Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mirka Dušínová píše:
Dobrý večer, jsem si vědoma toho, že je to výkřik do tmy, ale možná že se tu potrefená husa najde. K věci. Moje dítě sundává a hází čepice z kočárku, v inkriminované chvíli to nepostřehnu, ale za dvě hodiny jdu domů stejnou cestou a po čepici ani vidu. Nekraďte cizí čepice, maminka možná půjde stejnou cestou a čepici najde. Štve mě to, byly to i čepice, které jsem dětem pletla sama
Takze nekolik doma pletenych, nekolik kupovanych… Mozna by stalo za to, davat si na ty situace pozor nez tu pak spilat spolecnosti ![]()
Příspěvek upraven 17.12.15 v 00:16
@Gosi píše:Tento názor chápu a rozumím, jak je to myšleno, ale když máš dítě, které neustále hází něco, viz čepice a rukavice na zem a skoro nikdy nic nenajdeš, tak tě to pak fakt mrzí, obzvlášť když jsou to samovýrobky…
To jako je myšlený vážně?nám vypadla čepice před cca 2 týdny, zpátky jsme zapomněli jít stejnou cestou a upřimně, jestli jí zužitkuje někdo jinej, proč né… a jo, mrzí mě to, byla od tety v sadě s nákrčníkem, ale vzhledem k tomu, jak lilo a že to bylo věčer, tak kdo ví kdo všechmo na ní šlápl, nebo jí přejel kočárkem, tak jí přeju, aby z ní mělo „radost“ nějáké děcko, než aby jí někdo hodil do koše…
@Mirka Dušínová píše:
Tento názor chápu a rozumím, jak je to myšleno, ale když máš dítě, které neustále hází něco, viz čepice a rukavice na zem a skoro nikdy nic nenajdeš, tak tě to pak fakt mrzí, obzvlášť když jsou to samovýrobky…
A jak se snazis tomu predchazet?
@Rozárka78 píše:
@slavuska1 Taky to mohl byt trener. Jestli ma mensi nozku, mohl je vzit i pro sebe…
velikost 32? ![]()
@slavuska1 píše:jo, tohle je sprostý a je to krádež… a teda taky jsem čekala, že zakladatellky dětem ty čepice kradou z nějákých věšáků… ale že jí někde vypadávaj a teda jak často? a koše po cestě prohlížíš?
U nás teda čepice ne, ale my přišli o botynejstarší syn měl v pátek jako obvykle trénink fotbalovej, v šatně bylo hodně lidí, já tam s miminem, takže honem honem, a v tramvaji, asi po 45 minutách až, jsme zjistila, že se zapomněl přezout z kecek do zimních bot, a mašíruje si to v keckách
tak jsme psala trenérovi, a prý odcházel skoro poslední, a žádný boty tam nebyly, ať zavolám do tý haly, taky že žádný bot neviděli, na úterním tréninu jsme se ptali ostatních rodičů, jeslti v nich omylem neodešel někdo, kdo měl třeba svoje boty v batohu, ale ne…takže naše zapomenutý, ani ne 2 m+síce starý boty, si patrně někdo z rodičů sbalil pro svoje dítě
jelikož během tréninku byla šatna zamčená, a při zamykání je tam trenér neviděl už. takže dost přemýšlím, jeslti tam bude ještě chodit…jeho to moc baví, ale chodit s dítětem zlodějů do kroužku
a za rok a půl jim začnou i soustředění, a čekat která straka mu tam co ukradne…
@Rozárka78 píše:
A jak se snazis tomu predchazet?
Nijak…Já mám už dvě děti v rozmezí dvou let, velikého psa,
studium vš a brigádu, takže v problému ztracených čepic jedu v jedné strategegii…nekraďte.. ![]()
@Mirka Dušínová píše:
Tento názor chápu a rozumím, jak je to myšleno, ale když máš dítě, které neustále hází něco, viz čepice a rukavice na zem a skoro nikdy nic nenajdeš, tak tě to pak fakt mrzí, obzvlášť když jsou to samovýrobky…
jo, rukavice nasazujem občas když spí… zatim naštěstí není mco zima a kdyžtak jí dávám ruce dofusaku… doufám, že než to začne být aktuální, našiju jim spoj pod bundu a kdyžtak zavázat za poutko… a čepice, no dvojtou tkaničku, ani uzel zatím nerozvázala, sice je to náročnější sundat, ale vrací se v čem vycházíme…
@slavuska1 píše:
velikost 32?
To byl přece vtip…ty nejis maso?
Končím slovy klasika: Tři vlněné pletené a jedna plátěna se štítkem ![]()
@Gosi píše:
jo, rukavice nasazujem občas když spí… zatim naštěstí není mco zima a kdyžtak jí dávám ruce dofusaku… doufám, že než to začne být aktuální, našiju jim spoj pod bundu a kdyžtak zavázat za poutko… a čepice, no dvojtou tkaničku, ani uzel zatím nerozvázala, sice je to náročnější sundat, ale vrací se v čem vycházíme…
jako super prevence, proti civilazační demenci, ale nebylo by lepší kdyby lidi nekradli ![]()
@Mirka Dušínová Malá tenkrat chytla ve školce vešky, a taky nám zmizela čepka i když je to oškliví říkala jsem si kiš kiš
.někdo si to třeba užil.
@slavuska1 Mně na vysoký někdo ukradl při těláku asi tak 7 let starý tenisky. Jako původně byly drahý, stály skoro 5 tis - ale po 7 letech? Ale štvalo mě to, měla jsem je ráda.
Kdysi jsem dostala k Ježichovi krásný vyšívaný palčáky. Jela jsem autobusem z práce, palčáky položený na klíně. Doma jsem zjistila že je nemám, autobus mezitím dojel na konečnou a jel zpátky. Běžela jsem tam, řidič mě nechal prohledat autobus.Nic,rukavice jsem nenašla. Někdo je čórnul. Přiznám se že jsem je obrečela.
@Mirka Dušínová píše:
A tohle mi příjde fakt hrozné, lidi si neuvědomí jak můžou ublížit, chjo…zloději za…jsem fakt naštvaná, jsou to sprostí zloději nic víc a nic míň..
Ale houbelec, to dítě má vkus, že ten šílený háčkovaný výtvor vyhodí. Je vidět, že je zatím nepolibený Láďou Hruškou. ![]()
No jo co cepice, ale nam nejaky hajzlik ukradl JEDNU rukavici. Uz tri tydny ji hledam a ona nikde. A to chodim kazdy den stejnou cestou. Zahada…
Normálka, ne? My jsme přišli o čepici nedávno v Tescu. Byla úplně nová, ale fakt úplně. Syn ji dostal od tchyně a fakt mu i slušela. No, někde cestou vypadla a už se nenašla. Normálně nad tím spíš mávnu rukou, ale tahle mě celkem mrzela. Jestli mu ji nedala tchyně na hlavu přes víkend, když ho tam měla, tak ji měl na hlavě poprvé
. No babička to ještě ani neví
Asi to těm lidem za to fakt stojí
Hlavně že čepice stojí fakt pár korun. ![]()