Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
no jo, to je přesně ten styl utěšování či komunikace starší generace s malými dětmi. Připadá mi, že z nich dělají… no b..e bez citu a emocí
@nini77 píše:
Anooo, to bylo u nás. Nechty jsem stříhala, když spal, mezi 2-3 roky jsme ho nemohli fotit. Vlastně mohli, na těch asi 6 fotkách včetně 1 narozeninové - řve. Nechtěl si nasadit cyklohelmu, vstoupit do místnosti s větrákem u stropu atd atd atd
Dej mu čas a on si pak u kadeřnice bude připadat důležitě. U nás někdy kadeřnice, ale častěji tatínek
@Andrejka81 píše:
citlivé záležitosti … ono to ty okolojdoucí vůbec nenapadne, že svou „nevinnou“ poznámkou vyvolají v druhém nějaké emoce. Je to pro ně něco jako téma o počasí a jsou spokojení, jak pohotově komunikují…
Kdyby měl člověk náturu, mohla následovat ohledne školy reakce něco jako: a co vy, už máte odpracováno, to už brzo půjdete do domova důchodců si odpočinout?Ale to už by se bralo jako drzost, já vím.
@dedrichov
no přesně tak, někdy ti důchodci při vší úctě k nim, běží jako o závod, aby náhodou nebyli poslední ve frontě, aby dostali sedadlo v MHD, i přesto že většina lidí je automaticky pustí. Mám taky ještě zážitek z obchodu kdy jsem pospíchala synovi vyměnit tričko a stála u těch triček jedna paní, poprosila jsem ji, jestli se laskavě může posunout, a mlčela a stála tam jako sloup, řekla jsem ehm ehm, můžete se prosím posunout, ráda bych také vybírala…Ozvala se, až když jsem jí řekla, že svojí postavou zabírá celý regál a že jiní by si taky rádi vybrali. Tak prý že si může vybírat, jak dlouho chce. Tak já nato, že je to i pro ostatní ne jen pro ni. Šla někam pryč a pak se naštvaně vrátila a řekla, že prý já svojí stodvacetikilovou postavou zabírám celý regál
,tak jsem jí řekla, že je tu v tuto chvíli je místa dost a já na rozdíl od ní umím uhnout, k regálu se mohli dostat i další nakupující. Znovu začala něco o mé postavě, tak jsem jí řekla, ať se podívá nejdřív sama na sebe a že je trapná. Nejsem výbušný člověk, ale to už jsem si teda nedala líbit. Pak jsem se na tu paní zeptala jedné známé prodavačky, řekla, že prý je divná (asi jí zná)…No i takoví lidé se vyskytují, ale u nás v malém městečku je jich velká koncentrace
.
Chapu, mam 3 letou dcerku, ale vypada tak na 5. Je hodne stydliva a nechce mluvit s cizimi lidmi. Co ja uz si vyslechla. A to jeste kdyz se ptaji jestli chodi do skolky. Rikam az za rok.
@scentini píše:
Bydlíme v pidivesnici, takže když od místních důchodců přijde nějaká otázka po několika týdnech, tak si s nima i ráda pár slov prohodím.
Ale chápu, že ty poznámky člověka ubíjí
Taky přispěju.
včera babiččin pes, špatně skočil a měl vyhřezlou plotýnku a ochrnul. Museli ho nechat utratit. Pořídila jsem jim ho já jako štěňátko, byl mladej 3 roky. Dala jsem jim ho jako náhradu za pejska, který jim zemřel. Pro ně byl vším a teď není… Snad čas vše zahojí. Fotku jsem vytáhla zrovna ze složky vyvolat, před pár dny jsem ji tam dala. :/ že jim ju dám že je tam Ferda moc pěkně. :/ Teď nemám sílu ji vyvolat.
@fifinkaa
Tak to mne moc mrzí, chudáček pejsek, je na té fotce tak nádherný. Držím pěsti, ať se ta rána brzy zahojí. Pes je člen rodiny a ta ztráta hodně bolí.
![]()
@nini77
Tak časem to snad půjde ostříhat mu vlásky, třeba to bude chtít nějaký trénink nebo mu to vysvětlit…,ale to víš sama nejlépe, co na něj platí. Malý se naštěstí nechal ostříhat hned napoprvé, ani ne ve dvou letech, zvládá to i teď, ale zase nemusí jiné věci. Jenom ty spadlé vlasy za košilí, z toho šílí, musím ho nechat hned umýt a převléct.