontakt na ty testy jdou dobrovolně a snaží se, aby to nešířili, kdyby to náhodou chytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí