Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, přestěhovala jsem se asi 200km ještě před svatbou a dětmi… stejně jsem si nezvykla a pořád se mi stýská po domově. Je to úplně jiný kraj, tady si nemám popovídat s kým o tom dřívějším životě, což mi hodně chybí. Nechtělo se mi s někým se seznamovat jen proto: jéé, vy máte dítě, já ho mám taky.
Když ti nějaké akce a tyhle věci nechybí, tak proč to řešit? Je to tvůj život, když se ti nechce se seznamovat, tak se ti nechce- to není nějaká povinnost, ale každého věc
asociál kvůli tomu nejsi, možná trochu introvert. No a co, každý jsme nějaký
Píšeš, že občas se vídáš s rodinou a kamarády, no já si myslím, že je rozhodně lepší trávit čas s pár lidmi, které máš ráda a máš si s nima co říct, než mít za každou cenu kupu známých, se kterýma vlastně nemáš nic moc společného a za zády tě pomlouvají.
Mam to podobne a to jsem se stehovala do sveho rodneho mesta
Kamaradky mam bezdetne a daleko, takze s temi se nestykam vubec
Ale staci mi rodina a emimino
K seznamovani na piskovisti jsem se neprinutila ani kvuli diteti. Obcas neco prohodim s maminkami, ale pro „normalni“ matky jsem moc alternativni a pro ty alternativni moc „normalni“ ![]()
Měla jsem to podobně. Všichni říkali, že se pak seznámím s maminkama na hřišti, ale i to jsem k sobě tak nějak nikoho „nepustila.“ Ale věděla jsem, že se budu zase stěhovat, tak jsem asi ani podvědomně nikoho hledat nechtěla.
Tak to mám naprosto stejně. Před necelým rokem jsme se přestěhovali a já se tu znám jen se sousedy. I když jsem s dcerou chodila do mateřského centra, tak jsem nějak nedokázala najít nic, kvůli čemu bych se začala vybavovat s jinými maminkami. Kamarádky s dětmi mám, ale v jiném městě a nikdo nemá čas furt někam jezdit a chodit na kafíčka. Prostě někdo to tak má. Ale kdo ví. Dcera teď nastupuje do školky, tak se třeba s někým bavit začnu ![]()