Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Doe_Jane píše:
To si jako nemůže postěžovat někdo jen tak?? to nemůžu být nikdy naštvaná nebo smutná i když mám zdravé dítě i rodinu? ach jo…
Ale vždyť jo. Já jsem posledních pár dní taky naštvaná a podrážděná, že je chlap pořád dlouho v práci a já s marodícím dítkem doma nestíhám všechno tak, jak jsem chtěla.
No a zrovna teď si kvůli tomu třeba připadám jako pitomec. On ten objektivní odstup občas pomůže.
Vánoce nejsou přeci o dárcích, ale o tom, s kým se sejdeme pod stromečkem. Máš synka, pro kterého přeci stojí za to se usmívat nejen o vánocích. Tragédie není rozbitá pračka nebo dlažba, to vše lze nahradit, tragédie je, že naší sousedce se tragicky zabil tuto neděli švagr a zbyly po něm 2 nezletilé děti.
Nejde o penize ani darky, jde proste o to ze toho bylo najednou moc. Ono kazda jednotliva vec by se dala zvladnout ale takhle najednou a ke konci roku kdy clovek bilancuje je pro me narocnejsi.
Mam stesti ze mam ziveho syna a ja jsem zdrava. Ale to preci neznamena ze me nic nedostane na kolena. Ten strach z toho ze nenajdu rychle praci me paralizuje. Vychazi mi to na knop a pri snizeni vydelku jsme v haji. A nedokazu proste nahodit usmev hlavne ze ziju i kdyz nebude na najem. Ten strach ze se to bude znovu opakovat. Jsem vdecna za toho maleho clovicka, ale letos je to proste narocne. Vanoce jsem mela vzdy spojene s klidem a takovym tim ocekavanim, letos proste musim resit tolik veci ze nam ty vanoce nejak utikaji.
Spatne jsem zvolila nadpis, spis to melo byt smutne vanoce. To jsem trochu nadhodnotila. Nekamenujte me, nikdy jste nebyly smutné? Tak to gratuluji, ja jsem aktualne dost. Muze me toho v zivote potkat jeste hodne, ale nic to nemeni na tom ze se ted necitim stastna a nespim klidne. To je cele.
Zakl.
Me to prijde jako neuveritelne rouhani! Zive dite, ty zdrava. Ani nejste nekde v azylovem dome…penize mas z pracaku, plus pridavky, prispevek na bydleni, znam maminku, ktera to zvlada se dvemi detmi a maji se dobre…mela by ses sebrat a udelat synovy program, ukazat mu pozitiva a zacit se na ne taky koukat, jinak na tom budes porad spatne, mozna i hur a muzes si za to sama svym pristupem…
Jsou to nepříjemné věci, ale člověk by měl být rád, že se nepotýká s mnohem mnohem horšími jako je ztráta dítěte, ztráty rodiče, smrtelná nemoc. Hodně rodin ztrátí své blízké před Vánoci, protože na silnicích je plno amatérů nebo kreténů. Dneska jsem jela 2 krát 80 km a viděla akutní hrozbu dvou čelních střetnutí.
Trocha sebelítosti nikoho nezabije, ale ty věci se dají řešit. Jestli jsi na FB, tak když požádáš v nějaké tamní skupině Vašeho města, tak určitě bude mít někdo doma nějaké slušné hračky. Taky trochu poshánět nějakou pračku za odvoz, občas jsou.
Ztráta práce je na houby, ale snad se najde jiná. Každopádně život je nahoru a dolů, tak když je to teď dole, těšila bych se na to nahoře ![]()
Taky anonymně kvůli informacím…Loni první vánoce bez mojí maminky a letos i bez taťky, protože je v těžkém stavu v nemocnici.
Promin, ale řešíš hovadiny a vůbec nemáš ponětí o tom, co je v životě důležité. A hlavně - neuvědomuješ si, že to důležité ( na rozdíl od jinych ) MÁŠ…
Já být tebou tak jsem v klidu… Jsou i horší věci minuli rok 19.12 nam zemřel taťka a nechal tu male sourozence a to ti povím to jsou pak úplně na H… O vánoce. Bez umělý stromek a jeden dárek pračka a dlažba… Co bych za to dala kdyby tu byl snama taťka… Takže hlavu vzhůru a myslí na to že lidi jsou na tom ještě hůř než Ty
jen si postěžuj, i od toho jsou tyhle servery. ![]()
Neboj, práci najdeš a ještě lépe placenou. Příští rok obří stromek až do nebes a plno dárečků. ![]()
Ale ano zazila jsem spoustu situaci kdy se pokazilo vse najednou, pred detmi i s nimi ale nikdy!!! Opravdu nikdy jsem se neutapela v sebelitosti ale naopak si porad opakovala, co dobreho jeste mam a pokud jsem nemohla spat, tak jsem planovala co by se dalo udelat a vzdy jsem neco vymyslela, az jsem se krucek po krucku ze vseho dostala. Ono sebelitost nikomu nepomuze a co tim jako ukazes svymu synovi…ani strachu z budoucnosti te to nezbavi.
@Anonymní píše:
Ahoj, jenom na vypovidani. Mam rada vanoce, vzdy to pro me bylo super, tesila jsem se. Ta atmosfera, vune vanocniho stromku.Jenze letos se to proste nepovedlo. V listopadu jsem dostala vypoved pro castou marodnost syna (ma PAS). Do toho umrela pracka, rozbila se dlazba u sprchy. Hruza des a z vanoc je nic. Syn ma pod stromecek (nejmensi umely z tesca, na pravy neni) jedno auticko z dob kdy na to jeste bylo. Nastesti je takovy ze si z toho nic nedela, asi i diky diagnoze, nebo je to tim ze vi ze to jinak nejde. Ale ja poslednich par dni brecim proc se to vsechno pokazilo zrovna ted.
Letos teda opravdu vesele vanoce…
Zakladatelko, já te chápu, ze je ti těžko. Z řečí, ze nemáš právo být smutná, si nic nedělej. Odkud jsi? Kdyby blizko mě, (jizni morava), měla bych jeden dárek pro tveho syna, který bych ti zitra mohla doručit. ![]()
Příspěvek upraven 22.12.16 v 21:48
Vánoce je jen období-komerční, hlavně že můžete být spolu, to je ten nejcennější dar
@Anonymní píše:
Nejde o penize ani darky, jde proste o to ze toho bylo najednou moc. Ono kazda jednotliva vec by se dala zvladnout ale takhle najednou a ke konci roku kdy clovek bilancuje je pro me narocnejsi.
Mam stesti ze mam ziveho syna a ja jsem zdrava. Ale to preci neznamena ze me nic nedostane na kolena. Ten strach z toho ze nenajdu rychle praci me paralizuje. Vychazi mi to na knop a pri snizeni vydelku jsme v haji. A nedokazu proste nahodit usmev hlavne ze ziju i kdyz nebude na najem. Ten strach ze se to bude znovu opakovat. Jsem vdecna za toho maleho clovicka, ale letos je to proste narocne. Vanoce jsem mela vzdy spojene s klidem a takovym tim ocekavanim, letos proste musim resit tolik veci ze nam ty vanoce nejak utikaji.Spatne jsem zvolila nadpis, spis to melo byt smutne vanoce. To jsem trochu nadhodnotila. Nekamenujte me, nikdy jste nebyly smutné? Tak to gratuluji, ja jsem aktualne dost. Muze me toho v zivote potkat jeste hodne, ale nic to nemeni na tom ze se ted necitim stastna a nespim klidne. To je cele.
Zakl.
jo na jednoho člověka je toho moc
, za chvilku je tady rok 2017 tak snad bude lepší než letošní. no právě bez peněz se žít nedá
snad práci nějakou brzo seženeš
. na psychiku to musí být náročné
a jak se něco pokazí je to vždy jak lavina ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jenom na vypovidani. Mam rada vanoce, vzdy to pro me bylo super, tesila jsem se. Ta atmosfera, vune vanocniho stromku.Jenze letos se to proste nepovedlo. V listopadu jsem dostala vypoved pro castou marodnost syna (ma PAS). Do toho umrela pracka, rozbila se dlazba u sprchy. Hruza des a z vanoc je nic. Syn ma pod stromecek (nejmensi umely z tesca, na pravy neni) jedno auticko z dob kdy na to jeste bylo. Nastesti je takovy ze si z toho nic nedela, asi i diky diagnoze, nebo je to tim ze vi ze to jinak nejde. Ale ja poslednich par dni brecim proc se to vsechno pokazilo zrovna ted.
Letos teda opravdu vesele vanoce…
promin… ale to co řešíš jsou v mých očích jen materiální věci a malichernosti… vánoce nejsou o penězích o stromečku a o dárkách… mohou být i o společně strávenem čase a zážitkách ktere nemusí stát vubec NIC…a vzhledem k tomu že tě vyhodili z práce máš určitě víc volnýho času..takže hurááá vlastně…spousta času se věnovat sobě a synkovi.. hlavně nefnukat a nelitovat se ![]()
Ono být sama s nemocným synkem, bez práce, bez peněz na novou pračku a na nějaký dárek zrovna před Vánoci smutné je. To by se musela zakladatelce stát nutně nějaká tragédie, aby měla nárok na nějaké smutnění!? Já osobně tě chápu a přeji, aby se Vám dařilo už jen lépe a ty jsi našla práci. A když se Vám zrovna nedaří, udělejte si nějakou dobrotu, koukněte se na pohádku a přitulte se. Sice se Vám teď moc nedaří, ale i tak máte jeden druhého!! ![]()
@axelina píše:
promin… ale to co řešíš jsou v mých očích jen materiální věci a malichernosti… vánoce nejsou o penězích o stromečku a o dárkách… mohou být i o společně strávenem čase a zážitkách ktere nemusí stát vubec NIC…a vzhledem k tomu že tě vyhodili z práce máš určitě víc volnýho času..takže hurááá vlastně…spousta času se věnovat sobě a synkovi.. hlavně nefnukat a nelitovat se
No hodně volného času, to je hezké, ale k čemu ji to bude, když pak nebude mít čím nakrmit svého syna.