Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pajaxxx píše:
najdi si milence
tady máš kandidáta, co se hlásí
![]()
Jinak velmi dobře to znám, práce, škola, děti a dovedu si to živě představit…ale já teda je nenechala nic pociťovat, že jsem si toho nabrala moc
jsou to děti a zlobit budou
@jdukolem Ja ji chapu, ja tohle zazivala az pri detech, nikdy me nenapadlo, ze budu takovou matkou, pomohli az antidepresiva.
Ja zase zakladatelku chapu. Take si neumim s detmi hrat a uzivat si. Vetsinou me totiz rozcili a ja si pak pripadam jak blb, ze se vubec snazim. Postupne jsem rezignovala a ted uz se ani na nase vylety pro jistotu netesim, abych z toho zase nebyla pak zklamana. Mrzi me to, ale v praci je mi lip jak doma. Nastesti muzu zakladatelce rict, ze je to porad lepsi a lepsi. Mam dve holky, 5let a 3.5 roku. Ted uz to jde, ale byly doby, kdy jsem z toho byla fakt spatna a mela i vycitky. Ted uz vim, jak budou priblizne reagovat a podle toho se zaridim. Vim, ze neujdou vic jak 500m bez reptani, vim, ze neujdou ani 100m do kopce, vim, ze musi mit obe stejny dzusik a jejich hadky si vyrizuji sami mezi sebou a ja se do nich nevmesuju. Hraji si zasadne sami. Starsi jsem vysvetlila, ze me proste hrani se zviratky nebavi. Psychicky me to ubijelo. Ta to pochopila a hraje si se segrou nebo sama. Mladsi je zvykla si hrat sama od dvou let. Jedine co delam kazdy den je cteni pohadky na dobrou noc, cvicime logopedii se starsi a delam jim jidlo a piti. Obcas tedy jdeme na hriste nebo do cukrarny, ale jinak nic moc aktivity. Libi se mi takovy slogan: Nejlepsi, co muzes pro sve deti udelat, je nedelat pro ne nic! ![]()
A co z těch všech aktivit, co máš teď rozděláno, jde nejjednodušeji odložit na později?
Co tě nutí nebo pudí dělat všechno najednou? Jak velká a na jak dlouho je ta rekonstrukce a kolik ti zbývá školy?
A co manžel, jak se účastní chodu rodiny? Díky, M.
@Cuddy píše:
A dotaz je jaky? KDyz chodis relaxovat do skoly, tak proc si po tom relaxu unavena? NEchces zkusit jako relax neco jineho, co by ti pomohlo si odpocitout? Jako promin, vs, plny uvazek, dvoulete dite, rekonstrukce… Proc to, ze si nekriticky beres povinnosti maji odnaset male deti?
Souhlasím.
@midlajs píše:
@jdukolem Ja ji chapu, ja tohle zazivala az pri detech, nikdy me nenapadlo, ze budu takovou matkou, pomohli az antidepresiva.
já se ptám protože to nechápu, nerýpu, jen tomu nerozumím
@sisovka51 píše:
Ja zase zakladatelku chapu. Take si neumim s detmi hrat a uzivat si. Vetsinou me totiz rozcili a ja si pak pripadam jak blb, ze se vubec snazim. Postupne jsem rezignovala a ted uz se ani na nase vylety pro jistotu netesim, abych z toho zase nebyla pak zklamana. Mrzi me to, ale v praci je mi lip jak doma. Nastesti muzu zakladatelce rict, ze je to porad lepsi a lepsi. Mam dve holky, 5let a 3.5 roku. Ted uz to jde, ale byly doby, kdy jsem z toho byla fakt spatna a mela i vycitky. Ted uz vim, jak budou priblizne reagovat a podle toho se zaridim. Vim, ze neujdou vic jak 500m bez reptani, vim, ze neujdou ani 100m do kopce, vim, ze musi mit obe stejny dzusik a jejich hadky si vyrizuji sami mezi sebou a ja se do nich nevmesuju. Hraji si zasadne sami. Starsi jsem vysvetlila, ze me proste hrani se zviratky nebavi. Psychicky me to ubijelo. Ta to pochopila a hraje si se segrou nebo sama. Mladsi je zvykla si hrat sama od dvou let. Jedine co delam kazdy den je cteni pohadky na dobrou noc, cvicime logopedii se starsi a delam jim jidlo a piti. Obcas tedy jdeme na hriste nebo do cukrarny, ale jinak nic moc aktivity. Libi se mi takovy slogan: Nejlepsi, co muzes pro sve deti udelat, je nedelat pro ne nic!
to je strašně zvláštní slogan..
Muzu se zeptat, kdo hlida mensiho, kdyz chodis do prace na plnej? A do skoly? A take, jak to jde dohromady, skola s plnym uvazkem?
Ja si to nedovedu casove predstavit, kdyz jsem byla na plnej uvazek v praci, tak i s cestou a vyzvednutim deti ze skolky to bylo devet hodin cisteho casu bez deti… videla jsem je cca tri hodky denne, k tomu stavba baraku ![]()
Pripocitam-li jeste nejake studium, vychazi mi, ze decka mas „na krku“ denne opravdu minimalne, nebo ne?
@Pajaxxx píše:
najdi si milence
Jo a nechat děti manželovi, hned bude všem líp ![]()
edit: co to je v tom podpisu…nějaká volební agitace
![]()
Ale chtela jsem jen rict - chapu, ze jsi unavena, taky jsem z prace byla, ale tech par hodin, co mi pro ne ze dne zbylo, se daly prezit lepe, nez celodenni ponorka na RD ![]()
@Catus píše:
Jo a nechat děti manželovi, hned bude všem lípedit: co to je v tom podpisu…nějaká volební agitace
![]()
néé to je nabídka kvalitního sexu ![]()