Nejsme až moc přecitlivělí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15688
12.9.17 20:44
@cran-berry píše:
„Vaše miminka a psi“. Nikdo nepřišel kritizovat, jaká škoda, že?

Však to je diskuze na odlehčení. Kdyby někdo takový přišel, byl by akorát za de.bila :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 20:44
@weyky píše:
@Včelička992 pochopila jsem to tak, že všichni, kdo se chovají tak, jak zakladatelka popsala, jsou dle ní přecitlivělí a tím je vlastně šmahem odsoudila, aniž by věděla, co za tím vězí :nevim: tot můj názor.@BloomingGorgeous ano,přesně tak. I moje matka mi řekla, že jsem přecitlivělá, ale ona se o tu holku s laryngitiou nemusela starat, ona s ní neseděla několik nocí před otevřeným mrazákem..ale pro ní a pro další lidi jsem divná, když jí nutím desinfikovat si ruce, kdykoliv třeba například vyjdeme z obchodu.
U syna je to trošku jiné, psa máme doma, takže to až tak úplně nepřeháním, nechám ho i pohladit, ale nenechám ho v žádném případě od psa olízat :D
Ano, okolí neví motivaci, ani důvody takového chování a proto označí takovou matku za hysterku přecitlivělou. Tyhle soudy mne s dětmi hodně rychle přešly, taky jsem bývala taková :D
Přesně tak, člověk udělá prakticky cokoliv, když si projde tímto…
Pod poslední odstavec se podepisuji ;)

Mas podobnou zkusenost jako ja. S ditetem jsem taky prestala soudit a hodnotit a hlavne si uvedomuju, ze vetsina rodicu, ktere znam, dela, co muze. Pripada mi ubohy je v jejich usili nejak srazet nebo se jim vysmivat, hlavne kdyz tedy nevim, proc se tak chovaji, jak uz bylo receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
12.9.17 20:45
@Terezxx píše:
Já mám děti 2 a vychovávám je stejně. :lol: Nevím, co by se u zakladatelky mělo změnit porodem :roll: moje děti vlezou všude. Mladší ještě ani nechodí, takže ten doslova :lol: nevadí mi ani louže. Pro takové případy nosím ven další suché oblečení :lol: letos mi malý vlezl i do obr louže, kde byl mokrý až ve vlasech, to byla sranda. Do obchodních center chodíme často. Kde jinde jim mám koupit oblečení. A se zvířátkama se taky pusinkují. Nejvíc se sousedky štěnětem. Nemám s tím absolutně problém. Jednou ke mě a mému synovi, který se zrovna kachnil v louži došel starý pán. Zastavil se u nás, kluka pozoroval a pak řekl, že je krása, že ještě někdo v dnešní době nechá dítě hrát ve vodě, že to už dlouho neviděl. Nechápu, co je to dneska za pošahanou dobu. Dítě je dítě a ty se prostě občas umažou. Naštěstí pračku máme, takže s něčím takovým si fakt hlavu nelámu. :mavam: zakladatelko, :kytka:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Krásný příspěvek. Dobře jsem se pobavila :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
12.9.17 20:46
@Borůvka1990 píše:
A čekáš první? :lol: Neboj, až uvidíš pejska, jak si líže (_!_), s láskou mu propůjčíš k olízání svého dvouleťáka :palec:
Možná by jsi neměla prožívat výchovu ostatních matek, ať si své děti chrání po svém :think:
:mrgreen: :lol: moc pěkné přirovnání :potlesk:
@ka2ka píše:
@Hobitka já potkala osmileté co na mě v šoku zíralo když zjistilo že né všichni žijou v Praze a že dokonce žijou na vesnici i v zimě
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
12.9.17 20:47

Presny priklad

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:31

• Citovat
  • Upravit
1049
12.9.17 20:48

@cran-berry jo aha on jeden příspěvek s fotkou je hádka. Tak to pak jo :). Ale jo očividně to bylo někomu trnem v oku, i když to dáváte najevo jinde a bohužel i nekomu kdo tam měl jeden příspěvek:). Proto jsem ten link chtěla. Pouze se snažíte provokovat a ono to nejde.

@Zabatko o tom tady ale nikdo neřekl ani slovo, že by měl člověk dítě ohrožovat nebo pokud má mimčo špatnou imunitu tak ho vystavovat rizikům. Šlo o něco jiného ale asi jsem se prostě blbě vyjádřila. Pochopilo to minimum lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
12.9.17 20:48
@BloomingGorgeous píše:
Mas podobnou zkusenost jako ja. S ditetem jsem taky prestala soudit a hodnotit a hlavne si uvedomuju, ze vetsina rodicu, ktere znam, dela, co muze. Pripada mi ubohy je v jejich usili nejak srazet nebo se jim vysmivat, hlavne kdyz tedy nevim, proc se tak chovaji, jak uz bylo receno.

Tak to je, ale asi si k tomuto musí každý dojít tak nějak sám. Někdo má ale třeba to štěstí, že to nemusí řešit a moralizuje dál :D
Každopádně jsem tím chtěla jen říct, že není vše takové, jaké se zdá být na první pohled…
Jinak moje děti lezou venku v bahně, trávě, v kalužích a nic proti tomu nemám. Jen jsem chtěla zakladatelce napsat, aby hned nesoudila, když nic neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
12.9.17 20:52

@Včelička992 jeden příklad za všechny:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 20:52

On tady kazdy mluvi o necem jinem. Bahna a louzi, tedy obycejne spiny, se nebojim vubec. Ze je obleceni zapraseny je mi ukradeny. Ze nekdo s malym ditetem nechce chodit v zime do nakupnich center nebo travit hodiny na letisti je podle me pochopitelne, i kdyz zalezi na zkusenostech a konkretnim diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
12.9.17 20:53

Na putaputa na: tady je zase mamynek...

Za vetu : az budes mit decko tak napis, bych vrazdila. Nevim co vy se pak melo zmenit. Mela jsem stejny nazor pred porodem a mam ho i ted. A podle toho se chovam.
To ze dnesni matky nechavaji vyrustat v bubline v inertnim prostredi je proste fakt. A jak se rika potrefena husa ( v tomto pripade bych volila jinou drubez) se vzdycky ozve… :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 20:54
@weyky píše:
Tak to je, ale asi si k tomuto musí každý dojít tak nějak sám. Někdo má ale třeba to štěstí, že to nemusí řešit a moralizuje dál :D
Každopádně jsem tím chtěla jen říct, že není vše takové, jaké se zdá být na první pohled…
Jinak moje děti lezou venku v bahně, trávě, v kalužích a nic proti tomu nemám. Jen jsem chtěla zakladatelce napsat, aby hned nesoudila, když nic neví.

Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
@zelenoockaa19 píše:
@cran-berry jo aha on jeden příspěvek s fotkou je hádka. Tak to pak jo :). Ale jo očividně to bylo někomu trnem v oku, i když to dáváte najevo jinde a bohužel i nekomu kdo tam měl jeden příspěvek:). Proto jsem ten link chtěla. Pouze se snažíte provokovat a ono to nejde.@Zabatko o tom tady ale nikdo neřekl ani slovo, že by měl člověk dítě ohrožovat nebo pokud má mimčo špatnou imunitu tak ho vystavovat rizikům. Šlo o něco jiného ale asi jsem se prostě blbě vyjádřila. Pochopilo to minimum lidí.

Ne, jen upozorňuji na to, jak je to okate, prvoplanove založení diskuze. Klasické hihihi hahaha, všichni kolem jsou blbci. Je to legrační. Stejně tak, jako začít někomu zde na diskuzích z ničeho nic vykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
@zelenoockaa19 píše:
@cran-berry jo aha on jeden příspěvek s fotkou je hádka. Tak to pak jo :). Ale jo očividně to bylo někomu trnem v oku, i když to dáváte najevo jinde a bohužel i nekomu kdo tam měl jeden příspěvek:). Proto jsem ten link chtěla. Pouze se snažíte provokovat a ono to nejde.@Zabatko o tom tady ale nikdo neřekl ani slovo, že by měl člověk dítě ohrožovat nebo pokud má mimčo špatnou imunitu tak ho vystavovat rizikům. Šlo o něco jiného ale asi jsem se prostě blbě vyjádřila. Pochopilo to minimum lidí.

Hele co se běžného života týče, tak třeba moje nejstarší dcera jezdí na koních, chodí zahnojená domů až po uši, děcka se máchají na zahradě v bahně, ve vodě, tahají šněky, slimáky a jinou havěť a pohoda, na toto přecitlivělá nejsem. Spíš jsem opatrnější třeba v době chřipkových epidemií, nebo žloutenky, to jsou prostě zbytečná rizika. Jinak se chováme docela normálně a bacily extra neřešíme. A tady u nás na vsi ani neznám nikoho, kdo by nepouštěl děcka ven když je mokro a vadilo mu, že se zakydají od bahna od hlavy k patě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.9.17 20:56

NO jako já pochopila co zakladatelka chtěla říct, ale asi ona nechápe, že když někde jde po ulici a někoho vidí- cizího, že neví, jaký důvod ta osoba má, proč třeba řeší špínu, a nebo proč řeší upatlání..a ono se pak dobře řeší cizí..
MOje kamarádkia jednou šla na hřiště a hučela na dítě, že se nemá válet v písku, že jenom houpačka, šla po obědě k dětské, byla objednaná na preventivní..
No a já zaslechla dvě takové sedící- no co chodí s děckem v riflích, chudák děcko, ani hrát se nemůže..
A věděly kulové.. že jinak běžně chodíme jak špíny někde klidně se matlat do blána :mrgreen: a nebo vlétě klidně po potoce běhají v gumácích..
O to jde, někdo něco vidí a hned se to řeší..
To co taky většina popisuje tak upřímně můžu říct, že takovou žádnou!!! neznám.. tak nevím, kde takové ženské jsou.. Švagrová ta zase pořád utírala ruce, protože ji děti chytaly hodně afty a měly u toho i 39 teploty.. a taky by nějaká taková řekla, bože ta toho nadělá..
Prostě každý to nějak má nastavené. A rozhodně nezmám ženskou, co by nevodila děti vůbec o obchodnáku, utírala ruky několikrát denně, nenechala se ani trochu dítě ušpnit, zakazovala mu hrát se doma na zemi a různě někde poskakovat..

Příspěvek upraven 12.09.17 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
12.9.17 20:57
@epsice píše:
Za vetu : az budes mit decko tak napis, bych vrazdila. Nevim co vy se pak melo zmenit. Mela jsem stejny nazor pred porodem a mam ho i ted. A podle toho se chovam.
To ze dnesni matky nechavaji vyrustat v bubline v inertnim prostredi je proste fakt. A jak se rika potrefena husa ( v tomto pripade bych volila jinou drubez) se vzdycky ozve… :kytka: :kytka:

Jojo, mamynky se slítly, jak slepice když jim hodíš zrní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect