Nekraďte čepice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4624
17.12.15 08:38
@charbl píše:
Tu naftu nam tusim ukradli Nemci. Ale to je jedno, vsude jsou lidi co kradou a stejne vsude najdes i nejake slusne lidi. Presne nesnasim pausalizovani, to by byl zivot moc jednoduchy. Navic treba ja jsem Ceska, v sobe mam nemeckou i polskou krev. Jaka bych podle toho mela asi byt? Ale klid, za tyden je Stedry den, prece se kvuli jinym nebudeme rozcilovat ;)

Zaslechla jsem, že byla uložena v Rakousku. Pekla jsem cukroví a poslouchala na půl ucha zprávy, tak jsem se mohla přeslechnout :)

Jsem Češka a nekradu a už vůbec ne věci, které někomu jinému vypadly z kočárku či je jakkoli kdekoli zapomněl či ztratil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.12.15 08:39
@belladonna píše:
Jasně, že Češi kradou, ale jinde přece taky.

Jestli jinde právě taky nekradou Češi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charbl
17.12.15 08:41
@Litta píše:
Jestli jinde právě taky nekradou Češi.

Jasne, vsude na svete kradou Cesi :roll:

• Citovat
  • Upravit
14637
17.12.15 08:43
@charbl píše:
Jasne, vsude na svete kradou Cesi :roll:

Si dělám srandu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charbl
17.12.15 08:45
@LadyLada píše:
Zaslechla jsem, že byla uložena v Rakousku. Pekla jsem cukroví a poslouchala na půl ucha zprávy, tak jsem se mohla přeslechnout :)Jsem Češka a nekradu a už vůbec ne věci, které někomu jinému vypadly z kočárku či je jakkoli kdekoli zapomněl či ztratil.

Presne, u nas na lampe najdes i poveseny klice nebo bryle, proste kdyz nekdo neco ztrati, tak se mu to vetsinou vrati. Ale evidentne tato diskuse byla zalozena, aby si nekdo vylil zluc. Tak je nechme, treba jim pak bude lip ;)

• Citovat
  • Upravit
charbl
17.12.15 08:46
@Litta píše:
Si dělám srandu. :roll:

Jo tak to jo, to clovek pres displej nepozna :D

• Citovat
  • Upravit
2287
17.12.15 08:55

Naše malá takhle zásadně vyhazuje z kočárku „muchláčky“ a jednou i panenku..nikdy jsem nic nenašla, a to dokonce když vyhodila panenku, muselo to být před přechodem, a já si toho všimla hned za, tudíž to musel sebrat někdo kdo byl přímo za mnou a ani to s ním nehlo, že by mi to třeba podal místo toho aby to čmajznul.. :pocitac: to mě tehdy fakt naštvalo, byla to asi týden stará karkulka Ebulobo… :zed: ale o oslintaných muchláků jsme takhle přišli že to ani nespočítám..co čepice, ta se třeba i hodí, ale oslintaný usínák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.15 08:56
@strýček sally píše:
Ale houbelec, to dítě má vkus, že ten šílený háčkovaný výtvor vyhodí. Je vidět, že je zatím nepolibený Láďou Hruškou. :palec:

Nevím kdo je pan Hruška, ale moje čepice nejsou háčkované, ale pletené. Je vidět, že jsi obyčejný český knedlík, který si myslí, že když si koupí něco v Hmku nebo v Tescu, tak má něco extra. Jakákoliv opravdu drahá a kvalitní práce je dělaná ručně, jednotlivcem a v malém množství, takže je založená na stejném principu, jako zde kritizovaná domácí výroba. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.15 08:59
@Pudloslava píše:
Cepice vyvalena v blate, to snad nikdo nezvedne, maximalne aby ji zavesil na plot. Nedovedu si predstavit, jaka by musela byt, abych ji vzala.Kradeni mi prijde jako silny slovo.
kdyz uz neco seberu, tak dlouho vaham, jestli jsem takovy prase ale pak prevazi ekologicke mysleni „jinak by se to tu valelo, nez by to nekdo vyhodil“ a sebrani predmetu vnimam jako zachranu a protikonzumni pocin.

Je to krádež, to co najdeš není tvoje. Zjisti si o tom něco. O tohle mi přesně jde…já nejsem líná jít stejnou cestou zpátky, i když můžu jet třeba zpátky busem, nebo jít kratší cestou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
17.12.15 09:06
@Mirka Dušínová píše:
Je to krádež, to co najdeš není tvoje. Zjisti si o tom něco. O tohle mi přesně jde…já nejsem líná jít stejnou cestou zpátky, i když můžu jet třeba zpátky busem, nebo jít kratší cestou…

Já vím, kdybych našla peněženku, nebo mobil, tak to je jiná. Ale ztracená čepice, jakkoli ji můžeš mít ráda a je opruz shánět novou, je vec mizivé hodnoty a pravděpodobnost, že se pro ni někdo vrátí, je malá.
Je krádež, když zvedneš ze země obal od čokolády? Jistě že ano podle litery zákona, někdo se pro ni chtěl vrátit a do toho alobalu si zabalit svačinu.
Neni náhodou proti zákonu znečišťovat ulice zahozenejma čepicema a rukavicema?
Prostě nebuď papežtější, než papež.

Když si nedokážeš čepice ohlídat, našij si na ně výraznou cedulku „prosím vrátit nebo zde vystavit, já to hledám“.
A kup si na nějakým bazaru igelitku čepic po pětikoruně, já to tak taky dělám s klouboukama a rukavicema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.15 09:08
@Rozárka78 píše:
@Mirka Dušínová Jak kradenou? On ji diteti vzal nekdo z hlavy?!

Milá Rozárko, to co najdeš není tvoje…někomu to stále patří, myslím, že to dokonce zmiňuje nějaký zákon či vyhláška. Jinak k tomu jestli dávám na dítě pozor či si ho nevšímám. Chodím průměrnou rychlostí 5km za hodinu, vypočítej si (jestli je to v tvých silách), kolik ujdu metrů za cca deset - 15 minut, kdy dítě prostě nesleduji, protože sleduji druhé dítě, psa, nebo spoluobčany co nezastavují před přechody, jezdí na kole po chodníku atd…kočárek mám po směru jízdy, takže není v mých silách co 2 minuty kontrolovat, zda má nebo nemá dítě čepici…Ale v tvých představách jsem jistě matka, co jede s kočárem a v jedné ruce má lahváče v druhé retko a jen si stěžuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.15 09:09
@Pudloslava píše:
Já vím, kdybych našla peněženku, nebo mobil, tak to je jiná. Ale ztracená čepice, jakkoli ji můžeš mít ráda a je opruz shánět novou, je vec mizivé hodnoty a pravděpodobnost, že se pro ni někdo vrátí, je malá.
Je krádež, když zvedneš ze země obal od čokolády? Jistě že ano podle litery zákona, někdo se pro ni chtěl vrátit a do toho alobalu si zabalit svačinu.
Neni náhodou proti zákonu znečišťovat ulice zahozenejma čepicema a rukavicema?
Prostě nebuď papežtější, než papež.Když si nedokážeš čepice ohlídat, našij si na ně výraznou cedulku „prosím vrátit nebo zde vystavit, já to hledám“.
A kup si na nějakým bazaru igelitku čepic po pětikoruně, já to tak taky dělám s klouboukama a rukavicema.

Vidíš a proto jsem to tady napsala,…prostě je dost lidí, kteří se vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charbl
17.12.15 09:10

Ja bych diteti upletla cepici se zavazovanim pod krkem a bylo by po diskusi

• Citovat
  • Upravit
4613
17.12.15 09:11

Tohle taky moc nechápu, jak si může někdo přivlastnit něco, co najde na zemi, patří to zřejmě dítěti, vypadá to k světu, takže evidentně se to zratilo před chvílí a je hodně pravděpodobné, že se po tom bude postižený brzy pídit. Buď to tedy nechám tam, kde to je, nebo to pověsím na dobře viditelné místo (ne tři metry nad zem, protože předpokládám, že hledající se bude koukat spíš po zemi). Tohle patří k základní lidské slušnosti. Pouze v případě, že tam věc visí nebo leží dalších pár dní se dá zauvažovat o dalším kroku (ale to už bývá na té věci dost znát, že má něco za sebou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4613
17.12.15 09:17
@Mirka Dušínová píše:
Milá Rozárko, to co najdeš není tvoje…někomu to stále patří, myslím, že to dokonce zmiňuje nějaký zákon či vyhláška. Jinak k tomu jestli dávám na dítě pozor či si ho nevšímám. Chodím průměrnou rychlostí 5km za hodinu, vypočítej si (jestli je to v tvých silách), kolik ujdu metrů za cca deset - 15 minut, kdy dítě prostě nesleduji, protože sleduji druhé dítě, psa, nebo spoluobčany co nezastavují před přechody, jezdí na kole po chodníku atd…kočárek mám po směru jízdy, takže není v mých silách co 2 minuty kontrolovat, zda má nebo nemá dítě čepici…Ale v tvých představách jsem jistě matka, co jede s kočárem a v jedné ruce má lahváče v druhé retko a jen si stěžuje :lol:

„Pokud dojde k opuštění movité věci, může si ji kdokoliv přivlastnit. Tato možnost nabytí vlastnického práva je nově upravena v § 1045 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Tuto novinku je třeba navíc interpretovat v souvislosti s novým pojetím zvířat, kdy tyto již nejsou věcí, ale živým tvorem nadaným smysly, což občanský zákoník v § 1048 jasně deklaruje. Změna právní úpravy sledovala za cíl přiblížení právní úpravy realitě, kdy docházelo k případům ponechání si věci nalezené (tedy nejen opuštěné). Protože zodpovězení otázky, zda se jedná o věc úmyslně opuštěnou nebo pouze ztracenou, není v praxi jednoduché, stanoví zákon nově v § 1050 domněnku opuštění věci, kdy za opuštěnou se má věc, ke které vlastník nevykonává po dobu tří let vlastnické právo nebo která má pouze nepatrnou hodnotu a je ponechána na místě přístupném veřejnosti. Zatímco opuštěné nemovité věci připadají do vlastnictví státu, lze si opuštěné movité věci při splnění výše uvedených podmínek ponechat.“ http://muj-pravnik.cz/…-nalez-veci/

Takže se k té čepici, která má pro tebe a dítko velkou hodnotu a která leží na chodníku, nesmíš tři roky hlásit, aby si ji někdo mohl přivlastnit, jak jsem to tak pochopila :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek