Nedůvěra v rodině- přeháním?

Anonymní
24.9.22 17:32

Nedůvěra v rodině- přeháním?

Ahoj, jdu si pro nezaujaty názor a prosím o anonym nebo smazat.

Řeším teď s dcerou 6 let podezření na vážně onemocnění. Litame hodně po lekarich a vysetrenich, dost mě to trápí ale před manželovymi rodiči jsme to nechtěli říkat, protože znáte to, malé město, lidi se starají více o druhé apod. No doktorů bylo více a více, tak jsem to tchyni řekla a přidala k tomu, že k ní mám důvěru jako k babičce a poprosila ji, aby opravdu nikomu nic neřekla, že je to pro mě citlivé téma, trápí mě to a nechci aby nás někdo litoval, nebo řešil…

Dnes jsem se dozvěděla, že to ví skoro celá široká rodina a na otázku proč to ostatní ví mi řekla „vždyť je to jedno ne“…
Strašně mě to zklamalo, důvěřovala jsem ji ale ona na mě koukala jakobych dělala z komara velblouda a vlastně o nic nejde… Řeším blbosti? Zdraví mého dítěte je moje soukromí, není to žádná chřipka ale diagnóza která ovlivní celý její život…
Jak byste zareagovali vy? Nebo jak řešíte zdravotní problémy svých dětí? Probírate to s kdekym nebo drzite si své soukromí pro sebe?

Děkuji za vas pohled.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
24.9.22 17:39
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro nezaujaty názor a prosím o anonym nebo smazat.

Řeším teď s dcerou 6 let podezření na vážně onemocnění. Litame hodně po lekarich a vysetrenich, dost mě to trápí ale před manželovymi rodiči jsme to nechtěli říkat, protože znáte to, malé město, lidi se starají více o druhé apod. No doktorů bylo více a více, tak jsem to tchyni řekla a přidala k tomu, že k ní mám důvěru jako k babičce a poprosila ji, aby opravdu nikomu nic neřekla, že je to pro mě citlivé téma, trápí mě to a nechci aby nás někdo litoval, nebo řešil…

Dnes jsem se dozvěděla, že to ví skoro celá široká rodina a na otázku proč to ostatní ví mi řekla „vždyť je to jedno ne“…
Strašně mě to zklamalo, důvěřovala jsem ji ale ona na mě koukala jakobych dělala z komara velblouda a vlastně o nic nejde… Řeším blbosti? Zdraví mého dítěte je moje soukromí, není to žádná chřipka ale diagnóza která ovlivní celý její život…
Jak byste zareagovali vy? Nebo jak řešíte zdravotní problémy svých dětí? Probírate to s kdekym nebo drzite si své soukromí pro sebe?

Děkuji za vas pohled.
Úplně 100% mlčet nedokážu. Ale vybírám si, co komu řeknu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
24.9.22 17:47

Tak babičky jsou rády, když si mohou s někým popovídat, a pokud mají nové téma, věřte, že jej neudrží jen pro sebe.

Pokud to zůstalo jen v rámci rodiny, tak to dopadlo ještě dobře. Ale stejně se to asi rozšíří. Chápu vaše zklamání, ale někdy je lepší když je zdravotní stav jedince znám širšímu okolí, než kdyby se to zamlčovalo. Někdy mateřská ochrana dítěte může napáchat větší škody, než volnější přístup.

• Citovat
  • Upravit
1793
24.9.22 17:48

Nepřeháníš. Tohle není nějaký drb. To je dost osobní věc. A než aby byla ráda, že ses ji svěřila, že ji důvěřuješ tak to takhle vykvaka.

Už ji neřeš. Řekla bych ji dost jasně svůj názor a dal už bych s ní nic neresila.
Ještě mít nervy s tchýni :zed:
Záměr se na dítě, držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.9.22 17:48

Ano, měla mlčet, ano, byla bych vzteklá. Nemám zájem sdílet své soukromí s kýmkoli. Ne, svěřené informace nešířím, pokud jsem o to požádána nebo pokud je považuju za soukromé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
24.9.22 17:50

Nečekala bych od tchýně na maloměstě, že si to nechá pro sebe. Pokud chci, aby se o mě něco nevědělo, neříkám to nikomu, kromě pár přátel. A říkám to tak, aby mě nikdo neslyšel. Jinak dcera jistě neocení, že její diagnózu zná celé město. Ale do školy bys to asi musela dát vědět, takže by se to rozkecalo stejně, jen o rok později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
24.9.22 17:55

Asi takhle, ne nadarmo se rika, ze pokud ma neco zustat tajemstvím, nerikej to nikomu. Chapu, ze te to stve, ale bohuzel s tim clovek vzdy musi pocitat, takze pokud fakt nwchce, aby se neco vedela, tak nerikat nikomu a k doktorum jezdit dostatecne daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.9.22 18:10

Moje tchyně je moc fajn, ale k rodině má blízko a žádné tajemství neudrží. Tak s tím počítám a říkám jenom věci, které může říct dál. Třeba věci, co nechceme, aby šli dál, zůstávají jenom mezi mnou a mým manželem.

• Citovat
  • Upravit
13227
24.9.22 18:27

Jsi anonymní, můžeš napsat o co se jedná?
Jako zklamala tvou důvěru, ale to se dalo předpokládat, že to pošle dál. Pro většinu lidí - prosím nikomu to neříkej - je jako strašně silné zaklínadlo, které vnímají jako - jdi a pošli to dál…na chvíli jsou středem pozornosti a stojí jim to za to.
Poučení pro příště…
Ale z mého pohledu to taky zbytečně hrotíš, i proto se ptám na tu diagnózu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.22 18:40
@Magical-eyes píše:
Jsi anonymní, můžeš napsat o co se jedná?
Jako zklamala tvou důvěru, ale to se dalo předpokládat, že to pošle dál. Pro většinu lidí - prosím nikomu to neříkej - je jako strašně silné zaklínadlo, které vnímají jako - jdi a pošli to dál…na chvíli jsou středem pozornosti a stojí jim to za to.
Poučení pro příště…
Ale z mého pohledu to taky zbytečně hrotíš, i proto se ptám na tu diagnózu…
Řeším prostě podezření na vážnější nemoc… neni to nic z čeho by se vyléčila…
Nejsem najivni ani včerejší, sama jsem ji to řekla hlavně proto že v době jejich kulatin a velké oslavy jsme měli být dva dny v nemocnici tak jsem už pořád nechtěla vymyslet výmluvy a řekla ji to, brečela jsem, seděla u ní dvě hodiny a vylila své trápení, ona se ještě zaprisahla že nikomu nic opravdu nepustí… ještě mi to zopakovala… ať si říká z mého soukromí co chce, ale v tomhle jsem ji duverovala… a prostě je to mě soukromí, nechci aby to nikdo věděl hlavně také proto ze zatím to není potvrzeno a čekáme, zjistujeme… znáš lidi na malém městě? Kamarádka po rozvodu navštěvovala psychologa…a slovo dalo slovo, babka řekla babce, z psychologa byl najednou psychiatr a na druhém konci drbu je najednou nemocný blázen co chodí k psychiatrovi a je na lécích…

Já jsem extrovert ale citlivé téma si držím pro sebe…vím, byla to chyba ji to říct…obvykle jsem splachovaci, ale tohle se mě dotklo…

• Citovat
  • Upravit
34322
24.9.22 19:25

Nemela sis z ni delat kamaradku :nevim:.
To bylo asi jasny, ze to vykeca.

Na druhou stranu, ver, ze je lepsi, kdyz je neci diagnoza verejne znama. Odpadne prostor pro konspirace a vasi blizci se vytridi rovnou (jak se k tomu kdo postavi). Lepsi, nez suskanda za zady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.9.22 19:27

Bohužel, to už ví půl města. Ne, nechápu to, že babička dítěte nemůže tu hubu držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
24.9.22 19:30
@Anonymní píše: … tak jsem to tchyni řekla … a poprosila ji, aby opravdu nikomu nic neřekla … dnes jsem se dozvěděla, že to ví skoro celá široká rodina … Jak byste zareagovali vy?

Nemá smysl na to nějak zareagovat. Prostě tchyni přesuň do seznamu osob, před kterými nebudeš nikdy říkat nic soukromého. Nic z toho co se nemají dozvědět jiní lidé.

Ty jí už nikdy nemůžeš důvěřovat. Dospělí lidé se nemění. Udělala by zase totéž.

Příspěvek upraven 24.09.22 v 21:12

• Citovat
  • Upravit
26747
24.9.22 19:36

Neprehanis.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
24.9.22 20:48

Ne nepřeháníš, tchýně měla respektovatovat tvoje přání. To, že je tchýně a babička ji nedává pravomoce být drbna. Nemám ráda lidi kteří neumí udržet tajemství, většinou to jsou ti co nežijí nic zajimaveho, tak aspoň vykládají o druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová