Nechci přirozený porod

Anonymní
11.3.16 15:18

nechci přirozený porod

Nechci rodit přirozeně, mám v okolí ženy, které rodily císařem i ty které rodily přirozeně a ty, co rodily přirozeně mi porod líčili jako peklo. Chci rodit jedině císařem, jenže bojim se, že doktor na mě bude zírat jako na blázna. Vím, jaké komplikace přináší císařský řez, ale radši bych si zvolila řez na břichu, než řez dole, také se obávám, že nikdy sex nebude, to co dříve a prostě nedovedu si představit přirozený porod ani ho zažít nechci. Gynekologa mám starého. Bojim se mu svěřit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
levante
11.3.16 15:22

Mám císařský řez a řekla bych ti, ze porod bolí jako kráva :lol: A ta jizva potom taky… Kdybych si mohla vybrat, zvolím přirozený porod. :P :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26574
11.3.16 15:23

A už jsi těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.16 15:24

2× jsem rodila císařským řezem, můj gynekolog mi prostě napsal anxiozni rodicka. A vůbec se nijak nedivil aní necukal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.16 15:25

@jenny.fields 2 měsíc a myšlenky jen u porodu, děsí mě to. Stresuji se každý den. Myslím, že jsem neměla číst deníčky o porodu tady, ale už se stalo. Teď jsem jen hotová z toho, že císaře mi na přání neudělají

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:
2× jsem rodila císařským řezem, můj gynekolog mi prostě napsal anxiozni rodicka. A vůbec se nijak nedivil aní necukal.

a co jste mu řekla, že tak rozhodl?

• Citovat
  • Upravit
11117

A jak dlouho mas do porodu?

ja jsem treba zmenila nazor tam a zpet. pred otehotnenim jsem se porodu bala uplne silene a touzila po cisari, behem tehotenstvi mi to bylo jedno, po „zaziti“ cisare i prirozeneho - mam opet z prirozeneho fobii :lol:
takze te chapu, ale lekari pro to moc pochopeni nemaji. je mozne, ze te na CS poslou sami kvuli poloze nebo velikosti ditete, ale jinak jedine asi diagnozu od psychologa. mimochodem tvuj gynekolog az tak nerozhoduje, spis primo lekari v porodnici,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348

Nemuzu srovnavat. Ale mela jsem CS. Pri tom to samozrejme neboli. Ale po tom desne a i nekolik tydnu. Doufam ze tentokrat budu rodit normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.3.16 15:26
@levante píše:
Mám císařský řez a řekla bych ti, ze porod bolí jako kráva :lol: A ta jizva potom taky… Kdybych si mohla vybrat, zvolím přirozený porod. :P :nevim:

mam za sebou oboji a hlasuju pro cisare :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
11.3.16 15:28

Mam prvni dite planovanym cisarem a druhy prirozene, oboji ma sva pro, ale priste bych ale rodila jednoznacne zase normalne (a to jsem mela porod pomerne dlouhy a take kvuli te jizve po prvnim cisari bolestivy). Cisar boli taky a hlavne jsi po nem cela bolava, nemuzes se hned starat o dite, musis davat pozor na zvedani atd. To se ti sice muze stat i po normalnim porodu, ale nemusi, zatimco po cisari to tak je na 100pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.16 15:29

@Ali-Ali ještě 7 měsíců. V porodnici nevím, přijde mi, že málo lidí má pro tohle pochopení. Chtěla bych se nejdříve svěřit gynekologovi, ale nechci, aby se na mě koukal jako na blázna, ale momentálně mám psychiku špatnou, ani manželovi jsem svoje obavy zatím nesdělila, jen svojí mámě a ta se tomu zasmála, že řeším blbosti, že porod není tak strašný. Bohužel ona je jediná, kdo řekl, že porod není strašný, kamarádky mi to líčily dost děsivě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.16 15:32

@fashion_victim83 jenže jak si ho vydupat. Jsem zdravá, starý gynekolog pochybuji, že by pro to měl pochopení. Ani nevim, jak bych ho měla přesvědčovat, říct, že se bojím, to se bojí každá…

• Citovat
  • Upravit
levante
@Anonymní píše:
@Ali-Ali ještě 7 měsíců. V porodnici nevím, přijde mi, že málo lidí má pro tohle pochopení. Chtěla bych se nejdříve svěřit gynekologovi, ale nechci, aby se na mě koukal jako na blázna, ale momentálně mám psychiku špatnou, ani manželovi jsem svoje obavy zatím nesdělila, jen svojí mámě a ta se tomu zasmála, že řeším blbosti, že porod není tak strašný. Bohužel ona je jediná, kdo řekl, že porod není strašný, kamarádky mi to líčily dost děsivě

Na kamarádky se vyprdni. Ano, porod bolí, ale všechny jsme ho přežily :lol: A za pár hodin bolesti to stojí :lol:

• Citovat
  • Upravit
26574
@Anonymní píše:
@Ali-Ali ještě 7 měsíců. V porodnici nevím, přijde mi, že málo lidí má pro tohle pochopení. Chtěla bych se nejdříve svěřit gynekologovi, ale nechci, aby se na mě koukal jako na blázna, ale momentálně mám psychiku špatnou, ani manželovi jsem svoje obavy zatím nesdělila, jen svojí mámě a ta se tomu zasmála, že řeším blbosti, že porod není tak strašný. Bohužel ona je jediná, kdo řekl, že porod není strašný, kamarádky mi to líčily dost děsivě

Porod bolí, ale za hodinu jsem už o ničem nevěděla :nevim: ¨
No pokud nechceš rodit normálně, tak holt ze sebe toho blázna dělat si budeš muset :nevim:
Jistě se to někde i dá zaplatit. Záleží na tom, kde budeš rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

Zkuste psychologa, já rodila přirozeně a za 14 dní jsem byla OK až na povolené svaly pánevního dna, ale to je spíš záležitost těhotenství než porodu. A teď už si většinu porodu nepamatuju. Sex přestal bolet když jsem přestala kojit. Jinak pokud je těhotenství v pořádku, dá se cvičit třeba s Aniballem aby bylo minimální poranění (kluk měl hlavu 38cm a já jen drobné nastřižení na 3-4 stehy). Jinak u porodu císařem je mnohem víc a větší pravděpodobnost komplikací než u normálního porodu. A u plánovaného císaře může mít miminko psychologické následky, dcera bývalé kolegyně trpí na noční děsy následkem plánovaného císaře (dvojčata, příčná poloha), vytáhli ji spící, její sestra problémy nemá, tu vytáhli bdělou. Obě měly Apgar 10-10-10. Zkuste s tím strachem pracovat. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí