Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já taky chtěla dceru, představovala jsem si, jak je budu šlechtit. Mám dvě, nerady se česaly, ty mašle, co jsem se jim snažila nacpat do vlasů, nechtěly nosit. Starší chtěla kupovat kopačky, vojenské boty apod.Kluk vyletí z pelechu, hned chce čistit zuby, učesat vlasy, na nové oblečení se jen třese, a to mu ještě nejsou dva. ![]()
@boball píše:
Já taky chtěla dceru, představovala jsem si, jak je budu šlechtit. Mám dvě, nerady se česaly, ty mašle, co jsem se jim snažila nacpat do vlasů, nechtěly nosit. Starší chtěla kupovat kopačky, vojenské boty apod.Kluk vyletí z pelechu, hned chce čistit zuby, učesat vlasy, na nové oblečení se jen třese, a to mu ještě nejsou dva.
@Jitka1976 já po nikom kamenem neházím a za paní dokonalou se nepovažuji, to snad není nikdo, tady se ale bavíme snad o něčem jiném nebo se pletu??a já teda nevím, ale i v těhotenství přemýšlím svou hlavou ikdyž hormony jsou hormony
@Verunka.T No právě…TY ANO…ONA má evidentně problém…ten ale nevyřeší komentáře typu: Ty si nezasloužíš dítě…taková jako ty by vůbec neměla mít děti a pod…necituju přesně, ale každá se v tom najde…
Zdravím,
uživatelka zde čeká radu, nikoliv napadání. Držte se toho, prosím.
Monika
@Jitka1976 problém v tom, že čeká chlapečka a přemýšlí, že by ho dala pryč
@Jitka1976 Ne tohle co jsi popsala Ty jsou běžný poporodní stavy a jsou omluvitelný ale když toužím po miminku a ve chvíli kdy se dovím, že to není pohlaví jaké bych si přála a začnu přemýšlet, že bych to dala pryč to mi teda v pořádku nepřijde…já jsem si zase prošla peklem a velkými obavy zda vůbec někdy otěhotním, takže ano dokážu pochopit splašené hormony když dítě pořád pláče, dokažu pochopit stavy kdy je matka v depresi z toho zda je dobrou mámou ale tohle teda pochopit nedokážu takže buď tak laskavá a magorem nazývej jiný
Jsi těhotná, jsi přecitlivělá, rozhozená a nepřemýšlíš racionálně. Myslíš, že se zboří svět, že je to chlapeček a nebude to vysněná růžovka? Nezboří a budeš mít svého chlapečka minimálně stejně ráda. Děkuj Bohu za zdravé dítě, děkuj tomu, že se nemusíš potýkat s tím, že své vysněné dítě nedobrovolně potrácíš, že je dítě eventuálně těžce postižené nebo nemocné nebo že se už marně léta nesnažíš.
Rada se asi nedá dát, ono se ti to velmi rychle v hlavě rozleží a začneš uvažovat racionálněji. Tak ti přeji, ať to takto zafunuje fofrem.
@admin píše:
Zdravím,
uživatelka zde čeká radu, nikoliv napadání. Držte se toho, prosím.Monika
Tak tohle adminům nepřijde v pořádku ale to, že na takovýhle stránkách kde je spousta zoufalých snažilek a nebo nadšených těhulek, necháte takovejhle dotaz to v pořádku je ![]()
@TattyTeddy píše:
Jsem víceméně v obdobné situaci, akorát že v mé psychice asi poněkud vyhrocenější… Cítila jsem, že jsem těhotná a že budu mít holčičku ještě dřív, než jsem měla mít termín periody. Pak perioda nepřišla a já své nejbližší kamarádce potvrdila, že test vyšel pozitivně. Tehdy mi napsala, že to vidí jasně: že budu mít holčičku. S tímto pocitem jsem byla hodně dlouho. I v mé rodině všichni říkali: to bude holka (ani máma, ani teta, když čekaly holky, skoro nic nepřibraly a nebylo to na nich vidět. U kluků přesně naopak. Břicho snad od chvíle, co se klučík uhnízdil)… Tím větší byla moje radost, když mi v 13tt doktorka řekla, že to bude spíše holčička… ale o dva týdny později se mi svět zhroutil… Paní doktorka se podívala ultrazvukem mimču mezi nohy a říká: „Vidíte, tady to bude kluk…“
Doma jsem to strašně obrečela a stále mám v hlavě myšlenku: Dám ho pryč…
Jejda, to nemůžeš myslet vážně.
Tolik ženskejch chce mimi a nejde jim to. Buď ráda, že jsi těhotná. Hlavně aby bylo mimi zdravé. Pokud opravdu nechceš klučíka, radši ho dej k adpoci a uděláš tím nejšťastnější nějaký pár, který nemá takové štěstí.
@ikyki
vidíš, ty jsi třeba měla podporu svého okolí, podporu partnera… můj přítel si to uvědomil teprve týden, možná dva zpátky, že má vedle sebe těhotnou partnerku… ![]()
A uvědom si, že každá žena, každý člověk je jiný… někdo může sníst talíř chili, jinému stačí špetka, aby měl pusu v plamenech… to stejné v těhotenství… jedna žena to prožije v pohodě, jiná se neobejde bez kbelíku u postele, kdyby ta nevolnost přišla i v noci… na někom těhotenství vidět není půl roku, na jiné ženě už od druhého měsíce… nelze všechny házet do jednoho pytle.
@ikyki píše:
Tak tohle adminům nepřijde v pořádku ale to, že na takovýhle stránkách kde je spousta zoufalých snažilek a nebo nadšených těhulek, necháte takovejhle dotaz to v pořádku je
Nemusí být každý dotaz o konzistenci stolice či příkrmu, přítomnosti dálnice na testu, o tom jak ojebat stát na nějaké té dávce třeba i podvodem, možnosti otěhotnění apodobně. Tohle k tomu totiž může patřit evidentně taky. Důvod k cenzuře naprosto nevidím a díky Bohu ani admin.
@TattyTeddy Každý může mít nějaký problém a postopordní deprese a deprese v těhotenství jsou prostě normální, stejně tak jako, že jedna roste rychleji druhá pomaleji, jedna zvrací, druhý ne tohle ale normální není( chtít dát pryč dítě které má jiné pohlaví než ty si přeješ ) haugh MŮJ NÁZOR
@TattyTeddy píše:
Jsem víceméně v obdobné situaci, akorát že v mé psychice asi poněkud vyhrocenější… Cítila jsem, že jsem těhotná a že budu mít holčičku ještě dřív, než jsem měla mít termín periody. Pak perioda nepřišla a já své nejbližší kamarádce potvrdila, že test vyšel pozitivně. Tehdy mi napsala, že to vidí jasně: že budu mít holčičku. S tímto pocitem jsem byla hodně dlouho. I v mé rodině všichni říkali: to bude holka (ani máma, ani teta, když čekaly holky, skoro nic nepřibraly a nebylo to na nich vidět. U kluků přesně naopak. Břicho snad od chvíle, co se klučík uhnízdil)… Tím větší byla moje radost, když mi v 13tt doktorka řekla, že to bude spíše holčička… ale o dva týdny později se mi svět zhroutil… Paní doktorka se podívala ultrazvukem mimču mezi nohy a říká: „Vidíte, tady to bude kluk…“
Doma jsem to strašně obrečela a stále mám v hlavě myšlenku: Dám ho pryč…
Jedno jestli budeš mít holčičku nebo kluka, na pohlaví vůbec nezáleží nejdůležitější, že je dítě zdravé, že má zázemí, kde ho mají rádi, takové myšlenky, že bys dala dítě pryč jen, protože to není pohlaví co chceš
to snad né a doufám, že jsou to jen blbé těhotenské hormony.
Užívej si těhotenství, vybírej oblečky a potřeby pro miminko, jméno, uvidíš, že jak ti ho dají na prsa v porodnici bude ti šumák, že je to kluk a né holčička a na depresivní myšlenky zapomeň ![]()
@Naima Jak jsem to napsala zakladatelce…já dokážu pochopit spoustu věcí ale tohle ne