Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Mama11 strach je strašný, měla jsem i problém s nitroděložním tělískem, měla jsem problémy s antikoncepčníma pilulkama, tak jsem chtěla zkusit tělísko, při dávání jsem se blokla, bolelo mě to, nakonec to dopadlo, že doktorovi to ani nešlo tam dát, byla jsem u toho hysterická
Ty se znáš nejlíp, nemusíš se nikomu omlouvat nebo něco vysvětlovat.
Promluv si s doktorem.
@misa.859 píše:
@AnnaF pro dítě je ale císař bezpečnější, to mi řekl i doktor
@marfra píše:
presne tak, cisar je bezpecnejsi pro dite, prirozeny porod pro matku
Pokud umite anglicky, tak si prectete treba toto: https://en.wikipedia.org/…rean_section Jasne se tam pise, ze i u donosenych deti je u cisaru bez duvodu vyssi umrtnost nez u normalnich porodu (1,77 umrti na 1000 porodu u cisare a 0,62 u normalniho porodu…).
@Anonymní píše:
@berry4 zrovna ony dítě už další nechtějí
Aha. A z nich čerpáš, vid´? Počkej za pár let, až budou tlačit další kočárek. ![]()
@Mama11 píše:
bylo mi sice špatně z narkózy, ale druhý den jsem běhala jako rybička - asi jsem si zvykla nebo co
Jo, to slýchávám dost často, že první císař hodně bolel a druhý byl oproti prvnímu pohoda. Asi že už člověk ví, do čeho jde..? ![]()
Kontrakci že se nebojís? Tak pak nevím co resis
ty byly podle mě nejhorší. tak je rozdíl kdy někdo rodí 5 hodin jako spousta mich kamosek a nebo 18 hodin jako já
to už bylo fakt hrozně bolestivý, přála jsem si umřít, pak sem je tam prosila, brecela ať mi udělají díru do břicha a vytáhnou ji.. Ale prej proč? Když sem se otevírala
sice dlouho ale šlo to, rodila sem na 8 prstu, nastrih byl (malinko to stiplo) fakt malinko. Pak tlacis chviličku (já asi 10 minut) neměla jsem silu, mačkali mi bricho. Malá byla venku,,pak uleva jako blázen. Pak vyšla placenta. řekli mi " deme šít" já se rozbrecela že nechci, že to bude bolet (hystericky pláč)
ona mi řekla že mi tam dolů píchne injekci na umrtvení (předtím mě varovala ať sem v klidu, že ta injekce působí asi 2 minuty) pichla injekci a sila, necejtila sem to. Pak jak ubehly asi ty dvě minuty, kdy přestala injekce působit tak sem šití cítila, tahalo to, stipalo. Ale to už byl poslední steh. Takže fakt nejhorší jsou KONTRAKCE ![]()
@berry4 píše:
Aha. A z nich čerpáš, vid´? Počkej za pár let, až budou tlačit další kočárek.
No a pak jí budou říkat, ten první byla ještě brnkačka, ale ten druuuhej ![]()
@boball píše:
No a pak jí budou říkat, ten první byla ještě brnkačka, ale ten druuuhej
No o tom ani nemluvit. U toho se totiž rovnou umírá. ![]()
@Bábrdl ja nejsem zastankyne prirozeneho porodu..ale ja byla stejne histericka jako ona..a kolik nas bylo..dnes vim ze zbytecne.
Ona hazi fakt divny duvody..ale pritom se boji.
@Bábrdl pichne je tzv pomuze..jak budou venku raminka tak ti lekar pichne tim ze je za ne vezme a s dalsi kontrakci pomuze vytahnout… ![]()
@berry4
Ale tak, já se jí nedivím, já měla trochu strach i při třetím. Nicméně moje vlastní mamka mi líčila porod jako hroznou záležitost. Dnes už vím, že je hrozná hajsinka, takže to určitě i tak cítila. Nicméně mne vystrašila natolik, že si takhle rodím a říkám si, sakra to bolí, ale to nejhorší ještě teprve příde, vydržet se to dá. A jak se tím tak zaobírám, najednou slyším, maminko máte dceru. Šití stálo za prd, protože mne tenkrát neumrtvili, jen to zlili desinfekcí, ale dnes už se tohle asi nikde nestane.
@Malike píše:
@Bábrdl ja nejsem zastankyne prirozeneho porodu..ale ja byla stejne histericka jako ona..a kolik nas bylo..dnes vim ze zbytecne.
Ona hazi fakt divny duvody..ale pritom se boji.
Někdo je prostě „špatně nastavený“ není to jen strach (byla jsem hysterická, ale teď vím, že je to brnkačka, ha ha), je to něco biologického, něco co způsobuje, že tvoje tělo reaguje chybně. Takový lidé už mnohokrát zažili právě u lékaře scény, kdy se něco někde zasekne a nemusí to být jen ve vagíně, ale třeba v oku a i když si miliardkrát řekneš „nebojím se, je to pohoda, vyjmenuješ si ty důvody,“ tak tvoje tělo prostě reaguje chybně, a to vůlí nezkrotíš.
Takže cítíš, že přirozený porod ne-e.
Tak panický strach mám taky, ale hold se to nějak zkusí a když budu vnitřně bránit dítěti jít ven, tak to hld budou muset doktoři vyřešit nějak, jsou škovní a jistě si poradí, nemá smysl se stresovat ještě tím "co si o mě budou mysletů v tu chvíli budu buď v klidu a fungovat, nebo budu histerická a omdlím a pak je mi jedno, co si myslí a ať konají, co je jejich povoláním… a posláním…
zakladatelko, řešit tohle 7 měsíců dopředu ti přivodí akorád neurozu a zkažené těšení na miminko… Každá ženská to má jinak, a každá se s tím jinak vyrovnává, pěro některou je porod peklo, pro některou jen taková divná zácpa…
Mám pro tvou paniku pochopení ale nekaz si to, nemysli teď na porod, ale na to, aby jsi měla klidné a zdravé těhotenství…
vřele doporučuji se s panickou úzkostí jít za psychiatrem, nemusíš se cpát lékama, jde o to, aby sis měla s kým o tom popovídat a na tom strachu nějak pracovat… jen se rozhdnout, že půjdeš na císaře není řešení, může se pak úzkost prohloubit. Nestojí to za to ![]()
@Anonymní píše:
@slavuska1 a jak to bolí? Při menstruaci trpím jak čert, ale třeba když jsem měla operaci zubů, tak jsem to zvládala naprosto v pohodě, lékaři se divili, že nechci prášky proti bolesti, zatímco při ms je beru furt.
to je fakt individuální. já měla ještě veškerý kontrakce do zad do kříže, to je považovaný prý za nejhorší…křeč břicha jsme za 3 porody nezažila ani jednu. a třeba většina mamin říká, že jak mohly tlačit, tak už dobrý, a já jakž takž do tý doby, ale tlačení považuju za nejhorší…fakt to má každá jinak. neboj, to zvládneš ![]()
@Malike píše:
@Bábrdl pichne je tzv pomuze..jak budou venku raminka tak ti lekar pichne tim ze je za ne vezme a s dalsi kontrakci pomuze vytahnout…
Jó, určitě je to super. Nemůže být nic lepšího než prirozený porod, kdy na dvě kontrakce vyjede dítě, láska, hormony, bonding… Já to neironizuju.
Ale někdo prostě ví, že by to velmi pravděpodobně nebyl jeho případ. Že jeho případ by byla scéna na sále, tisíckrát slyšené „uvolněte se, proboha“, poslouchejte, co vám říkáme… skákání na břiše, kleště a pak v lepším případě jen přidušené dítě a v papírech potupný termín „nespolupracující rodička“. ![]()
@berry4 zrovna ony dítě už další nechtějí