Nejkvalitnější značka prvních příkrmů, jaká? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Za mě nejlepší a nejchutnější doma připravené, mě dcery kupované nejedly, teda první apoň ano, když se jelo na návštevu, nebo na cesty, ale ta druhá to nemohla ani vidět, jak viděla skleničku konec ![]()
Takže já vařila denně a pořád ![]()
A hlavně ty skleničky potom ani neobsahují tolik masa, co dítě potřebuje a taky některé mají v sobě sůl
Chce to hodně číst složení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@Evulina Nojo, ale co třeba to maso? Já to právě kdysi řešila, přístup k domácímu kuřecímu nebo králičímu jsem měla tak 1× do roka a jinak mi to přijde dost neprůhledné, když kupuješ někde na trhnu nebo tak. Maso od Hippu ve skleničkách je hnus, masa cca 40% a zbytek voda a zahušťovadla
Už v leckterém supermarketu mají bioprodukci..nevidím v tom takový problém..Pokud jsem zrovna neměla naše maso, tak jsem najela tam, kde mají biomaso, přivezla ho víc, rozdělila na menší kousky a ty zamrazila a pak jen vytáhla ten kousek masa, povařila ve vodě, přidala zeleninu, dovařila, dala trošku másla nebo kvalitního oleje a bylo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Už v leckterém supermarketu mají bioprodukci..nevidím v tom takový problém..Pokud jsem zrovna neměla naše maso, tak jsem najela tam, kde mají biomaso, přivezla ho víc, rozdělila na menší kousky a ty zamrazila a pak jen vytáhla ten kousek masa, povařila ve vodě, přidala zeleninu, dovařila, dala trošku másla nebo kvalitního oleje a bylo to.
jo, ale třeba u zeleniny nikdo nekontroluje obsah dusičnanů, pokud vím, tak ani u té bio. A už vůbec ne u té domácí, co třeba dostanete od sousedky. Třeba nám pediatr kvůli tomu doporučoval do 6m dávat skleničky, kde je tohle kontrolované. Po tom 6. měsíci se s nimi už tělo dokáže popasovat a je to jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ja tomu „supermarketovemu biu“ take prilis neverim, protoze vim, jak, chutna kureci z kurat behajicich o zahrade nebo veprove z domaci zabijacky, vejce od slepicek od tety oproti tomu nejlepsimu koupenemu
Ja to treba az tolik neprozivala a klidne jsem uvarila i z toho supermarketoveho kureciho, ale velke iluze si nedelam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Tak ja to taky neprozivala, kdyz jsem varila, tak jsem odebrala ditku, ale ze bych se vyvarovala s temi mini porcemi s pocitem, ze domaci supermarketove je lepší, to zas ne, to jsem si klidne usetrila praci a dsla sklenicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 píše:
jo, ale třeba u zeleniny nikdo nekontroluje obsah dusičnanů, pokud vím, tak ani u té bio. A už vůbec ne u té domácí, co třeba dostanete od sousedky. Třeba nám pediatr kvůli tomu doporučoval do 6m dávat skleničky, kde je tohle kontrolované. Po tom 6. měsíci se s nimi už tělo dokáže popasovat a je to jedno.
Přesně to mi říkala i naše pediatrička, že kvůli dusičnanům nemám dávat zeleninu před 6.měsícem…když jsem jí říkala, že jsem už dávala kupovanou, tak na mě se sestrou koukaly, jako kdybych byla strašná máma
..prý mám jen kupovat lahvičky, že jsou kontrolované…ale stejně budu vařit i domácí…řekla bych, že co doktor, to jiný názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit