Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Irinka0210 @Mamushka holky,díky za podporu, já to vím, a jsem za tyhle myšlenky na sebe strašně naštvaná, nevím, co mě to popadlo a stydím se za to
. Ale nemůžu se toho zbavit. Už se chci na miminko těšit, jsem ve 23.týdnu a bojím se, abych za toto všechno, co se ve mně odehrává nebyla nějak potrestaná shora
. Nejradši bych si nafackovala!
@Nind Rozumím ti, člověk těžko zabrání svým pocitům a myšlenkám. Já jsem si taky připadala hloupě, že nechci kluka. Teď jsem nadšená, že bude holčička, další dítko už neplánuju, tak si zase říkám, že se nikdy nedozvím jaké to je mít syna, co by to se mnou udělalo, že by se mi ten pro mě nepochopitelný klučičí svět přiblížil… no to, už se nedozvím, ale ty jo a určitě za toho drobečka budeš šťastná ![]()
@Nind Neboj, hele já při prvním těhu chtěla strašně moc kluka…no od druhého msíce jsem si 100% byla jistá, že to je holka, říkala jsem si, co já s ní budu dělat, nějaký panenky a holčičí frfňání jde mimo mě…no a nedala bych jí ani za nic.
Teď u druhýho tehotenství jsem chtěla holčičku, protože co s klukem, že? No a samozřejmě, že budem mít kluka.
Vychovat to musíš tak jako tak, nenaděláš s tím nic…a ony ty pocity přejdou, nejpozději až se to narodí, věř tomu. Já to mám ještě tak, že v tom těhotenství k tomu absolutně žádný vztah nemám a začnu si ho pomalu budovat až po porodu, takže ještě o to složitější.
@Koblížek21 @Alušáček snad máte pravdu! už ať je listopad a malý je na světě, pak už nebudu mít na takový myšlenky čas! Budu se před ním určitě stydět, že jsem ho nechtěla, ale snad to nepozná a dostane stejně lásky, jako jeho sestřička
! hlavně ať je zdravý a ať na ten svět příliš nespěchá… Moc vám děkuju za pochopení, s nikým o tom nemluvím a bála jsem se nadávek apod. Jste zlaté ![]()
![]()
!
@Nind hlavě stejně neporučíš…kdybys věděla, co obě těhotenství vyváděla já, jak jsem byl mimo, hysterická, malou jsem chtěla dát k adopci a kdoví co ještě, malého teď prostě vytěsňuju, na UTZ mi je jako by mi ukazovali nějaký cizí obrázek…ale věř, že se to fakt srovná, s nrmáš proč se před ním stydět, za to prostě nemůžeš…
Zdravím vás, já jsem u prvního těhu od začátku „cítila“, že čekáme kluka. Tak jsme mu říkali Filip. Prostě ten vnitřní pocit byl opravdu silný. A musím říct, že po 3letech snažení nám bylo uplně jedno, co to bude. Hlavně aby vše dopadlo jak má, mimi bylo zdravý. No, v 16.týdnu nám DR řekl, že je to holčička (ukázal i stydné pysky, 100%). Do porodu jsem tomu nevěřila. Prostě ten pocit, že tam je klučina byl opravdu silný. No a holka to je. A krásná. Jsme za ní moc rádi. Teď čekáme druhý. A pocit, co to bude??? Není zatím žádný. Dokonce bojuju s myšlenkou, že si to říct nenecháme. Ale zvědavost asi zvítězí. Pokud to bude kluk, tak super. Páreček bude fajn. Když to bude holka, budu ráda - moc ráda. Starší dcera bude mít parťáka. Hlanvě ať je vše, jak být má. Věci po starší dceři mít stejně nebudu, ty jsem měla půjčený. Takže tak jako tak budu postupně hledat nový oblečení buď na kluka nebo holčičku. Ale opravdu představa, že to nevíme a kupuju neutrál cca do 3měsícu mě neskutečně láká
Tak uvidíme, co do srpna vymyslíme.
Přítel chtěl hrozně holčičku, čekáme kluka. Těší se, sahá na břicho ale stejně občas zmíní „třeba to bude holka“. Chceme max. dvě děti tak naznačuji že třeba i podruhé to bude kluk…je z toho takový rozhozený.. Já bych taky chtěla malou blond holčičku, ale to asi každá ženská
nicméně těším moc.. jen je mi přítele „líto“…
Ahoj holky. docela me prekvapuje kolik z nas to resi. Moje vysnena je taky holcicka a na ult mi rekli ze je to kluk. Totalne me to zlomilo ani nevim proc. Prestala jsem mit chut cokoli resit a porizovat. Kazdy den me chyta panicky zachvat place az se zajikam. Dokonce se bojim ze se me n to nekdo zepta, nechci o tom ani mluvit. Jak je mozne to resit? Nechci sebe ani to male trapit. Nemuze za to ale nedokazu to ovladnout. Ja kluka opravdu nechci.
@Agnesks Já touhu po holčičce naprosto chápu, ale člověk musí vždycky počítat s oběma možnostma, prostě není možné se upnout na to, že jediné holcicku a kluka ani za nic. Vždyť to dítě za to přece nemůže, tady není co řešit, čekáš kluka, začni vybírat klučičí věci, aspoň se nějak zaměstnás. Mám kamarádky které kluka obrecely, ale bylo to jednorázově, pak už se těšily..
@Alušáček tohle rozumem vsechno chapu. I to ze to ma na nej spatny vliv. Srdci ale nedokazu porucit. Snazim se najit cestu jak to prekonat. Uz me to drzi nekolik dni a obavam se ze to hned tak neprejde
@Agnesks Ano chápu, srdci se nedá porucit, mě se to kecá, holky jsem si přála a mám je.. Ale u druhé jsem měsíc žila s tím, že to bude asi kluk, ve 12 tt doktor viděl spíš kluka, taky jsem měla pocity jako, že co s tím klukem pocnu. Nějak jsem si to v hlave dokázala převráti, myslela jsem na kluka jen jako na malé miminko, co mě potrebuje. Představy o 5letem rozjivenem klukovi co si hraje na vojáka a vydává strileci zvuky jsem si zakazala ![]()
V prvním těhotenství jsem chtěla holčičku a to se mi splnilo. U druhého musím přiznat, že jsem byla trochu zklamaná, když se ukázalo, že to bude kluk ( styděla jsem se za to, ale člověk si prostě nemůže pomoct, zvlášť pod náporem
těhotenských hormonů..
) Během pár týdnů jsem se s tím srovnala, a teď mám doma tříměsíčního chlapa a za druhou holku bych neměnila za nic na světě
Když má člověk nějaké očekávání a pak je to jinak, tak je normální když se dostaví určitě pocity zklamání..mateřská láska ale všechno překoná! ![]()
Zdravím, dnes jsem byla na screeningu ve 14 týdnu. Od počátku těhotenství jsme byli všichni přesvědčeni o tom, že je to holčička. Nicméně dnes nám pan doktor řekl, že to vypadá na chlapce. S přítelem jsme na chudáka pana doktora koukali jako na blázna, s tím, že to není možné, že je to přece určitě holka. ![]()
Nicméně teď mám pocit, jako by se mi nějak rozplynula celá představa o miminku. Místo panenek budu mít auta.
Teď jsem určitě 100% šťastná, ze je miminko zdravé, ale honí se mi hlavou, co s tím klukem vlastně budu dělat.
Jsem zaskočená a vyvedena z míry. Čekala jsem šatičky a růžovou a teď to bude vše jinak.
Doufám, že se mnou podobné pocity některá sdílíte.