Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TattyTeddy jakou interupci
na tu můžeš do 12tt, fakt si to srovnej v hlavě tohle neni normální, nebo rovnou vyhledej odbornou pomoc na psychiatrii ![]()
Teddy…heled, zvyknes si na to..na pindika..no, a??proste sis neco vysnila, a je to jinak, ale to neznamena ze to je spatne. lasku, das taky..neboj.
a kecy, ze to miminko citi…prd. kdybyste vedely o cem ja jsem premyslela..a mam holcicku, uzasnou…ze by nejak byla vystresovana prenatalem..to teda neni
Tak přesně tohle jsem měla taky minulý rok touhle dobou, strašně jsem chtěla holčičku byla jsem přesvědčená že jí čekám, když jsem se dozvěděla že to bude kluk, strašně jsem brečela, brečela jsem několik dní vždycky když jsem si na to vzpomněla. Dokonce i když mi moje kamarádka oznámila že čeká holčičku, strašně moc jsem jí to záviděla. Jakž takž jsem se s tím smířila ke konci těhotenství a když jsem porodila a dali mi malýho do náručí, tak jsem si naopak vyčítala že jsem tak blbá, vždyť je to jedno co je to za pohlaví, hlavně aby bylo miminko zdravé, kvůli tomu bych rozhodně na potrat nešla, jenom kvůli tomu že je to kluk. Vím, že je to těžký se s tím srovnat, když žiješ v přesvědčení že nosíš holčičku, sama jsem si tím prošla, ale to jsou taky hormony, kdyby jsi šla na potrat, později by jsi toho taky mohla litovat, přeju hodně síly
![]()
HOLKY KLÍÍÍÍÍDEK, JE TO BEZTAK ZAS NĚJAKÁ PROVOKAČKA
VIZ. DNEŠNÍ ZALOŽENÍ A 2 PŘÍSPĚVKY ![]()
Na jednu stranu tě chápu…taky jsem chtěla holčičku…a mám jí…ale…nerouhej se…něco se pak stane špatnýho a budeš si rvát vlasy a vyčítat do konce života…krom toho…mojí známé-rodili jsme spolu v Motole…do porodu říkali, že má podle všech ultrazv. vyšetření KLUKA…na porodním sále po dvou hodinách tlačení slyší sestru: „Máte krásnou holčičku!“ takže nic není jisté…a ještě něco…pracuju ve školce a hádej kdo si ke mě častěji chodí pomazlit? Holky nebo kluci? Správně…KLUCI…ačkoliv já tak moooc chtěla holku a neuměla si představit, že bych mohla mít ráda kluka…ted ve školce dostávám od kluků nejvíc pusinek a kdybych mohla mít druhé dítě, jako že nemůžu, tak by mi ted kluk vůůůbec nevadil… ![]()
@korunkaa píše:
kdyby jsi šla na potrat, později by jsi toho taky mohla litovat, přeju hodně síly![]()
Vždyť na žádný potrat nemůže, když je ve 13. tt. Nechtěné pohlaví opravdu není indikací k potratu po 12. týdnu.
JInak by mě teda zajímaly psychologické příčiny takové chorobné fixace na jedno pohlaví, protože to nemůže být jen tak.
@TattyTeddy ja ted pisu do jine diskuze Chteli bysme holcicku a asi nejpodstatnejsi co jsem tam napsala bylo to ze ja chtela chlapecka kvuli manzelovi. Jenze pak mi nevysel uplne dobre prvotrimestralni screening. Takze jsem nastoupila na odber plodove vody. Cekala jsem necelych 24 hodin na vysledek a myslela jsem ze umru hruzou jak jsem se bala ze mi vyjde Downuv syndrom. Nedokazala jsem si predstavit jit na potrat. Pak mi doktorka zavolala ze je vse v poradku a ja se ptala na pohlavi a ona to holcicka. Byla jsem nejstastnejsi na svete ze je ten malikatej cvrcek v poradku a ze mi zustane v brisku. Ted se o ni malinko bojim znovu protoze je nejaka mensi a ja si rikam ze jsem mela zbytecne pozadavky na pohlavi a ted bych dala nevim co aby jeste dorostla a vse bylo v poradku.
Vubec te nekritizuju. Chapu ze jsi mela nejake prani. Akorat ze ja uz jsem o mnoho tydnu dal a tak to uz vidim jinak. Nakonec nam stejne vyslo ze nejaky chromozom zmutoval. Byla jsem na hrozne moc dokonalych ultrazvucich. Vse vypada normalne. Jen se bojim ze ten nadbytecny novy chromozom ma souvislost s jeji velikosti.
Nebudu ti nic radit. Mas nejake pocity. Stejne je to na tobe.
@Seizdra píše:
HOLKY KLÍÍÍÍÍDEK, JE TO BEZTAK ZAS NĚJAKÁ PROVOKAČKAVIZ. DNEŠNÍ ZALOŽENÍ A 2 PŘÍSPĚVKY
TO SNAD ANI NIC JINÉHO NEMŮŽE BÝT ![]()
citace: ale stejně tak mám v sobě hodně zlý pocit, že tomu dítěti nedám tolik lásky, kolik bych kdy chtěla dát své vysněné holčičce to mě příjde hodně zlé asi nejsi ještě zralá na to mít miminko. já bojovala o miminko hodně dlouho a hodně zle, stálo mě to mnoho sil, úsilí, bolesti, ale i peněz…nakonec se mi povedlo otěhotnět ale s trojčátky…musela jsem dát jednovaječná dvojčátka pryč abych zachránila tu maličkou, každý den prosím o odpuštění, každý den bojuji o to abych neztratila tu maličkou ve mě…strach, bolest celé těhu…některé ženské to mají třeba ještě horší!!! přestaň takto přemýšlet!!!
Kdyby ti řekli že to je 100% holčička, ale má tři ruce a jednu nohu… Tak by sis oddechla jů uf je to holka =D.. né, toto jinak okomentovat nejde. Já si přála strašně holky, a mám dva kluky.. a nejsem ani trochu smutná protože jsou zdravý a hold se třeba budu mít vnučky, a na těch se pak vyřádím šatičkama
![]()
To nemůže být nic jinýho než provokace, protože jestli je to pravda, tak by už měla sedět ve vypolstrovaný cele.
Tak ja si s muzikem taky vzdy prala chlapecka. Moc jsme po nem touzili, taky mi rekli ve 12 tt vypada to na kluka. Ve 20 tt mi oznamili ze je to holcicka. Ano zklamani bylo, hlavne u pritele. Ale moc jsem se tesila a ted? Co na me v porodnici vykoukla tak ji neskutecne miluji, je to moje zlaticko a jsem za to rada ze to byla holcicka. Ted cekame druhe miminko, tak uvidime zda se nam podaril chlapecek ![]()
Je to hrozne kdyz nekdo kvuli pohlavi mysli na to ze to da pryc, ano clovek to treba obreci, ale je to tvoje miminko, nemela bys v tom hledat rozdil, milovat je budes stejne. A co, pak zkusite druhe mimco a treba vam holcicka vyjde
Co na to říct? Mezi náma žije tolik žen, co nemůžou mít děti a ty bys dítě dala pryč jenom kvůli tomu, že to není tvoje vysvěná holčička, ale kluk. Důležitý hlavně je, aby miminko bylo zdravé
Tohle mě dokáže tak vytočit!
Já se svým způsobem utěšuji i tím faktem, že mám kolem sebe dost případů, kdy mamince celé těhotenství tvrdili „A“ a narodilo se „B“… uvidíme, až se to narodí, ale asi teď budu hodně dlouho bojovat s myšlenkou, že to bude kluk… ale věřím tomu, že si nějakým způsobem zvyknu… ![]()
@ivuska.h Já mám kloučka a jsem za to moc šťasná, vždyť jak jsem už psala, na pohlaví nezáleží, důležité je aby bylo miminko zdravé, u nás to bylo nechtěné těhotenství a tak jsem si prostě alespoň přála holčičku.
Neříkejte mi že si každá žena nepřeje mít holčičku, to je stejné jako když si chpal přeje kloučka ![]()