Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Cepice vyvalena v blate, to snad nikdo nezvedne, maximalne aby ji zavesil na plot. Nedovedu si predstavit, jaka by musela byt, abych ji vzala.
Kradeni mi prijde jako silny slovo.
kdyz uz neco seberu, tak dlouho vaham, jestli jsem takovy prase ale pak prevazi ekologicke mysleni „jinak by se to tu valelo, nez by to nekdo vyhodil“ a sebrani predmetu vnimam jako zachranu a protikonzumni pocin.
@Elen8 píše:
@Rozárka78 tak co si budem povidat cesi jsou na toto experti… netvrdim ze v jinych statech se nikdy nic neukradne, ale tady je to snad v povaze…
jak znelo to motto co se driv pouzivalo? Kdo nekrade denně alespon hodinu, okrada svou rodinu
to by chtělo statistiku. Mě okradli v Anglii při placení a v Itálii zamčené jízdní kolo. Jasně, že Češi kradou, ale jinde přece taky.
Tak to mam stesti na misto, kde zijeme. Cokoliv dcera vyhodi z kocaru nekdo zvedne a umisti na plot, lampu, proste kamkoliv, aby to bylo videt a jeste nam nikdo nic neukradl
I já jsem naštvaná kvůli ztrátě čepice. Dcera ji měla ve školní šatně, jako obvykle strčenou v rukávu bundy. Minulý týden přišla domů bez čepice, ubrečená jako želva. Mně to také mrzelo, protože čepice byla dost drahá a hlavně fakt krásná a dceři slušela. No, a o dva dny později mi dcera povídá, že s tou čepicí přišla do školy její spolužačka. Čepice je zcela jistě dcery, našila jsem jí na ní maličkou značku, ovšem podle spolužaččiny maminky čepice zcela určitě není naše
.
Já jsem si na 100% jistá, že naše je, ale nenadělám s tím nic. Jen fakt zírám, k čemu jsou některé děti vedeny. Já před rokem řešila i pitomé ponožky, když syn donesl omylem cizí z plavání a dostaly se zpět ke svému majiteli.
Ale ta čepice mě fakt hodně mrzí, a dceru také. Pořád doufám, že se mi podaří sehnat novou a překvapit ji pod stromečkem, ale netuším, jestli seženu, protože paní, u které jsem ji kupovala, už je nemá
.
@belladonna píše:…v Rakousku nám třeba ukradli státní rezervy nafty za miliardy, že!? Na dovolené v Itálii okradli jednoho našince - nic příjemného. Poučeni o tom, jak máme dávat na své věci pozor jsem byli dosti intenzivně a přesto jednoho z nás okradli… také mi silně vadí tohle nálepkování, jací jsou Češi zloději a jak všude jinde jsou lidé morálně úžasní, že se divím, proč tam mají vůbec institut policie, strážníků, hlídačů…
to by chtělo statistiku. Mě okradli v Anglii při placení a v Itálii zamčené jízdní kolo. Jasně, že Češi kradou, ale jinde přece taky.
Dcera jednou vyhodila z kočárku dudlík a našla sjem ho na stejném místě za rok, když posekali trávu ![]()
čepice, rukavice zvedám a věším na nejbližší plot, strom, lavičku…aby se neuválely. takže když hledáte čepici, nekoukejte jen na zem ![]()
Nedávno jsem zapomněla na louce psí míček a druhý den jsem ho tam taky našla viset na stromě, tak jsem měla radost, asi žiju v nějaké poctivé oblasti ![]()
Ja bydlim teda primo u skolky a vali se tam porad neco i nekolik dni aniz by to nekdo vzal. Asi bydlite ve mestech s velkou „kriminalitou“
. A taky se priklanim k tomu, ze mama, ktera si dve hodiny nevsimne, ze jeji dite nema cepku nemuze moc kritizovat lidi, kteri si tu cepku vezmou.
Vite jak u nas treba ty ztracene kusy odevu ze skolky konci? Po par dnech je nekde „uklidi“ do popelnice, protoze to je strasne, hlavne pres zimu. Kdybych to jen tak z hecu sbirala a ukladala to do nejakeho spesl kose tak za tu zimu nasbiram takovych 10 kilo obleceni. A nejsou to jen cepicky a rukavicky, ale boty. nebo cele telocviky a fakt to nikdo nebere, jen proste to nekdo z chodniku hodi nekde dal do krovi a dotycny uz „zrejme“ o ty veci ztrati zajem nebo co (jinak si to nedovedu vysvetlit, protoze to krovi je celkem hole a jde pod nim videt vse). Pritom to musi videt kdyz jde s ditetem zpet nebo dalsi den do skolky.
Ja bych mohla treba zalozit diskuzi „nenechavejte zvracet, curat a kakat deti pred nas vchod“ ano ano, i to jsem videla, diteti bylo na zvraceni tak maminka misto aby ho presunula nekde dal nez pred vchod (stacilo by se dva metry vratit ke stromu) ho primo namirila pred nas bytovy vchod, to same ze maminky nechvaji takto curat a kakat deti pod nase susaky na pradlo. Pritom jsou i vhodnejsi mista. PS: A fakt to nebyly pejsci. I kdyz ti taky pridavaji na „chutnosti“.
Zaver zni, ze fakt neni terno bydlet u skolky, kde deti ztraceji veci. Ja osobne, protoze vim jake jsou nekteri rodicove prasatka nezvedla ze zeme u nasi skolky nic natoz abych to dala svemu diteti na hlavu i kdyby se to tvarilo jako dolce gabana.
@LadyLada píše: …v Rakousku nám třeba ukradli státní rezervy nafty za miliardy, že!? Na dovolené v Itálii okradli jednoho našince - nic příjemného. Poučeni o tom, jak máme dávat na své věci pozor jsem byli dosti intenzivně a přesto jednoho z nás okradli… také mi silně vadí tohle nálepkování, jací jsou Češi zloději a jak všude jinde jsou lidé morálně úžasní, že se divím, proč tam mají vůbec institut policie, strážníků, hlídačů…
Tu naftu nam tusim ukradli Nemci. Ale to je jedno, vsude jsou lidi co kradou a stejne vsude najdes i nejake slusne lidi. Presne nesnasim pausalizovani, to by byl zivot moc jednoduchy. Navic treba ja jsem Ceska, v sobe mam nemeckou i polskou krev. Jaka bych podle toho mela asi byt? Ale klid, za tyden je Stedry den, prece se kvuli jinym nebudeme rozcilovat ![]()
@Mirka Dušínová píše:
Dobrý večer, jsem si vědoma toho, že je to výkřik do tmy, ale možná že se tu potrefená husa najde. K věci. Moje dítě sundává a hází čepice z kočárku, v inkriminované chvíli to nepostřehnu, ale za dvě hodiny jdu domů stejnou cestou a po čepici ani vidu. Nekraďte cizí čepice, maminka možná půjde stejnou cestou a čepici najde. Štve mě to, byly to i čepice, které jsem dětem pletla sama
já takhle přišla o síťku na kočár, zjistila jsem to do 5 minut a už jsem ji neobjevila - evidentně ji někdo využil
čepice jsou zatím v klidu, ale čekám, kdy to přijde.. já vždy takové věci věším na viditelné místo, protože sama vím, že to dítko je fakt nezmar a vyhodí vše.. nedávno jsem kroužila jak sup na kolečkových bruslích a hledala maminu, které z kočáru vypadla hračka ![]()
Když takhle je to se vším, nejen čepice že
oblíbenej plyšák atd atd…
@Mirka Dušínová Zásadou c. 1 je dávat si na věci pozor. Když vis, ze ti fitr vyhazuje veci z kocarru, skoro nechapu, jak na to muzes prijit az za 2 hodiny. To si jako celou tu dobu ditete nevsimas? ![]()
@Rozárka78 píše:
@Mirka Dušínová Zásadou c. 1 je dávat si na věci pozor. Když vis, ze ti fitr vyhazuje veci z kocarru, skoro nechapu, jak na to muzes prijit az za 2 hodiny. To si jako celou tu dobu ditete nevsimas?
Ale chápu že je jecnodussi ukazat na ostatni jako na zlodeje. Prijmoit vlastni zodpovecnost je holt kumst…
@charbl píše:
Tu naftu nam tusim ukradli Nemci. Ale to je jedno, vsude jsou lidi co kradou a stejne vsude najdes i nejake slusne lidi. Presne nesnasim pausalizovani, to by byl zivot moc jednoduchy. Navic treba ja jsem Ceska, v sobe mam nemeckou i polskou krev. Jaka bych podle toho mela asi byt? Ale klid, za tyden je Stedry den, prece se kvuli jinym nebudeme rozcilovat
Zaslechla jsem, že byla uložena v Rakousku. Pekla jsem cukroví a poslouchala na půl ucha zprávy, tak jsem se mohla přeslechnout ![]()
Jsem Češka a nekradu a už vůbec ne věci, které někomu jinému vypadly z kočárku či je jakkoli kdekoli zapomněl či ztratil.
@belladonna píše:
Jasně, že Češi kradou, ale jinde přece taky.
Jestli jinde právě taky nekradou Češi.
@Litta píše:
Jestli jinde právě taky nekradou Češi.
Jasne, vsude na svete kradou Cesi ![]()