Někdy mi ujede ruka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
15.11.16 10:38

@Rakosnicek1983 Ano, protože dítě touží po lásce rodiče i kdyby ho rodič týral nejvyšším kalibrem…
Já mám takových spoustu příkladů kolem sebe, ale to je jedno, nehodlám nikoho přesvědčovat.
Hlavně, že se umíš vymluvit, proč ostatních názor jsou dle tebe jen kecy. :roll:
Klidně do mě klovej dál, reagovat já už nehodlám… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 10:39
@Ice79 píše:
Myslím, že bohužel nevymizí. Prostě jednodušší a zároveň to nejprimitivnější je dítě vyliskat. Co na tom, že bylo třeba jen zvědavé nebo že se nudí, když matka kouká do pc…Dnešní matky by byly nejradši, kdyby se děti o sebe staraly od mimina sami. Je divné, že nespí v postýlce, je divné, že mi pořad brečí a visí na prsu, je divné, že si nehraje samo… :(

Staraly samy… :oops: chybka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
15.11.16 10:39

Ja mam syna 8.let a občas me ta ruka ujede tak ze ji dostane. Vysvetluji ale připadám si jak u blbych na dvorecku porad do kola vysvetluji ale stejne to dela schvalne. Zakazu pohádky a do pul hod je uplne jiny. trest klečet ten máme zavedeny dlouho bo u něj to opravdu jinak nejde dam ho kleknout na 5.min.z knihou ale za dve min.mu reknu ze to staci. Lepsi nez na něj rvát nebo ho mlátit. Mam ho rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:41
@Ice79 píše:
Myslím, že bohužel nevymizí. Prostě jednodušší a zároveň to nejprimitivnější je dítě vyliskat. Co na tom, že bylo třeba jen zvědavé nebo že se nudí, když matka kouká do pc…Dnešní matky by byly nejradši, kdyby se děti o sebe staraly od mimina sami. Je divné, že nespí v postýlce, je divné, že mi pořad brečí a visí na prsu, je divné, že si nehraje samo… :(

A tvl, už je to tady :lol: :lol: Můžou za to matky zírající do pc a děti celý den na xboxu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.11.16 10:43
@Moise píše:
Tady teda nedostal, jen jsem ho upozorňovala na následek, ale u myčky už prostě jednu na zadek dostal, když i přes upozornění nepřestal :nevim:Příspěvek upraven 15.11.16 v 10:37

A pak jsou deti, kterym nepomuze ani ten pleskanec pres zadek, stejne to budou delat dal. Takova jsem byla ja, andelsky dabelsky, domlouvani, placnuti, jine tresty… stejne jsem si delala co jsem chtela. Rada bych videla, jak by takove dite resily zastankyne jemne vychovy…

Pevne doufam, ze me dite nebude po mne, ale po manzelovi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:51
@warita píše:
A pak jsou deti, kterym nepomuze ani ten pleskanec pres zadek, stejne to budou delat dal. Takova jsem byla ja, andelsky dabelsky, domlouvani, placnuti, jine tresty… stejne jsem si delala co jsem chtela. Rada bych videla, jak by takove dite resily zastankyne jemne vychovy…Pevne doufam, ze me dite nebude po mne, ale po manzelovi. :mrgreen:

Já právě taky, proto jsem to sem psala :mrgreen:
On už z toho „vyrostl“. Bude mu 8 a jedná se s ním úplně jinak, díky adhd to s ním lehký není, ale jeho myšlení je jinde a dá se s ním mluvit, i když to taky není hned. Teď zrovna se řeší, PROČ je nežádoucí, aby se vykláněl ze střešního okna 8o :zed: :zed:
Fyzický trest jsem nepoužila už pár let - ale to období kolem 2-4 let měl opravdu divoké

Příspěvek upraven 15.11.16 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
15.11.16 10:52
@Moise píše:
A tvl, už je to tady :lol: :lol: Můžou za to matky zírající do pc a děti celý den na xboxu :lol: :lol:

A hele, kdo se ozval…neúnavná pisatelka! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.11.16 10:52
@Moise píše:
Proto ne, proboha 8o 8o T

Ale docela by mě zajímalo, jak by rodiče odmítající plácnutí přes zadek řešili toto.
Zhruba podobně staré dítě. Bydleli jsme u babičky, ta měla docela dost drahou myčku s knoflíky venku. Syna to přitahovalo jako magnet, kdykoliv jsme ho pustili z očí, byl tam a mačkal jeden přes druhý, najednou. Dobře - vysvětlovali jsme to - nedělá se to, myčka se rozbije. Vzala jsem ho k ní, ukázala jak funguje, řekla jsem mu, co se stane, když se rozbije. Že po obědě si nebudeme hrát, ale budu mít práci. Babička bude smutná.
No a nic, dítě to mělo u zadku. Tak dobře, upozornit, zvýšit hlas, že prostě ne.
Zase z toho má prd.el. Upozornil víckrát, čapnout dítě, odnést, odvézt pozornost. To funguje pět minut. Ukončíme aktivitu, běží si pro pití a je tam zas.
Zakrýt knoflíky není možné, znepřístupnit dítěti kuchyni taky ne, upozoňuješ, vysvětluješ několikrát denně. Přesto je to prd platné. Tak mi neříkej, že budeš vysvětlovat a upozorňovat po sté. Jsou totiž děti, co to nepochopí, ani kdyby ses rozkrájela - stejně tak s horkou troubou. Přijde, dostane upozornění, aby se tam neochomýtal, že se opatří, sáhne si, zakňourá, že ho to bolí a do pěti minut je tam zas a sáhne si znovu. Že ho to před pěti minutama bolelo, to už dávno neví :mrgreen: Tady teda nedostal, jen jsem ho upozorňovala na následek, ale u myčky už prostě jednu na zadek dostal, když i přes upozornění nepřestal :nevim:

Příspěvek upraven 15.11.16 v 10:37

Hele, měli jsme tyhle situace taky. Myslím, že jsme si párkrát psali, že moje starší dítě je mladší kopijka tvého synka. A taky mi po x tém vysvětlování, odnesení, nabídnutí něčeho jiného došla trpělivost a na zadek jednu doatal. Protože člověk už nevěděl co by, takže když vyzkoušel bez efektu metodu a, b, c, d, tak prostě přikročí k metodě e, f
Jenže ona i to plácnutí i nác zcela bez efektu, dítě věčně vysmátý. Takže nejefektivnější byla fyzická eliminace objektu zájmu /zamknout, odejít s dítětem zcela pryč nebo se teda kousnout a dělat policajta a stát mu za zadelí).
A časem většinou prostě o to stratil zájem + začal hlásit, že to a to se nedělá, protože… U nás bylo třeba jeden čas hit č. jedna, měla jsem na to téma tady i diskuzi, skákání po gauči. Uběhlo asi půl roku, na gauči už neskáče, nebo se zeptá, zda může a ještě upozorńuje sestru, aby tam neskákala, protože jinak by musel ajet do nemocnice na pohotovost (to jsem mu říkala asi milionkrát, vždy jsem měla pocit, že házím perly sviním, a ejhle, ono mu to přeci jen do toho mozečku doputovalo a umí to i efektivně použít).

Kluk mě vytrénoval, takže u mladší aktuálně frčí navléknutí si dospěláckých bot a chození po bytě. Už se nerozčiluju, vím, že jí to přejde, takže dítě zouvám, do zblbnutí vracím, nutím ji odnášet boty zpět do botníku, zametá si po sobě co nadělala, případný bordel eliminuji udržováním nezabahněných podrážek. Ano, je to opruz, časově náročnější a bylo by faj mít něco jako abraka dabra a už by to nedělala, ale dospěla jsem k tomu že takhle to prostě nefunguje. Spoléhám, že dřív nebo později jí to taky docvakne a důslednot s trpělivostí přinesou ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 10:53
@Ice79 píše:
A hele, kdo se ozval…neúnavná pisatelka! :potlesk:

Protože to je tady dost běžné, že když dojdou argumenty, začne se šít do matek ležících u emimina a odložených dětí. Tak mě to pobaví, no :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
15.11.16 11:10

@Barush @Ice79 Hele, mě je jedno, jestli vychováte dítě podle revolučního svoboda, rovnost, bratrství nebo nějakého dogmatu a la všechny bytosti jsou si rovny. Jen mi, prosím, necpěte vaše názory. Já taky nikomu nenutím jakou jedinou správnou cestu „mlátit“ děti. Aby nedošlo k nedorozumění, pořád je u mě řeč o plácnutí po zadku nebo prstech, nikdy jsem dítě neliskla nebo neuhodila po hlavě. Je mi vcelku jedno, co tvrdí Nevýchova - neměla jsem sílu na víc než tři kapitoly nebo nějaké výcucy, ale mezi slovy dítě a rodič nebude nikdy rovnítko. Prostě to nejde, dítě by se bez nějakým mantinelů a omezení leda tak zabilo. Můžeš být kámoš, ale bez omezení nebo mantinelů se dítě při první příležitosti opaří polévkou nebo udusí hroznem. V prvních letech života je prostě rodič ochranář a dohližitel, plus vychovatel. Samozřejmě si rodiče s dětmi hrají, starají se o ně, tráví s nimi čas atd, ale hlavně je usměrnují tak, aby dítě přežilo. Nelze se nevyhnout zákazům, příkazům a omezením. Stejně tak není dobré nedat nepoznat, co je trest. Je jedno, jestli někdo pod trestem preferuje jednorázovou akci (plácanec) nebo něco dlouhodobějšího (zákaz něčeho, izolaci v pokoji). Jen tak si dítě udělá vzorce toho, co je dobré a co špatné, co může a co se nesmí, co je bezpečné a co ne. Min. v prním desetiletí bude mít rodič prostě navrch, protože on svým dirigováním (které není nic jiného než snaha, aby se dítěti neco nestalo nebo část výchovy) utvoří vzorce pro to, co přijde dítěti normální. Pokud to bude samé tohle můžeš, dělej si to podle sebe (protože opak znamena Držet hubu a krok, že Svistice), tak první problemy s autoritama nastanou hned ve školce, kdy je potřeba, aby dítě poslouchalo i jiné osoby než rodiče. Každé dítě je jiné, a tím nemám na mysli moje a souseodovo, ale děti v rámci rodiny. I na sourozencích jde vidět, že ač stejné geny, tak na jednoho může platit úplny opak než na druhého, není to jen otázka výchovy, ale i temperamentu, povahy a jiných osobnostních rysů. Proto nechápu snahy o paušalizování. Jak může někdo doporučovat obecnou pravdu, s tím, že bude platit na všechny? Na některé děti opravdu domlouvání neplatí, a jelikož se vracím k začátku, že rodič předevšim chce, aby se jeho dítěti nic nestalo, je opravdu ostudné odsuzovat někoho, že pro to použije třeba plácnutí po zadku. Krásně se vy dvě určitě díváte zvrchu na matky, které si nevychovávají děti podle vašich zajetých rozvolněných představ. A byla bych ráda, kdyby můj názor nebyl opět interpretovaný jako důsledek výchovy. Svádět totiž všechno na „bití“ v dětství, jen protože to nekoresponduje s vaším názorem a tudíž je to skrytá preference násilí a projev nevyrovnanosti s minulostí apod., je směšné. Je to minimálně stějně zavádějící jako tvrdit, že Jarouškovi to ve škole nejde, protože si na něj učitelka zasedla. Sebereflexe žádná.

Příspěvek upraven 15.11.16 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.11.16 11:11
@angelivanka84 píše:
Děkuji všem, za dobré rady i rady k ničemu.
Za zbytečné urážky na mou osobu, protože to někdo bohužel nepochopil :nevim:
Syna nadále mlátit nechci a budu se snažit s ním více mluvit a domlouvat.
Nebo zatnout zuby a přejít to když to půjde.
Samozřejmě žádné tresty neděláme a dělat nikdy nebudeme, to pro ty co si myslí že je to jinak :?
My jako malé jsme byli týraný a proto mě asi tak moc mrzí jen blbé plácnutí přes zadek v afektu.
Následky to zanechalo jen takové, že nesnáším hádky, tresty a pokud to vidím třeba v TV tak pláču, protože vím jaké to je :(
Syn vážně hodně zlobí, někdy i na veřejnosti ale zkusím to řešit jinak než že dostane na zadek.
Tak moc děkuji ;)

Nemas to sama se sebou srovnane, je pochopitelne, ze se chces varovat vychovy tvych rodicu. Jen pozor, at te to nehodi do extremu, jen na druhe strane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
15.11.16 11:16

@angelivanka84 tyhle diskuse jsou vždycky kontroverzní. Zařiď se podle svého tak, aby to vyhovovalo hlavně vám a ze syna vám vyrostl slušný člověk :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
15.11.16 11:32

@Rakosnicek1983 moc hezky sepsáno :palec: nehlede na to, ze mi nejvic pobavi nekdo, kdo v prvnim prispevku velmi odsoudi placnuti, nalsedne to placnuti (jak jsi sama zduraznila placanec po nekolikatem vysvetlovani) prirovna k ledove sprse/rakosce a bezduvodnemu mlaceni za hysterak…a ejhle v dalsim prispevku prizna, ze sama placne, ale nema to efekt :nevim: pokrytectvi je dle meho mnohem horsi vzorec pro dite nez placanec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.11.16 11:35

Juuuuj, ta moudra, co zde padaji… jak jsem rada, ze se takto vzdelavam… alespon teda v teorii. Na praxi si vas pozvu k sobe domu devcata, rada si dokonce za doucovani zaplatim, hlavne, kdyz to povede k vysledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.11.16 11:51

Já nevím, mě je celkem jedno, jak kdo vychovává, pokud někdo děti vyloženě nebije, a neponižuje. je fakt, že někdo nebije, ale třeba pěkně dítě ponižuje to taky neni moc ok
Já si myslím, že hlavně je důležitě, aby té dítě mělo uričté vychovaní a respekt.. Nesouhlasím s tím, že to dítě, je malé, nudí se atd. Když to dokáže 20 dětí, proč by to nedokázalo jedno poslechnout.. Bohužel, prostě na některé děti to neplatí a maminky, co prostě nechtějí, aby jejich děti např.. běhaly po obchodech, honily se mezi regálama, řvalo v autobuse, kopalo do stoliček a jiné pikantnosti, tak prostě zkouší co zabere.. někdo prostě dělá, že nesjou jejich, i tak se to dá :mrgreen:
Já jako dítě jsem snad nikdy nedostala, ale co si pamatuju, tka jsou ty extra psyhologické tresty…
takže já mám taky 3letého, ale neberu to tak je malý, a prostě nic :nevim: dělěj si co chceš.. občas i zařvu.. Je pravda, že jsem mu na zadek ještě nedala, ale protože je fakt, že když zvýším hlas, že poslechne, ale jak jsem psala když vidím, u kamarádky, jak s dítětem po dobrém, vysvětluje, přesvědčuje, nabízí nové varianty, po zlém, vše možné 15 min.. tak fakt se nedivím. Dostane plcáné díte se nafoukne,, zeptá se, jelsti bude hodný, řekne ž ejo a je klid..
Starší očas asi tak 4 krát dostal pláclé, ten byl zase jiný.. ted bude mít 8 lete..tak zas je to o něčem jiném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí