Nejsmutnější Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
22.12.16 22:15

Holky, neblázněte, člověk nemusí být smutný jen když umře někdo z rodiny. Copak vám je blbě jen když vám někdo umře a jinak jste vždy happy?

Zakladatelko, kolik je dítěti? Dostane jen jeden dárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.12.16 22:17

Nejsmutnejsi? to tezko, vanoce nejsou o hostine ani o milionu darcich, je to o tom zastavit se a stravit cas s lidmi, ktere milujete. atmosfera klidu a lasky se obejde bez velkeho stromku a x daru. nemit o vanocich u sebe cloveka, ktereho milujete a uz neni, max za nej zapalit svicku, to jsou smutne vanoce a uz navzdy svym zpusobem budou, to misto uz se nezaplni, prestante si rikat, ze mate zkazene svatky a zastavte se a budte s rodinou a uzivejte si ty chvile. udelejte si prochazku, nachystejte veceri, povidejte si, hrajte, cokoliv..chapz, ze vypoved je starost, ale to se vyresi, drzim oalce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
22.12.16 22:23

To si tu nikdo nemůže postěžovat, aniž by dostal vynadáno? Už se tu stalo sportem masakrovat smutné, nešťastné a zoufalé. Kopání ale ještě nikdy žádného z deprese nedostalo, ba naopak. Představte si to na sobě, je vám zle - čekáte povzbuzení nebo facku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
22.12.16 22:24

Zakladatelko, chápu Tě, když se to na člověka navalí, tak to není k výskání :( Navíc přijít o práci je stres a pocit, že nemůžeš synkovi pod stromek pořídit víc dárečků, tak to taky na náladě nepřidá. Máš tedy právo si postěžovat. Ale Nový rok se blíží a věř, že brzy bude líp! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
22.12.16 22:26

Já tě chápu, asi jsi sama se synem, trávit takto Vánoce, dát mu jediný dárek, ach jo. Kolik je malému? Když si vezmu, kolik krámů, čti hraček, zase ty moje děti dostanou, ve finále si toho neváží, za dva dny se budou válet na stejný hromadě jako ten zbytek, tak bych ti nejradši něco z toho poslala. Kdyžtak mi napiš SZ, kolik je malýmu a co má třeba rád, něco bych poslala. Nepřijde to teda do Vánoc, aby to měl pod stromkem, ale to snad nevadí. Drž se. :hug:
Pro ostatní - nemyslím si, že je třeba ji tady ještě víc srážet tím, že může být hůř. Já bych takhle Vánoce trávit nechtěla, bylo by mi hodně smutno, pochybuju že některá z Vas jo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.12.16 22:29

Mohu vědět odkud jsi a jak staré máš dítě? Máme doma pár věcí se kterými si syn už nehraje, třeba bych ti je mohla dát. Chápu tvoji úzkost, samozřejmě že jsou horší věci ale já taky někdy bečím když se toho na mě sesype víc, člověk se potřebuje v tu chvíli vypovídat a ne slyšet že je vlastně slaboch…nicméně i přes tu smůlu přeji pěkné svátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.12.16 22:30
@Anonymní píše:
Ahoj, jenom na vypovidani. Mam rada vanoce, vzdy to pro me bylo super, tesila jsem se. Ta atmosfera, vune vanocniho stromku.

Jenze letos se to proste nepovedlo. V listopadu jsem dostala vypoved pro castou marodnost syna (ma PAS). Do toho umrela pracka, rozbila se dlazba u sprchy. Hruza des a z vanoc je nic. Syn ma pod stromecek (nejmensi umely z tesca, na pravy neni) jedno auticko z dob kdy na to jeste bylo. Nastesti je takovy ze si z toho nic nedela, asi i diky diagnoze, nebo je to tim ze vi ze to jinak nejde. Ale ja poslednich par dni brecim proc se to vsechno pokazilo zrovna ted.

Letos teda opravdu vesele vanoce…
:hug: holka zlatá, moje babička říkávala, že na posr..anýho i hajzl spadne a to mi přesně připomíná ten tvůj stav ted.. když se daří tak se daří.. :nevim:
mělas synka často nemocného, to je velmi velká zátěž na psychiku - mě nemoc dětí vždy hrozně vysaje a vyčerpá… a ještě za to ti dali výpověď.. chápu, že tě to muselo dostat do kolen - trest za nemocné dítě, je to hrozné jak spolu lidi jednají a zaměstnaná máma nemá dovolání… ta bezmoc a pocit křivdy musí být strašná.. fakt se nedivím, že tě rozbitá pračka a dlažba dorazily… hele já když měla krizi tak mě rozbulelo i když mi spadlo na zem blbý vejce a rozprsklo se na dlažbu.. byla jsem z toho totál na dně jak kdyby to byla největší tragédie..
no a řeči o tom jak nemáš právo být smutná a vynervená… kašli na to a ty příspěvky přeskoč.. holky by se měly chytit za nos a stydět se… chtěla bych vidět je jak jsou rozesmáté..
odkud seš? :
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
22.12.16 22:30
@Netopýr1 píše:
Já tě chápu, asi jsi sama se synem, trávit takto Vánoce, dát mu jediný dárek, ach jo. Kolik je malému? Když si vezmu, kolik krámů, čti hraček, zase ty moje děti dostanou, ve finále si toho neváží, za dva dny se budou válet na stejný hromadě jako ten zbytek, tak bych ti nejradši něco z toho poslala. Kdyžtak mi napiš SZ, kolik je malýmu a co má třeba rád, něco bych poslala. Nepřijde to teda do Vánoc, aby to měl pod stromkem, ale to snad nevadí. Drž se. :hug:
Pro ostatní - nemyslím si, že je třeba ji tady ještě víc srážet tím, že může být hůř. Já bych takhle Vánoce trávit nechtěla, bylo by mi hodně smutno, pochybuju že některá z Vas jo. :zed:

Konečně normální empatická reakce. Díky za zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
22.12.16 22:35

Zakladatelko, pomohla bych, ale sami se potýkáme s finančními problémy. Díky Bohu za to, že jsme na Vánoce sháněli celý rok, takže vše máme, i pro malýho a, že jsme na tom všelijak vůbec nepozná. Zkus kontaktovat nějakou charitu nebo organizaci na pomoc dětem. Je tolik projektů, z kterých by ti mohli dárky obstarat, že by mohli pomoci i na poslední chvíli. Držím ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
22.12.16 22:43

Když jsem si přečetla, jak tady některé z dam reagovaly na to, že si zakladatelka posteskla, že je toho na ní moc… tak se mi udělalo špatně :poblion:
Píšete, že Vánoce nejsou o materiálních věcech, ale o tom, jak se chováme, že můžeme být s rodinou. Dokonce tady píšete o rouhání…
Co si to dovolujete? Jak můžete soudit jiné a ohánět se takovými řečmi právě dva dny před Štědrým dnem? Nevím, jestli ty, které psaly o rouhání, jsou křesťanky, ale pokud ano, tak by se měly dojít utopit do svěcené vody, protože jsou pokrytecké pipiny, když se takto vyjadřují. Každá matka chce pro své dítě ty nejkrásnější Vánoce, chce mu snést modré z nebe a i když ví, že to není o kupě dárků, tak jí může v takovém případě být smutno. Na konci roku každý dumá nad tím, jak ho strávil. A myslet přitom, že nemám práci, rozbila se mi pračka, sprcha a nemám na to, abych svému synovi snesla vše, co bych mu toužila dát - to je dost na to, aby byla některá žena smutná.
Zakladatelko - ji mi líto, že se to takhle všechno kazí, ale je to zákon schválnosti. Mně vždycky říkal táta, že ten pocit, že jsem na dně, má jednu velkou výhodu - můžu se odrazit a rychle se vydat k hladině, abych se mohla znova nadechnout. Věř, že bude lépe a vše se vyřeší :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Enmamma píše:
Zakladatelko, pomohla bych, ale sami se potýkáme s finančními problémy. Díky Bohu za to, že jsme na Vánoce sháněli celý rok, takže vše máme, i pro malýho a, že jsme na tom všelijak vůbec nepozná. Zkus kontaktovat nějakou charitu nebo organizaci na pomoc dětem. Je tolik projektů, z kterých by ti mohli dárky obstarat, že by mohli pomoci i na poslední chvíli. Držím ti palce.

kéž by napsala odkud je.. třeba by se našel někdo zblízka.. já tu mám tolik věcí po synovi a jako nových.. a jistě je takových lidí víc..

---jinak zakladatelko s pračkou nezoufej, lidi často darují funkční pračky zadarmo - protože obnovují vybavení… jen se porozhlédni po netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388

Proč se v těchto diskuzích musí předhánět v tom, kdo má smutnější vánoce a co je horší :nevim:
Ráda bych ti něco poslala, ale už je pozdě :?
Hodně sil, zase bude líp. A třeba najdeš práci i s lepší výplatou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.12.16 23:10

Mrzí mě, že ot máš tak těžký..pokud jsi z Prahy, písni SZ, ráda bych dala nějakou maličkost Tobě i malému, ať máš pod stromkem taky dáreček :hug: jasný, že je to vlastně malichernost, nejdůležitější je zdraví, a jednou na to budeš zpomínat s úsměvem, ale věřím, že teď ti do smíchu není, taky by mi nebylo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.12.16 23:14

Jak se tu hezky ukazuje kdo je kdo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.16 23:26

Dekuju holky ale nic nechci. Nemame se spatne, co jist je. Syn bude mit radost i z toho auta. Nejvetsi radost mu delaji svetilka a na ty se chodime koukat do mesta. Je mu pet let.

Jen je toho moc najednou. Clovek nema komu se vykecat tak si to ventiluje tady.
Prace v podstate problem neni, uz mam nekolik rozjednanych protoze mam dost univerzalni vzdelani tak to neni problem. Jenom se proste bojim. Kdyz clovek nema zadna zadni vratka tak mu to proste podkopne nohy. A klidne se priznam ze mi chybi chlap, ze jsem na to vsechno tak nejak sama, mozna je to rouhani ale proste to tak je. Jinak jsem optimista a na novy rok se tesim, urcite nam toho prinese spoustu hezkeho. Jenom ted jsem proste unavena z toho vseho kolem.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný