Nechci očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
473
16.11.21 13:13
@hopsalka píše:
Sestra dělá na covidovém, je v první linii a třetinu pacientů tam mají proto, že mají prostě jen strach co by kdyby, horší průběh, to ano, ale pořád nic co by vyžadovalo hospitalizaci, ale když se tam nechají přivézt výjezdem, tak je nikdo domů nepošle. Oni se sice za 3-4 dny pustí, ale už leží ve statistikách obsazených lůžek, pač je tam prostě zabírají.Nechápu co sem taháš něco o nevyzkoušených vakcínách vs. lécích. Na chřipku taky očkovaná nejsem, a přesto když chřipku dostanu, tak mě lékař léčí. A taky jednorázová vakcína vyjde zdravotní a sociální systém levněji, než léčená chřipka. KUK, překvápko, viď? Kdo to kdy viděl, léčit nemocné, když je to tak drahé, taková blbost. Nechápu, že se u COVIDu najelo na systém neléčit, čekat až se to zvrhne a pak pacienta poslat do nemocnice, kde se teprve veřejnému zdravotnímu pojištění protočí panenky. Ale jo, máš pravdu, budeme dál pokračovat ve strategii, která už dva roky nefunguje, než to měnit. To je rozumné, to nás vyjde levněji.

No, jestli v reálu vypadáš stejně jako na fotce, tak protilátky nejspíš dostaneš, žádný strach. Ale je fakt, že mě trochu štve, že ti to budeme muset všichni platit. Protože když bude vás takových hodně (a to bude), tak zbude v systému o to méně peněz na léčbu lidí, kteří si svoji nemoc nezavinili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.11.21 13:16

A u vubec nechapu, ze pokud vlade tolik vadi neockovani, ze pres leto se delalo, ze skoro zadny vir neni, bylo jasne, co prijde na podzim, ta data uz byla znama, ze vakcina nevydrzi dlouho. Jenze nic se nedelo, ted resit urychlene ockovani, kdyz uz je „epidemie“ tak rozjeta..ja bych se ted ani nenechala, v dobe, kdy ten vyskyt je tak vysoky, ta sance, ze se naockuji a oslabim si imunitni system a do ani ne tydne muzu potkat kohokoliv kdo me nakazi koronou, at uz to bude ocko ci neocko clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.11.21 13:19
@Manon_Anonyme píše:
No, jestli v reálu vypadáš stejně jako na fotce, tak protilátky nejspíš dostaneš, žádný strach. Ale je fakt, že mě trochu štve, že ti to budeme muset všichni platit. Protože když bude vás takových hodně (a to bude), tak zbude v systému o to méně peněz na léčbu lidí, kteří si svoji nemoc nezavinili.

On si ji nekdo zavinil, prosimte. Jako ocko vis, ze se muzes nakazit i pres to ocko, sedis proto doma, pokud ne, tak si to taky muzes zavinit sama, ze lezes mezi lidi, nikdo ti nezarucuje, ze i pres ocko nebudes mit tezsi prubeh toho petra si taky muzes vytahnout ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
16.11.21 13:20
@astoret píše:
A u vubec nechapu, ze pokud vlade tolik vadi neockovani, ze pres leto se delalo, ze skoro zadny vir neni, bylo jasne, co prijde na podzim, ta data uz byla znama, ze vakcina nevydrzi dlouho. Jenze nic se nedelo, ted resit urychlene ockovani, kdyz uz je „epidemie“ tak rozjeta..ja bych se ted ani nenechala, v dobe, kdy ten vyskyt je tak vysoky, ta sance, ze se naockuji a oslabim si imunitni system a do ani ne tydne muzu potkat kohokoliv kdo me nakazi koronou, at uz to bude ocko ci neocko clovek.

Protože naše vláda je k ničemu, špatná kampaň, špatné načasování, špatná opatření. Naše malá proočkovanost souvisi především s tím, že lidi nemají důvěru ve vládu. V jiných zemích své vládě věří a nemusí je furt někdo držet za ručičku, aby vše dodržovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.11.21 13:21
@M.I.L.F. píše:
a to je přesně ono : ne není to tak jednoduché. Protože takto dobrovolnost a volba nevypadá. To, že si hrdinně nechal někdo loni na jaře píchnout očkování a teď se tváří, že je všechno v pohodě a každého volba…to je prostě absolutní alibismus nejtěžšího kalibru
pokud bych musela vysvětlit tak jen ve zkratce, už mě ty opakující se diskuze nebaví a aktuálně zdržují od postýlky, bábovky a skvělého čaje s kapkou metaxy :lol: :lol:
  • očkování podle studií (nebudu sem dávat odkazy-My Melody se snaží, dává jich dost..bez efektu, vyhledejte si) drží max. 3 měsíce, pak prostě nefunguje (janessen) nebo max. 5-6měsíců…
  • přesto očkovaní před více než 6měsíci nechodí do karantény, nejsou testovaní atd…
  • ve spoustě firem bylo opravdu nutné rozhodnutí Vakcinace/práce
  • neproplácení testů a zkrácení certifikace je jen dalším neúměrným tlakem pro většinu běžných zaměstnanců

Takže drazí tečkaři :lol: kteří máte ukončené očkování kolem dubna/května jste na tom úplně stejně jako popírači. Dívání se jinam když sleduji popírání svobod a označovat to navíc za dobrovolnost, volbu apod…to je směsné, trapné a nedůstojné. Já, pravidelně testovaná popíračka si alespon nehraji na poslušnou, obětující se hrdinku společnosti

Potvrzuji, u nas ve firme se to krasne siri mezi ockovanymi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
16.11.21 13:29
@Manon_Anonyme píše:

Tyjo to je nenávisti v lidech, hnus. Budeš se pak chovat tak i lidem, co nepůjdou na třetí dávku? Přece měly dvě dávky udělat za covidem tečku. Vždyť má pravdu, praktická mi řekne, že léky nejsou, respektive ne pro mě, ať beru paralen a hlavně ať tam proboha nelezu. Jsem ráda, že mám normální ORL doktorku (ano volala jsem ji, protože ta rýma je nepříjemná, jestli nemá nějaký lepší kapky než volně prodejný), která mi obratem poslala recept na nějaký léky na oplask sliznice. Dokonce mám jít k ní 30.11 na kontrolu s jiným problémem a přestože mi končí izolace až 28. tak řekla ať normálně přijdu. Nevídané. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
16.11.21 13:34
@astoret píše:
Potvrzuji, u nas ve firme se to krasne siri mezi ockovanymi

Dokud se nebudou testovat i očkovaní, opravdu nevidím žádný skutečný zájem na tom, aby se šíření přibrzdilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.11.21 13:34

To je masakr, tenhle nápad neléčit neočkované, fakt. byť si platí zdravotní pojištění třeba 40 let.

mě třeba vadí stálá a opakovaná léčba feťáků. a ty si nejspíš pojištění ani neplatí a ještě jsou nebezpeční pro ostatní. a navíc v drtivé většině případů ani vyléčit nejdou, spíš se udržujou při životě.

tak se proberte z hypnózy už konečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.11.21 13:39

No on tu taky žádný skutečný zájem o toto není.
někde jsem slyšela: „očkování tu není kvůli kovidu, ale kovid kvůli očkování“
a to píšu jako někdo, kdo chodil v ffp3 skoro rok a dezinfikoval i nákupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
16.11.21 13:50
@Netopýr1 píše:
Tyjo to je nenávisti v lidech, hnus. Budeš se pak chovat tak i lidem, co nepůjdou na třetí dávku? Přece měly dvě dávky udělat za covidem tečku. Vždyť má pravdu, praktická mi řekne, že léky nejsou, respektive ne pro mě, ať beru paralen a hlavně ať tam proboha nelezu. Jsem ráda, že mám normální ORL doktorku (ano volala jsem ji, protože ta rýma je nepříjemná, jestli nemá nějaký lepší kapky než volně prodejný), která mi obratem poslala recept na nějaký léky na oplask sliznice. Dokonce mám jít k ní 30.11 na kontrolu s jiným problémem a přestože mi končí izolace až 28. tak řekla ať normálně přijdu. Nevídané. 8o

Hele, ty tvoje léky určitě náš zdravotní systém nezruinují, to mi fakt žíly netrhá. Ale např. hospitalizovaní v mé věkové kategorii (45-49) jsou tam z větší části zbytečně. Plus pak spousta z nich bude potřebovat dlouhodobou léčbu, budou se dožadovat lázní, budou mít třeba omezenou pracovní schopnost. To vše fakt není zadarmo. A argument o obézních a alkoholicích není namístě, protože ti se nemohou jen tak rozhodnout, že od zítřka s tím seknou (nebo teoreticky mohou, ale jejich rizika hospitalizace a zdravotních komplikací budou klesat o poznání pomaleji než po očkování). Navíc alkoholismus i obezita jsou nemoci, což se o stavu „nechci očkování“ říci nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
16.11.21 13:52

@Popeladym Jak jsem už psala na začátku. Známý měl hrozný průběh covidu, tak se nechal očkovat. Očkovaní bylo dokončené a chytnul to znovu a znovu měl hrozný průběh a byl tři týdny doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
16.11.21 14:05
@Zuzik86 píše:
@Popeladym Jak jsem už psala na začátku. Známý měl hrozný průběh covidu, tak se nechal očkovat. Očkovaní bylo dokončené a chytnul to znovu a znovu měl hrozný průběh a byl tři týdny doma.

Už jsem to tu taky psala. Studentka ve škole. Očkovaná, fest příznaky. Doma nezůstala… Učitelé jen ze zoufalství zuřivě větrají. Když prý není zásah hygieny, nemůžou nic. A očkovaný hygienu nezajímá. To musí on sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.11.21 14:29

@M.I.L.F. A on tě někdo pod pohrůžkou násilí dotáhl očkovat? Kdy a kde?
Loni se ještě myslím neockovalo, nebylo čím. Jako hrdina si nepřipadam. A volbu máš - očkovat nebo ne. Dokud to není povinné, vždycky si můžeš vybrat. My jsme vybrali rizika očkování, ty problémy neockovani. Takže o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
16.11.21 14:31
@Bábrdl píše:
A jak tě léčí, tvůj dokror, když dostaneš chřipku?

tak léčí se především příznaky že jo, ale zřejmě budeš rypna a smysl sdělení se od tebe odrazil jako hrách od zdi. Léčba je prostě léčba (a je jedno jestli symptomatická nebo kauzální, tj. příčin/y choroby), je to soubor opatření s cílem ovlivnit průběh onemocnění.

My tu možnost u COVIDu JIŽ máme, navíc s ohledem, že se léčbou může výrazně ovlivnit průběh onemocnění a tím kapacitně ulevit nemocnicím, bychom tuto možnost měli využívat, ale z nějakého důvodu to neděláme. Já nevím co víc na to říct. Zřejmě je levnější a výhodnější mít co nejvíce lidí na plicních ventilátorech, ECMO apod..

Proč jít jednoduchou cestou a udělat z COVIDu běžné respirační onemocnění s možností léčby a u těžkých případů pak s oporou intenzivní péče jako je tomu u jiných onemocnění, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
16.11.21 14:46
@tutulka123 píše:
@Barbucha3 trochu to zjednodušuješ. Možná se rouham ale jak jsem psala, lidi kolem mě umírali i před covidem a budou umírat i teď. Co se týče dcery, o tu by bylo postaráno krásně, to se nebojím. Kolikrát si doma připadám navíc :think:

Promiň, ale přijdeš mi opravdu, ale opravdu trapná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí