Nejspíše poblázněné hormony, touha po miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
14.4.12 22:38

Děkuji za radu, ráda vyzkouším a doufám, že u mě též zabare:-)

prižím přesně co píšeš- smutek, lítost, touhu a pocity beznaděje:(…problémy, které řeší mé spolužačky, typu-on mě nechce,kam půjdu na diskotéku,nemám na ty úžasný rifle za 2000kč,atd. pro mě nejsou problémy…nebaví me s nimi trajdat po diskotékách,opíjet se a už vúbec s nimi nesdílím názor, že holky posílený alkoholem jsou ,,in,,…daleko víc mě baví pomáhat mamině s domácností a pomalu žádný kamarády už ani nemám, protože je jednoduše od sebe ,,odháním,,–jsem radši sama,přemýšlím o budoucnosti a oni mají jiný zájmy-zájmy hodné našemu věku,já vím…ale asi jsem trochu někde jinde v myšlení jak moji vrstevníci…

Asi máš pravdu-možná lépe, že se nikdo neozval…:-):-(…Připadám si jak cvok, že jediný co mám v hlavě jsou miminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
14.4.12 22:46

Nejsi cvok, naopak! Máš to v hlavě srovnané líp, než Tvoje vrstevnice - jen holt jinak. Ale to se stává - a hlavně to za pár měsíců může být jinak. Odmaturuješ, půjdeš na VŠ, to je obrovská změna, uvidíš. Budeš mít najednou myšlenky úplně jinde, uvidíš spoustu věcí jinak, zvlášť na medicině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.4.12 13:44

To doufám,že mě myšlenky na školu zahltí a nedají mi čas přemýšlet…zatím to ale vypadá tak, že se děsim toho, že se na vysokou nedostanu a myšlenky si spravuji právě přemýšlením nad tím, jaké to asi je být maminkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
16.4.12 10:33

měla jsem to taky tak a vydržela jsem to 5 let :) teď čekáme prcka :dance: a pravda - neplánovaně a na inženýra nepočkal, takže mi zbyde poslední semestr školy, ale to pořád jde líp než celá a ještě medicína… jdi na školu, najdeš si v tom na nějakou dobu smysl života, bude ti to líto, že nemáš dítě, ale zas budeš vědět, že mu dáš vzdělanou mámu, co bude mít větší šanci ho uživit. a mimi si tě nakonec najde. zní to teď šíleně daleko, ale za pár let se dočkáš :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
31.7.12 22:27

@Elisaa @LucieŠH
Taktéž se přidávám. :) Je mi 18 let, za rok maturuji, potom vysoká. Co je u mě asi špatný (ale na jednu stranu i dobrý), že mám krevní mutaci a srdeční vadu, které mě „opravňují“ k tomu, mít miminko dříve. :) Přítele mám 3 roky stálého. Diskoték jsem si užila a stále užívám až až, nemůžu zase o sobě tvrdit, že jsem vyloženě ten typ, co všechno zažil a už chce jen mimi. (Tohle jsem o sobě tvrdila možná tak před rokem :D ). Mám chvíle, kdy mi hormony lítají, že se můžu zbláznit touhou po mimču, ale i chvíle, kdy to tak nějak zvládám. Za to asi vše může to, že jsem dva roky (zhruba) bez HA. A jsem šťastnější! A co si říkám každý den? Buď miminko přijde nebo ne.. Nechávám to osudu, nebráním se mu. Našetřeno máme, byt taky obstaraný, starostlivé rodiče. Rádi cestujeme, hodně jsme toho viděli a vidět ještě chceme, ať s miminkem, nebo bez něj. Já se nijak nechráním, jediné co dělám je, že si tak nějak „počítám“ neplodné dny - kolem MS, kterou mám nepravidelnou. A buď přijde, nebo ne. :srdce: Mám ve svém okolí snad 7 holek, které mají miminko a je jim v rozhraní od 16 do 19 let. A zvládají to - perfektně. Co mi pomáhá na miminko nemyslet je plánování různých výletů, sport, vaření a já nevím co ještě. :) A pak taky si rozmýšlím kočárky, sleduju různé testy autosedaček, čtu si různé webovky s takovou tematikou. Tak trochu tím tlumím touhu po mimču. A doplňuju si vzdělání :* A taky-jak tu už někdo psal, ráda a ve velkym nakupuju na miminko. Obzvlášt v akcích a slevách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
28.8.12 23:21

@Elisaa Ahoj holka, ptala jsi se jestli někdo zažívá to samé a odpověď určitě znáš - zažívají to dnes a denně holky po celém světě a já k nim patřím taky. Já zázemí v rodičích nemám, zato mám doma přítele, se kterým přes rok žiju ( a který už má na otcovství věk tak akorát ), ale také je přede mnou ještě maturitní ročník a po něm jsem chtěla na vysokou (alespoň dálkově) naštěstí za mě rozhodl náš milovaný parlament a na vejškách se bude zavádět zápisné, místo zamítnutého školného (což vyjde nastejno) a na to já prostě nemám, takže rok školy, pak rok práce, než pořádně vybavíme byteček a našetříme rezervu, svatba a pak hurá na snažení. Však ono to uteče. :andel: Celé dny však posledních pár měsíců trávím tady na emiminu, pročítáním všech výchovných metod, o látkování, bezplenkovce, sleduju akce na kočárky a pod náma sídlí obchod pro těhulky, tak věčně slintám po skle prodejny. No, nějak to přečkat musíme. Beru prášky a pokud bych je vysadila tak bych měla to rozhodnutí nevzít si ho každý den před očima a na to jsem až moc zodpovědná. Jasně, chápu, taky z toho šílím, ale držím palce, co víc s tím taky dělat, viď? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiki03
30.8.12 19:19

Taky sem tak moc toužila po miminku, začala sem hlíídat kamarádce syna 2krát tydně a pak se našel vhodný partner a ted máme svou holčičku :-) Takže zkus hlídat někomu malý dítě :-)

• Citovat
  • Upravit
Chatlotte
12.10.12 19:05

Ahoj Elis:)
Tak to si můžeme podat ruce;) Jsme na tom stejně, jenže já mám malou ségru 2roky a brášku7 let, takže jsem si je užila od miminka. Hodně lidí mi říká:,,Nevíš do čeho jdeš, to tě přejde" a tak podobně, ale já na rozdíl od nich tohle všechno zažila u nich. Hodně mi to dalo a po miminku toužím stále. Přítele mám, ale je mi 19 a budu maturovat. Hodně lidí mi nejdřív ani nevěří, jak moc miminko chci, nejsem jedna z nějakých nevýrazných holek, vypadám, že ráda chodím po diskotékách apod. (tím nechci aby to znělo namyšleně to vůbec!)Ale v tomhle směru jsem dost rozumná a miminko chci mít až budu schopná jej uživit( moje rodina by mi samozřejmě pomohla) mám úžasnou rodinu:) a taky až budu mít po vysoké škole. To teda není podmínkou, zvládla bych když tak dálkově. Taky mě nebaví popíjení s kamarády po barech apod. Jsem s nimi přes den, ale na nějaké akce atd. už nejezdím, to jen opravdu výjimečně. Pomáhá mi malá ségruš a brácha, hodně je totiž hlídám a když jim vařím večeři, sprcha, pohádky, úkoly, do postýlky apod. připadám si trochu jako,,mamina" a to mě na chvíli utiší moji touhu (:D) Víš co mi řekl jeden dobrý kamarád? Že se za tohle nemáme stydět, jsme prý vyzrálejší než naše vrstevnice, které tancují opilé na stole a sex na veřejných záchodech jim přijde strašně super. Přijdou mi směšné, ale což:) no nevím jak je tvá touha velká ale moje tak, že si často před zrcadlem vyvaluju to moje plochý břicho a snažím se, představit si s rukou na něm jak budu vypadat s bříškem:D už se těším, až ucítím první pohyby,,,kopance":D apod. :) Takže hlavu vzhůru, nejsi v tom sama:) Měj se krásně a přeji Ti, aby Ti medicína vyšla:)*

• Citovat
  • Upravit
292
13.10.12 11:58

Ahoj holky,
jsem strašně ráda, za to, že jste se ozvaly a já tak vidím, že opravdu nejsem s takovými myšlenkami v 18 letech sama. Musím říci, že teď jsem si našla přítele-každý mě odsuzuje za jeho věk(27). Nikdo ho nezná a soudí. Mám v něm oporu. Imponuje mi je, že vím, že se o mě postará, že už to není kluk, který má v hlavě jen diskotéky a kamarády, že už má úplně jiný cíle-kterých se úspěšně daří dosáhnout. Touha po miminku mě krapet přešla-no nebo jinak, po miminku toužím stále stejně, ale upřímně jsem ve stádiu, kdy si nedovedu představit dělat vysokou školu a při tom být dobrou maminkou pro malého raubíře-školka, škola… Děsí mě myšlenka, že pokud se dostannu na medicínu, tak dalších 6 let si mohu o miminku nechat jen zdát, neboť opravdu nezvládnu dělat medicínu a pečovat o mimčo(jestli vůbec zvládnu jen tu medicínu) :D… Moc závidím Chatlotte: mít malého sourozence-hned bych to brala. Strašně by mě bavilo kolem něho běhat atd.. Já jsem měla ještě do nedávna spousty malých dětí na hlídání-každý mi říkal:,,Však počkej, ona Tě ta touha přejde" no a místo toho se ještě prohlubovala. Bohužel, teď už jsou všechny velký, přede mnou maturita, takže mě to táhne čímdál víc mít vlastní :roll: Musím říci, že občas jdu na návštěvu k tetě, které jsem od malička hlídala holčičku(teď jí jsou dva roky) a odcházím totálně vyčerpaná s myšlenkami, že NIKDY nechci dítě :mrgreen: Tohle je doslova a do písmene,,spratek,,–omlouvám se za oslovení, ale jinak to nazvat nejde. Nemá žádnou výchovu, je nechtěná, takže to podle toho vypadá-opravdu jí lituji. JInak po oblečkách na mimi koukám-mám i kočárek vybraný:-D, ale netroufám si nic koupit-koukat na to ještě doma, tak už se asi zbláznim :,( ještě jednou moc děkuji za Vaše ohlasy a omlouvám se, že odepisuji až teď. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chatlotte
13.10.12 13:00

Eliss, no vidíš ale zase až dostuduješ, budeš mít kvalitní vzdělání a pravděpodobně kvalitní práci a miminko se s tebou bude mít báječně:) držím pěsti, měj se krásně:))

• Citovat
  • Upravit
15.10.12 09:27

No vidíš, mě je 26. Mám po škole, pracuji, dlouhodobý vztah, teď doděláváme bydlení… ideální čas, řeklo by se. Jenže partner nechce a jak mi několikrát řekl, tak by mít děti ani nikdy nemusel. Pořád se vymlouvá na to, že nemáme peníze a že máme času dost Nutit ho k něčemu? To fakt ne, akorát bych na to doplatila já. Čekat jestli se k nečemu rozhoupe? To bych se nemusela dočkat taky nikdy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
15.10.12 18:47

Tak to Ti na jednu stranu závidím věk a podmínky, ale opravdu nevím, jak bych si já na Tvém místě poradila s partnerem… Třeba to je na něho moc narychlo a musí si tu myšlenku na miminko nějakou dobu nechat projít hlavou :) Nakonec Tě třeba překvapí :) Je to chlap, jako každý nejspíše potřebuje čas k uvědomění si, že přichází další krok budoucnosti :) Držím palce ať mu to netrvá moc dlouho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucy12345
16.10.12 10:50

Ahoj, mně je 23, od 17ti mám „mateřské pudy“, přítele mám stálého skoro 6 let, oba bychom miminko moc chtěli a kdyby to šlo, tak už se snažíme. tenkrát v 17ti jsem věděla, že je to NAPROSTO nereálné, pokud chci žít jak já, tak i moje dítě na nějaké úrovni. teď už je to trochu horší, protože jsem ve 4. ročníku na VŠ, a říkám si, že už jsem aspoň Bc., že bych nějakou práci našla, škola mě nebaví, nenaplňuje a chodit tam je pro mě utrpení. navíc je to tak šíleně náročný, že nevím, jak to vůbec zvládnu. na druhou stranu - přítel má v práci dost málo peněz, navíc splácí dluh, bydlíme u rodičů v jednom pokoji a našetřeno nemáme nic. takže celkově vyhlídky na hypotéku, svatbu atd..jsou v nedohlednu :-( hold se nedá nic dělat, musím „držet“ a dostudovat, to jsou ještě dva roky :-( pak aspoň nějakou dobu pracovat abych měla nárok na mateřskou a nějakou praxi. ničí mě to, ale vím, že to tak musí být. ale přijde mi ta doba do snažení nekonečná. takže nejsi sama, co myslí pořád na mimi. držím palce ;) (zapomněla jsem dodat, že mám o 12 let mladšího bráchu, takže opravdu vím, co to je. a brigádně chodím hlídat jednoho klučinu)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová