Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Přeji všem hezký den a chtěla bych se zeptat na jednu věc…Pustila jsem se do shazování přebytečných kil a pro inspiraci by mě zajímal váš názor na to, jaká je nejlepší motivace pro hubnutí. Předem všem děkuji za odpověď.
Tak já si myslím že u takových těch hodně obézních lidí je to prostě lepší zdravotní stav pokud se jim podaří zhubnout a kila udržet.
No a u takových těch normálně oplácaných může jako motivace fungovat to, že si třeba koupí o dvě čísla menší, ale krásné šaty s tím, že do nich musí zhubnout.
i když samozřejmě to nemusí fungovat stoprocentně protože pokud si ty šaty koupí až moc malé tak to dopadne tak že se na to hubnutí třeba nakonec vyprdne když to nejde tak rychle jak by to jít mělo a nebo pokud si je koupí třeba jenom o trošičku menší tak to zase nemotivuje dostatečně a dopadne to tak, že se do nich někdo cpe i s těmi kily navíc ![]()
Jinak já jsem taková typická vyhořelá obézní mamina nezvladatelného dítěte
a bohužel prostě deprese a takový ten smutek zajídám. Vím že je to prostě všechno špatně ale aktuálně se prostě k žádnému hubnutí nedokážu dokopat a vůbec nevím jestli někdy se k tomu dokopu. Měřím 163 cm a vážím 82 kg. Košíček podprsenky mám g. Když jsem v únoru podstupovala banální operaci cysty na vaječníku tak na jednom papíru od lékaře mám napsáno obezita a ani to se mnou nehnulo abych s tím něco dělala. Myslím že u mě ani sebekrásnější motivačně menší šaty nezaberou
jsem prostě takový ten typický příklad toho jak by to vypadat nemělo ![]()
@LenkaPokorná123 píše:
Přeji všem hezký den a chtěla bych se zeptat na jednu věc…Pustila jsem se do shazování přebytečných kil a pro inspiraci by mě zajímal váš názor na to, jaká je nejlepší motivace pro hubnutí. Předem všem děkuji za odpověď.
Zrcadlo ![]()
Vlastní tělo a zdraví, dále pak pocit, že nechci být tlustá a chci se líbit. Pěkně se obléct a nestydět se. Aktuálně makám ještě víc, protože mám díky velkým prsům dlouholeté potíže a tak musím ještě víc stáhnout BMI, aby mi operaci zaplatila pojišťovna 🙏🏼 Hublo se fajn, zastavilo se mi to po operaci ruky, protože sem nějakou dobu vůbec necvičila. Takže musím zase najet na nějaký režim. Držím moc palce, ať se hubnutí daří a máš sama ze sebe radost ![]()
@kulíšek_s_bambulí píše:
Tak já si myslím že u takových těch hodně obézních lidí je to prostě lepší zdravotní stav pokud se jim podaří zhubnout a kila udržet.No a u takových těch normálně oplácaných může jako motivace fungovat to, že si třeba koupí o dvě čísla menší, ale krásné šaty s tím, že do nich musí zhubnout.
Jinak já jsem taková typická vyhořelá obézní mamina nezvladatelného dítětei když samozřejmě to nemusí fungovat stoprocentně protože pokud si ty šaty koupí až moc malé tak to dopadne tak že se na to hubnutí třeba nakonec vyprdne když to nejde tak rychle jak by to jít mělo a nebo pokud si je koupí třeba jenom o trošičku menší tak to zase nemotivuje dostatečně a dopadne to tak, že se do nich někdo cpe i s těmi kily navíc
a bohužel prostě deprese a takový ten smutek zajídám. Vím že je to prostě všechno špatně ale aktuálně se prostě k žádnému hubnutí nedokážu dokopat a vůbec nevím jestli někdy se k tomu dokopu. Měřím 163 cm a vážím 82 kg. Košíček podprsenky mám g. Když jsem v únoru podstupovala banální operaci cysty na vaječníku tak na jednom papíru od lékaře mám napsáno obezita a ani to se mnou nehnulo abych s tím něco dělala. Myslím že u mě ani sebekrásnější motivačně menší šaty nezaberou
jsem prostě takový ten typický příklad toho jak by to vypadat nemělo
Kámoška si kdysi takhle vždy koupila „motivační džíny“ a makala. Byla drsná, vždycky se jí to podařilo
Já si zatím radši ještě beru oblečení aktuálně sedící 🤭
Zrcadlo, ze vypadam dobre v oblečení (hlavně v lete je ta motivace větší než pod hromadou svetrů). Taky ze mě někdo občas pochvali je bezva motivace ![]()
Citit se dobre, vypadat dobre. Neresit jestli mi z obleceni leze spek, vzit si na sebe, co chci.
@shadowbabe já si taky raději kupuji oblečení v té velikosti jakou opravdu mám, a nikoliv kterou bych si přála mít ale u někoho to právě fungovat může. ![]()
I když je pravda že dost často vidím třeba lidi které na sobě mají oblečení ale třeba i plavky v takové velikosti kterou by si přáli mít a ne v té kterou opravdu mají a u těch plavek je to teda někdy docela výživný pohled viz třeba zpěvačka lizzo
jako já proti ní nic nemám a myslím si že je dobře že se snaží trochu zvednout sebevědomí takzvaným baculkam ale když už teda chce někomu zvedat sebevědomí tak by zkrátka na sobě měla mít věci v té velikosti kterou skutečně má ![]()
Jinak dokonce znám i lidi, ženský i chlapi, které mají ve skříni oblečení ve dvou velikostech a to na tlusté období i na hubené období
je to docela vtipné ale svým způsobem praktické řešení ale teda vůbec nevím kam já bych ty hadry dávala ![]()
@shadowbabe píše:
Kámoška si kdysi takhle vždy koupila „motivační džíny“ a makala. Byla drsná, vždycky se jí to podařiloJá si zatím radši ještě beru oblečení aktuálně sedící 🤭
takže se jí to sice podařilo, ale pak to obratem nabrala zpátky? nebo jak myslíš to „vždycky“?
Nejlepší motivace je hubnutí jako takové.
Postavit se na váhu a vidět, že je nižší. Oblíknout si kalhoty a cítit jak ti sjíždějí ze zadku. Oblíknout si triko a vidět, jak plandá.
Samotný pocit, kdy se všechno zlepšuje, když váha klesá. Víc energie, větší výdrž, míň se potíš. Lepší sebevědomí a radost ze sebe sama.
Nejlepší je si pořídit fotku ve spodním prádle před hubnutím a pokaždé, když ti hapruje morálka, se na tu fotku podívat. To je motivace jako kráva.
A pokud to nefunguje, tak se svléknout do prádla, postavit se před zrcadlo, pořádně a do detailů se prohlédnout a pak si sama sobě do očí říct, že takhle chceš vypadat. Protože tak to je, když jsi zdechlá, líná a nebo demotivovaná s tím něco dělat, tak chceš to co teď máš. Pokud ale sama v sobě cítíš, že tohle fakt nechceš, tak si to přiznat a soustředit se na to, aby se to brzo změnilo.
@kulíšek_s_bambulí No já jsem o tom právě přemýšlela i celosvětově jestli by pro lidi bylo třeba motivující, když by byl zdravotnickej systém nastavenej tak, že by se jim za hubnutí platilo. Prostě když by za každý zhubnutý kilo dostávali peníze.
No, já potřebuju zhubnout jen pár kil, takže motivací pro mě logicky není ani zdraví nebo vyloženě pohled na staré fotky, ale pomáhá mi - nakoupit drahé sportovní oblečení a boty
protože jednak do toho investuješ peníze, druhak v tom chceš tak nějak vypadat jako sportovkyně a ne buchta a taky, při cvičení prostě vypadáš, jako někdo, kdo reálně prostě maká - narozdíl od tepláků a vytahaného trika, to mi evokuje práci na zahrádce, ne sportovní výkon/dřinu. Taky pomáhá dobře jíst - pak si nechceš kazit ten efekt vynecháváním cvičení pohybu a naopak - když se hýbeš, rozmyslíš si, jestli svou hodinovou dřinu „zazdíš“ hamburgerem s hranolkama (třeba 700 kcal), zatímco cvičením jsi spálila třeba 400kcal.
@LenkaPokorná123 píše:
@kulíšek_s_bambulí No já jsem o tom právě přemýšlela i celosvětově jestli by pro lidi bylo třeba motivující, když by byl zdravotnickej systém nastavenej tak, že by se jim za hubnutí platilo. Prostě když by za každý zhubnutý kilo dostávali peníze.
existuje něco podobného https://www.healthywage.com
@Karamba2020 píše:
takže se jí to sice podařilo, ale pak to obratem nabrala zpátky? nebo jak myslíš to „vždycky“?
Šla více dolů, bývala docela silná a postupně vše dávala dolů ![]()