Něco na zklidnění pro 2leté dítě ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
19.5.20 13:04

@Svistice Ani u nás to není po třetím pokusu, nekdy uspavam deset minut, někdy půl hodiny. Já vím, není to dlouhá doba, ale myslím, že na něm opravdu poznám, že se mu chce spát, takže max do 45min prostě odpadne :) věřím, že to není jednoduché, ale taky věřím, že jako rodič můžu spoustu věcí ovlivnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.5.20 13:11
@Anonymní píše:
@Nojana ale on mi z té postýlky skákal i 3 hodiny. Vracela jsem ho. Pořád. U něj byl problém, že byl opoždný, takže v 18 měsících naprosto nerozuměl a byl na úrovni cca ročního dítěte (a asi ani to ne). Když jsem dělala, že spím, tak prostě utekl. Když jsem zalehla, tak ječel - rekord byly 2 hodiny a nevzdal to. Já na něm ležela, hladila jsem ho a povídala a on ječel a kousal. Režim u nás problém nebyl a není, protože jsou dva a od narození staršího (8,5 roku) je ten režim stejný.

V tom případě bych řekla že šel do postele prostě brzo, nebo naopak je přetažený, nebo je přes den málo vylitany, někde musí být něco špatně (to slovo se mi nepíše lehce, ale neumím ho nahradit). Já třeba kolikrát na synovi vidím jak rád by šel kolem páté spát, no neexistuje, jdeme rychle něco dělat, hrát si, a pak mi v sedm hezky usne u mléka třeba nebo do pěti minut o půl 8 vytuhne v posteli. Na postýlku je zvyklý od miminka, možná to taky hraje svou roli. Ale kdoví, věřím, že je to na hlavu a není to jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 13:31
@Nojana píše:
V tom případě bych řekla že šel do postele prostě brzo, nebo naopak je přetažený, nebo je přes den málo vylitany, někde musí být něco špatně (to slovo se mi nepíše lehce, ale neumím ho nahradit). Já třeba kolikrát na synovi vidím jak rád by šel kolem páté spát, no neexistuje, jdeme rychle něco dělat, hrát si, a pak mi v sedm hezky usne u mléka třeba nebo do pěti minut o půl 8 vytuhne v posteli. Na postýlku je zvyklý od miminka, možná to taky hraje svou roli. Ale kdoví, věřím, že je to na hlavu a není to jednoduchý.

On byl na postýlku taky zvyklý. A víš, kdy přestal problém? Když jsem v jeho 3 letech přestala trvat na tom, aby spal ve své postýlce a přesunula jsem ho k sobě. Najednou změna o 100%.
Nezměnilo to nic. Zkoušela jsem dávat spát dřív, později, víc unavit, méně unavit… Paradoxně nejvíc pomohlo méně unavit, nikam nechodit, vynechat cukry a nepouštět TV (což bylo tak od 4 let). Máme dům se zahradou a celé dny trávíme venku.
U něj byl problém, že jeho hodina je 22:00 a to trvá dodnes. Za 6 let jeho života jsem to nezlomila. Přitom jsem se snažila.

• Citovat
  • Upravit
24525
19.5.20 13:37

U prvního dítěte jsem vyzkoušela všechno včetně Estvila, stejně neusnula jinak než s námi a držet za ručičku. Kolikrát byl slušný řev, i na zadek došlo. Zpětně mi to přijde úsměvné a taky nechápu, jak jsme to vydrželi. K samostatnému usínání ve své posteli jsme se propracovali až téměř ve 4 letech.

Druhé dítě spí od návratu z porodnice celou noc ve svém pokoji a nikdy, ještě opravdu nikdy jsem ho neuspávala (má 2,5 roku). Dokonce co umí mluvit, tak řekne že je unavený, buď si lehne nebo řekne že chce uložit do pokoje. Navíc pokud se mi nehodí, aby odpoledne spal, neuložím ho a je v pohodě až do večera. Pokud se mi to naopak hodí, uložím ho v čase co potřebuji a vyspí se :lol: Večer položím do postýlky, zhasnu, zavřu dveře a za 12 hodin naviděnou :D A ne, neudělali jsme pro to nic, prostě mu to takto vyhovuje a je takhle nastavený :nevim: Určitě může člověk pár přístupů vyzkoušet, ale na některé děti nebude platit nic jiného než z toho vyrůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.5.20 14:09
@Anonymní píše:
On byl na postýlku taky zvyklý. A víš, kdy přestal problém? Když jsem v jeho 3 letech přestala trvat na tom, aby spal ve své postýlce a přesunula jsem ho k sobě. Najednou změna o 100%.
Nezměnilo to nic. Zkoušela jsem dávat spát dřív, později, víc unavit, méně unavit… Paradoxně nejvíc pomohlo méně unavit, nikam nechodit, vynechat cukry a nepouštět TV (což bylo tak od 4 let). Máme dům se zahradou a celé dny trávíme venku.
U něj byl problém, že jeho hodina je 22:00 a to trvá dodnes. Za 6 let jeho života jsem to nezlomila. Přitom jsem se snažila.

Mně taky dítě usíná kolem desáté. Ale já v tom nevidím problém. I takhle se pak probouzí kolem šesté ráno, někdy i dřív. Když se výjimečně stane, že usne dřív jak v deset, tak je pak schopný chtít vstávat ještě dřív, klidně ve dvě ráno. Asi to bude mít po mně. A nevěřím tomu, že by se to srovnalo, kdybych ho nutila chodit spát dřív a nedovolila mu brzo vstát. Sama jsem to zažila na sobě a jen to vedlo k tomu, že jsem spoustu hodin nečinně prolezela v posteli - buď večer nebo pak ráno. Když jsem pak byla starší, řešila to baterka pod dekou a knížka. Ostatně i v kojenaku, kde mají všechny ty děti stejný režim, jsem viděla, že některé dítě usne jakmile ho dáš do postýlky, některé po delší době a některému to prostě trvá hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.5.20 14:24

@Hlaholice S tím naprosto souhlasím, taky je u nás jedno kdy jde syn spát, stejně vstává po té páté. Já spíš nechápu věty o tom, že dítě ještě běhá po bytě i když rodič by už byl rád, kdyby spalo. Já se na spánek přece taky ráda připravím. Koupel, knížka, postel a pak můžu spát. Myslím si, že uklidnit se potřebuje i to dítě, i když na to nevypadá. Takže když se blíží jeho doba, už ne vytahujeme další hračky, ale naopak poklizime, jdeme se koupat a v posteli už jen mlíko, jedna dvě hračky, knížka a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 18:48

No, po zvážení všeho, jsem se rozhodla syna vzít k homeopatovi. Je to má poslední šance. Pak požádám o zadanku a nechám syna vyšetřit u dětského psychologa. Jinak závidím maminkám, které dítě položí do postele a oni spí, tohle jsem měla tak do 6 měsíců nebo už nevím. Vyzkoušeli jsme fakt vše a přes den je to dost náročný, ale večer je to horor. Syn má necelé dva roky, ještě nemluví, ale rozumí moc dobře. Vycitam si, že jsem selhala, už jen to, že mu musím dát fyzicky, aby se zklidnil a nezabil či si jinak neublížil. Třeba lízání zdi, zuřivě kousání postele a dudlíku a to jsou jen takové slabé věci. Umí fakt děsivé kousky. 😔

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.20 18:50

@Nojana jinak in zlý syna vůbec nezajímají, teda ty klasické, ty jsou u nás okousané, je to děs…

• Citovat
  • Upravit
21593
19.5.20 18:53
@Anonymní píše:
No, po zvážení všeho, jsem se rozhodla syna vzít k homeopatovi. Je to má poslední šance. Pak požádám o zadanku a nechám syna vyšetřit u dětského psychologa. Jinak závidím maminkám, které dítě položí do postele a oni spí, tohle jsem měla tak do 6 měsíců nebo už nevím. Vyzkoušeli jsme fakt vše a přes den je to dost náročný, ale večer je to horor. Syn má necelé dva roky, ještě nemluví, ale rozumí moc dobře. Vycitam si, že jsem selhala, už jen to, že mu musím dát fyzicky, aby se zklidnil a nezabil či si jinak neublížil. Třeba lízání zdi, zuřivě kousání postele a dudlíku a to jsou jen takové slabé věci. Umí fakt děsivé kousky. 😔

homeopatie se obavam nezabere, protoze to je kardinalni podvod. Ale za zkousku nic nedas, pokud tomu veris, treba se tvuj klid a vira v homeopatii prenese i na syna a on se trochu zklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 19:01

@Cuddy no právě, já to slyším a slyšela z okolí, až na jeden případ, pořád ve stejném duchu. Jen dát dítě do poslete a spí… Doma to tak prostě není a já se děsím narození druhého kluka, protože pak tu ze mě bude chodit vyklepana kost. Manžel hodně pracuje, tak pomoci nemůže, takže je to na mě. :,( Dostala jsem typ na Bachovi kapky pro zklidnění a dobrý spánek. Homeopatika jsem zkoušela, ale trochu jiné a prostě nic, tak nevím. Jenže tonoucí se stébla chytá, že?

• Citovat
  • Upravit
K92
2038
19.5.20 19:22

A jak tedy probíhá váš den? To je to podstatné, co tu myslím ještě stále nezaznělo. Kdy vstáváte, kolik hodin travíte aktivním pohybem na čerstvém vzduchu? Pouštíš tv? Jak dlouho spí po obědě a v kolik chceš, aby chodil spát večer. Co sladkosti a sacharidy? Mně když dítě neběhá min. 3 hodiny denně po venku, tak nám taky pak skáče po hlavě a předvádí někdy šílené kousky 😁. A to olizování zdí může být z nedostatku vápníku, tak kdyžtak doplnit
a okusování předmětů - nerostou zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 19:59

@warita no, tak v účinek bylinek věřím, mě třeba pomáhají bylinky i na migrény, ale to je asi trochu něco jiného. Proto tápu. Vyzkoušela jsem dát synovi i slabší medunkovy čaj s um na řadu Mudr. a nevypil nic, sirup na zklidnění také nic, omezení cukru, tak.ja syna vědu ke zdravější stravě, takže čokoláda, bonbóny atd… U nás nejsou. Občas mld jako domácí piškot či perník, ale ani toho málo s co se toho pohybu týká, máme zahradu, takže zahrada s kombinací prochazek v kočárku, což miluje.

• Citovat
  • Upravit
21593
19.5.20 20:03
@Anonymní píše:
@warita no, tak v účinek bylinek věřím, mě třeba pomáhají bylinky i na migrény, ale to je asi trochu něco jiného. Proto tápu. Vyzkoušela jsem dát synovi i slabší medunkovy čaj s um na řadu Mudr. a nevypil nic, sirup na zklidnění také nic, omezení cukru, tak.ja syna vědu ke zdravější stravě, takže čokoláda, bonbóny atd… U nás nejsou. Občas mld jako domácí piškot či perník, ale ani toho málo s co se toho pohybu týká, máme zahradu, takže zahrada s kombinací prochazek v kočárku, což miluje.

v ucinek bylinek taky verim. Tam je taky nejaka ucinna latka ziskava z tech bylinek. V homeo neni nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21556
19.5.20 20:03
@Anonymní píše:

Jake bylinky jsi mela na migrenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.5.20 20:07
@Nojana píše:
@Hlaholice S tím naprosto souhlasím, taky je u nás jedno kdy jde syn spát, stejně vstává po té páté. Já spíš nechápu věty o tom, že dítě ještě běhá po bytě i když rodič by už byl rád, kdyby spalo. Já se na spánek přece taky ráda připravím. Koupel, knížka, postel a pak můžu spát. Myslím si, že uklidnit se potřebuje i to dítě, i když na to nevypadá. Takže když se blíží jeho doba, už ne vytahujeme další hračky, ale naopak poklizime, jdeme se koupat a v posteli už jen mlíko, jedna dvě hračky, knížka a konec.

Já to zase chápu, že se to může dít. Já mám dítě docela dost divoké, vcelku se dost vztekajici, tvrdohlave a takové, kterému dělá usnout docela problém. Já mám tu výhodu, že já sama neusínam zrovna jednoduše av dětství jsem to měla ještě horší, takže mám pro syna porozumění. Kdybych to nechala ne něm, tak se bude vztekat, mlátit se rukama do hlavy, prohybat se do luku, bouchat hlavou do zdi, okusovat věci i ruce atd. Já třeba vím, že se tím snaží jen se uvolnit, znám to od sebe. Taky by třeba skákal po posteli, neustále z ní slezal a vylezal a dělal další věci, aby se unavil. Prostě je unavený, nejde mu usnout a řešil by to holt dle svých momentálních schopností a dovedností. Ale já díky tomu, že je v tomhle fakt po mně, tak je pro mne obvykle snadné to zvládnout. Takže si ho většinou během chvilky zvládnu uklidnit a učím úměrně věku syna, jak si může pomoci on sám, jak se uvolnit. A on se to postupně učí a používá to sám od sebe a ty destrukcni záležitosti postupně sám od sebe opouští. Plus jsem vzhledem k tomu, že mám pro něj pochopení, obvykle klidná. Ale vidím, jak to kolikrát dopadá, když se ho pokouší uspat manžel nebo babička. Oni jsou nervni, že kluk hned neusne (protože oni usínáji hned jakmile si lehnou), ten je z nich zpětně taky na nervy, takže místo uvolnění se akorát víc napne. A přestože je unavený, tak neusina a manžel mi tvrdí, že prostě spát nechce, tak ho nechá a syn usne bůh ví kdy. Případně mu rupnou nervy, na kluka zakrici, ten se začne vztekat a opět to končí tím, že usne bůh ví kdy (teda skončilo by to tak bez mého zasahu). Což nemyslím zlé vůči manželovi nebo babičce, jen jsem tím chtěla říct, že pro některé děti není jednoduché se uvolnit a usnout a pro některé dospělé zase není jednoduché umět si s takovým dítětem poradit. Ono to uvolnění a příprava na spánek bohužel není jen o klidných aktivitách před spaním a nějakých těch rituálech, i když to samozřejmě pomáhá. Ale to dítě taky potřebuje nějak uvolnit napětí těla, zklidnit mysl… A to někdy může být problém. Je to i o tom, co se dělo během dne. Ale tím nemyslím ani tak, zda dítě mělo přes den nějaký režim, bylo venku apod, ale spíš jak zpracovalo během dne zážitky, emoce. A to je taky třeba něco, co může být a dítětem jako mám třeba já problém. Teda my doma ten jeho povahu zvládáme. Ale vidím, že dost věcí řešíme jinak, než rodiče v okolí. A řešit to stejně, tak mám doma totálně neovladatelné dítě, které se od rána do večera jen a jen vzteka a na tom spánku by se to také odrazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí