Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jak byste holky řešily následující situaci? Objednala jsem důležitou věc, na které jsme se s prodejcem domluvili, že mezní termín doručení bude zítřek, tedy 23.4. Má to přivést IN TIME. V úterý mi přišel mail a SMS, že to doručí ve středu. Ve středu ráno mi znovu v obojím podání dali vědět, že zásilku předali kurýrovi a že to přivezou jak slíbili. No, celý den čekám a nic. V pět večer volám tedy kurýrovi, kde je a on řekne, že u nás má jedinou zásilku a že se mu sem nechce jet. V zápětí mi řekne, že mi zavolá za chvilku (že předává zrovna balík) a že se nějak dohodneme. No, nezavolal a mě telefon buď nezvedal nebo to típnul. V systému mají napsáno, že jsme se domluvili na jiném termínu dodání, což je blbost. Před koncem jeho pracovní doby jsem mu napsala SMS, že pokud tu zásilka nebude do půl desáté dnes, tak věc budu řešit s jeho zaměstnavatelem. Jak byste řešili tuto situaci vy?
To s emi stalo s dpd ale s tim ze ridic tvrdil ze balicek přeposlal…volala hsem na centralu a druhy den mi to vezl do prace 120lm daleko a uz jsem ho u dpd nevidela
Určitě volat na centrálu a řešit to výš. Popsat celou situaci a že jste si žádný náhradní termín nedomluvili. je jejich povinnost zásilku dodat i když tam jinou nemají. nemůžou si přeci oni určovat kdy to dovezou.
Jinak tohle mi uz nekolikrat udelala posta…nesnasim ceskou postu…se divim ze jeste nezkrachovala
@careynka - právě proto jsem to nenechávala doručovat poštou. Když si objednávám dopravu přes PPL atd. tak jednoduše chci doručení včas a být informována o datu doručení.
@Oter píše:
@careynka - právě proto jsem to nenechávala doručovat poštou. Když si objednávám dopravu přes PPL atd. tak jednoduše chci doručení včas a být informována o datu doručení.
Ppl u nas v pohode
@Oter : resila bych to s jeho nadrizenym, zamestnavatelem, nebo na koho mas kontakt, urcite uz ne s ridicem, ten uz svoji sanci prosvihl.
Z mý zkušenosti-IN TIME je jedna velká katastrofa. Ozvali se půl hodiny před doručením (do tý doby jsem neměla tušení, kdy to dojde-díkybohu, že jsem měla zrovna volno), přijel chlap v nějakym osobáku napůl rozpadlym, balíky naházený vzadu, místo pozdravu pronesl-Hned vám říkám, že nemám na vrácení (jak kdyby to pytel jeden nemohl říct do telefonu, navíc jsem měla jen dvoutisícovku a balíček byl za osm set…).
Takže jakmile to jde, beru přes PPL, podle mě jsou jedni z nejsolidnějších.
Za sebe také říkám PPL-nejochotnější, vždy naprosto bez problémů-dokonce mi těžší balíky nosí až do bytu do patra, dřív sem si připadala blbě, ale teď v těhotenství jsem za to sakra ráda. Česká pošta je děs-často hodí lístek do schránky, ať si pro to jdem na poštu, i když to mají doručit oni, jednu zásilku také rozbili-naštěstí jsme byli úspěšní s reklamací a museli to proplatit. DPD taky nemám ráda-aspoň u nás jezdí hrozně protivnej řidič a IN Time tu byl jednou a to byli 2 hodně mladí kluci-sem se divila že už mají řidičák ![]()
@Hadí ocásek píše:
Z mý zkušenosti-IN TIME je jedna velká katastrofa. Ozvali se půl hodiny před doručením (do tý doby jsem neměla tušení, kdy to dojde-díkybohu, že jsem měla zrovna volno), přijel chlap v nějakym osobáku napůl rozpadlym, balíky naházený vzadu, místo pozdravu pronesl-Hned vám říkám, že nemám na vrácení (jak kdyby to pytel jeden nemohl říct do telefonu, navíc jsem měla jen dvoutisícovku a balíček byl za osm set…).
Zkusenost mame stejnou. Znamej pro ne jezdil, nrplatili mu za praci atd. Takze mam obavu, ze pokud se takhle chovaji ke vsem svym lidem (osvc) tak to ti lidi maji vis kde ![]()
No tak to je milé zjištění.
Že já si raději nezaplatila míň za Českou poštu.
@rasataka píše:
Za sebe také říkám PPL-nejochotnější, vždy naprosto bez problémů-dokonce mi těžší balíky nosí až do bytu do patra, dřív sem si připadala blbě, ale teď v těhotenství jsem za to sakra ráda. Česká pošta je děs-často hodí lístek do schránky, ať si pro to jdem na poštu, i když to mají doručit oni, jednu zásilku také rozbili-naštěstí jsme byli úspěšní s reklamací a museli to proplatit. DPD taky nemám ráda-aspoň u nás jezdí hrozně protivnej řidič a IN Time tu byl jednou a to byli 2 hodně mladí kluci-sem se divila že už mají řidičák
S postou jsem mela taky nekolik problemu. Ale co jsem si asi 2× stezovala tak vse ok. Ted mi vezli balik i o pul 6 vecer, i kdyz by dle typu balicku mohli az ten dalsi. U DR se mi nestalo nikdy ze by nedorucili. Ani pred Vanoci ![]()