Nejsme až moc přecitlivělí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
340
12.9.17 21:35
@zelenoockaa19 píše:
@cran-berry dejte už pokoj. Krom vás se tu nikdo nehádá tak popojděte dál třeba budou někde ochotní. :mavam:

Neboj, končím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.9.17 21:36

Nečetla jsem vše, ale napadá mě spíš, že se to přehání málo nebo jiným způsobem. Kolem mě všechny matky děti nenechávají upadnout, aby se nedotkly země, nenechávají je padat z kola, aby se neodřely, nesmí lezt po zemi, aby se neušpinily, nedej bože něco olíznout a pak je místo ven, narvou do designových hadříků a vezmou je do obchoďáku, ať se pěkně nadýchají zdravého vzduchu z klima a ohrabou si nákupní košíky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.9.17 21:40
@zelenoockaa19 píše:
@Janasas mám třeba „kamarádku“ co s malou šla poprvé ven asi ve čtyřech měsících, nikdy jí nedala nic než bio zeleninu a bio maso, nesmí sladkosti, malá si neměla hrát s jinými dětmi aby něco nechytila, nezná ve třech letech zvířata protože krom kočky a psa žádné nikdy neviděla, v létě nesmí na zahradě na deku protože po ní lezou brouci… Do školky ji chtějí dát až jako předškoláka. Tohle je bublina.

No tak at, je to jejich zivot, jejich postoj. Ty si zij, podle sveho.
Byla jsem ted nedavno se segrou a vsema deckama nakupovat. Jeji maly 2r. si lehl na zastavce na zem a hral si, ze jezdi na brichu na skatu, plna zastavka lidi. Zas druhy extrem, jak ty sledujes citlivejsi, tam mohl byt nekdo pohorseny, ze ho necha si hrat na zemi, ze to neresi.
Proste kazda rodina zije jinak, jiny zivot, jine pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.9.17 21:43

@Kelsey přesně, sto lidi sto názoruů.. kde je střed..
Já taky nenechala dítě olizovat venku věci. Jako já taky nejdu a neolizuju venku věci.. Proč bych ho nechala..Doma si lezl na zemi, olizoval hračky na zemi.. ale proč by měl venku se plazit po dlažbě někde a lízat něco a plazit se, kd elidi chodí.. Venku tráva, a písek je něco jiného.. Ale vidět válející se b atole v obchodnáku na zemi, tak se tady podivím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
12.9.17 21:50

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:30

• Citovat
  • Upravit
74217
12.9.17 21:52

@Janasas
Oni se smali, kdyz ho videli, protoze se rehtal, delal kraviny, pohyby, jak kdyby na tom skatu po brichu jel. Moje decka ho povzbuzovali.
No co si ostatni mysleli, je fuk. Nic jim po tom neni jestli ho nechala nebo ne.
A tak to proste je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.9.17 21:53

Já nevím, mě spíš pobaví, takové to cvičení opiček, jinak mě je jedno co kdo..
Takové - náš Péta umi to a to, ukaž Péto, ukaž, no ukaž a zkus počítat, honem, ukaž tetě, jak umíš, a když nic tak on to umí, už počítá a umí to a to, honem ukaž.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.9.17 21:54

@Kelsey :mrgreen: já to beru tak, když to nevadí mamince, tak to neřeším, já to prát nebudu :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.9.17 21:56
¨
@zelenoockaa19 píše:
@Janasas mám třeba „kamarádku“ co s malou šla poprvé ven asi ve čtyřech měsících, nikdy jí nedala nic než bio zeleninu a bio maso, nesmí sladkosti, malá si neměla hrát s jinými dětmi aby něco nechytila, nezná ve třech letech zvířata protože krom kočky a psa žádné nikdy neviděla, v létě nesmí na zahradě na deku protože po ní lezou brouci… Do školky ji chtějí dát až jako předškoláka. Tohle je bublina.

a kolik je takových maminek? Já takovou neznám a nikde nevidím, že by děti žily v bublině či matky dbaly na sterilno. Normálně kolem mě děti lítají po venku, jezdí v teplákách na kole, na hřišti. OC je plné dětí. Že znáš jednu maminku, tak to hned házíš na všechny? Taková maminka je přeci extrém. Já bych souhlasila spíš s tím, že se o děti víc bojíme a samozřejmě doba se mění, není to, jako „za nás“, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
12.9.17 21:58
@Paola21 píše:
Je to přehnané, paradoxně děti ze sterilního prostředí trpí víc alergiema a sníženou imunitou, protože si jí díky přecitlivělé matce nemohly vybudovat.

To je jenom předsudek. Moje kamarádka má dva kluky - sterilní prostředí, nebrala je mezi více lidí, pořád se myli apod. - oba zdraví jako řípa, po nástupu do školky mají tak maximálně dvě rýmy za rok. Druhá kamarádka s názorem jako ty docela prasečila, dítě těžký alergik. A konečně já a brácha - stejná výchova, ani sterilní prostředí, ani prasečení - já alergik, brácha vysmátej.
Vůbec to spolu nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.9.17 22:02

Já si myslím, že každá je ujetá na něco jiného..
Třeb a unás některé děti chodí domů sami ze školy od první třídy a některé maminky, jsou v šoku z toho.. Většinou ty, co ještě ve 2 tř. chodily s dětmi do školy a i do šatny, držet tašky a bundy..
Prostě každý asi na něco má slabost že se víc bojí a nebo víc řeší.. Někdo jídlo, někco čistotu, někdo samostatnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 22:10
@zelenoockaa19 píše:
No shodneme se v tom, že se neshodneme. Za rok si to přečtu a dám vám vědět nakolik jsem změnila názor :). Ps. Vůbec tu nešlo o děti často nemocné nebo alergické. Kdo chtěl ten to pochopil kdo ne, ten ne.

Jenze to nevis, pokud tu rodinu duverne neznas. To je to, co se Ti tady snazily ostatni holky vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.17 22:13
@belladonna píše: ¨a kolik je takových maminek? Já takovou neznám a nikde nevidím, že by děti žily v bublině či matky dbaly na sterilno. Normálně kolem mě děti lítají po venku, jezdí v teplákách na kole, na hřišti. OC je plné dětí. Že znáš jednu maminku, tak to hned házíš na všechny? Taková maminka je přeci extrém. Já bych souhlasila spíš s tím, že se o děti víc bojíme a samozřejmě doba se mění, není to, jako „za nás“, to je jasné.

Nikoho takoveho neznam. Na zaklade takove extremni osoby je obtizne stavit diskuzi o tom „jak JSME ci nejsme precitliveli“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.9.17 23:45

Ano, máte samozřejmě pravdu.

Navíc tedy imunita se buduje právě při kontaktu se špínou - přílišná hygiena, nedostatek kontaktu s blátem, nechlorovanou vodou a zvířecím hnojem je velmi pravděpodobným pachatelem nárustu autoimunitních poruch - říká se tomu tzv. hygienická hypotéza a průběžně se docela potvrzuje.

Snaha o totální kontrolu nad dítětem vede především k jeho nesamostatnosti a snaha odmetat cestičku a nevystavit ho nejmenšímu nepohodlí vede k tomu, že neumí zvládat frustraci, překonávat strach, nevybuduje si sebekázeň a podobně.

Stejně tak pokud se dítko účastní pouze organizovaného trávení volného času pod dohledem dospělých, tak ani ten rozvoj sociálních dovedností není úplně nejlepší. Není tak těžké si vzpomenout, že nejzajímavější věci v dětství se děly když dospělí zmizeli.

Stejně tak nonstop pozornost věnovaná dítěti vede k tomu, že se nenaučí zabavit se samo a ochuzuje se tak o možnost pořádného rozvinutí vlastní představivosti. Když si přečtete životopisy spisovatelů, tak většinou nějakou delší dobu v dětství museli trávit o samotě - ať už z důvodů nemoci či sociální situace a nudili se, tak si začali vymýšlet příběhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.9.17 02:01
@weyky píše:
@Včelička992 pochopila jsem to tak, že všichni, kdo se chovají tak, jak zakladatelka popsala, jsou dle ní přecitlivělí a tím je vlastně šmahem odsoudila, aniž by věděla, co za tím vězí :nevim: tot můj názor.@BloomingGorgeous ano,přesně tak. I moje matka mi řekla, že jsem přecitlivělá, ale ona se o tu holku s laryngitiou nemusela starat, ona s ní neseděla několik nocí před otevřeným mrazákem..ale pro ní a pro další lidi jsem divná, když jí nutím desinfikovat si ruce, kdykoliv třeba například vyjdeme z obchodu.
U syna je to trošku jiné, psa máme doma, takže to až tak úplně nepřeháním, nechám ho i pohladit, ale nenechám ho v žádném případě od psa olízat :D
Ano, okolí neví motivaci, ani důvody takového chování a proto označí takovou matku za hysterku přecitlivělou. Tyhle soudy mne s dětmi hodně rychle přešly, taky jsem bývala taková :D
Přesně tak, člověk udělá prakticky cokoliv, když si projde tímto…
Pod poslední odstavec se podepisuji ;)

Tak třeba mně bys taky přišla divná s tím desinfikovanim rukou apod. A to mám kluka, co jednu dobu taky hodně trpěl na laryngitidy - taky klidně několikrát za měsíc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML