Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No tak sem dočetla diskuzy a příjde mi jako hloupý výkřik do tmy matky která si nedokáže ohlídat své věci a věci svých dětí. Jako zjistit že dítě ztratilo čapku po 2 hod? Je jedno jak jdeš rychle a koho máš sebou ale na dítko bys snad aspoň občas mrknout měla ne nebo se příště slíkne donaha vyhází věci a ty si všimneš po 2 hoďkách? Nehledě a to že po 2 hod. v tomto počasí mohla bejt čapka řádně znečištěná ( někdo jí přejede kočárek, někdo pošlape atd) a já bych něco takto znehodnoceného před mými vraty asi vzala a hodila do popelnice páč tu fakt nechci mít borčus… Jinak v nákupákách atd to může klidně vyhodit uklízečka páč si myslím že asi neschraňuje vše co na zemi najde ne? Jinak já mám děti dvě a nikdy e mi nestalo že by mi z kočáru vyhodili kus oblečení a já si toho nevšimla takže to opravdu pochopit nedokážu.
Ještě dodám že já fakt nejsem člověk kterej by,, kradl´´ věci co odpadli někomu jinému páč bych se úplně štítila dát to svým dětem…
@Mirka Dušínová
K samotnému řešení problému mě napadá - našít do čepice cedulku s telefonním číslem a odměnou třeba 50Kč při vrácení. Skupinu lidí, kteří berou cizí věci ze země domů, by to teoreticky mohlo motivovat. Když se ti to tedy stává tak často a čepice jsou tak „cenné“ ![]()
@Mirka Dušínová samotna cepka?
ale jdi ty, nic na svete neni original,vsechno uz nekdo jednou vytvoril at uz jde o tvou zazracnou drahocenou rucne delanou cepicku nebo obraz, sochu a podobne. To jsme se ucili v dejinach vytvarneho umeni, ze je jen fakt miziva sance, ze se nam to nekdy povede.
Mimochodem, kdyby rucni prace tak vynasela a byla tak cenena tak je moje babka milionarka, protoze uz 30 let (ano 30let je ji pristi rok 90let, kdyz nad tim premyslim, mozna sedi jeste dele na tom duchode) a plete jak o dusi i treba pro cizi. Ja nejsem zastance znacek, kupuji to co se mi libi, i kdyby to melo byt od vietnamce nebo z HM nebo pletene, ale handrkovat se tu o cepku kterou si pletla mi prijde trochu smesne. Bud ji hlidej, nebo si uplet dalsi.
Ja bych taky byla pro oznaceni cennych cepic cedulkou.
Nam behem podzima v Kralupech ukradli dvoje plavky!!! zapomeli jsme je tam a po tydnu v krabici se ztratami na pokladne nebyly. Ze se zensky nestydite! Za nove jsem musela dat na mmb dvacku i s postovnym ![]()
@Pudloslava píše:
Ja bych taky byla pro oznaceni cennych cepic cedulkou.Nam behem podzima v Kralupech ukradli dvoje plavky!!! zapomeli jsme je tam a po tydnu v krabici se ztratami na pokladne nebyly. Ze se zensky nestydite! Za nove jsem musela dat na mmb dvacku i s postovnym
To rozhodne muselo zahybat rodinnym rozpoctem ![]()
@Rozárka78 píše:
Mila Mirko Dusinova, jestli te to ullidni, nemam predstavy o tobe vubec zadne, uprimne, jsi mi zcela lhostejna. Jediny nazor ktery jsem si na tebe na zaklade tvych prispevku udelala je, ze nedokazes prijmout zodpovednost za vlastni chovani a rada urazis ostatni. A jestli nas u toho v ruce lahvace, cigaro nebo psa ci jakou jdes rychlisti neni relevantni:kytka:Příspěvek upraven 17.12.15 v 09:59
Pokud o mně nemáš žádné představy, tak mi nepodsouvej, že si nevšímám svého dítěte, nechám ho dvě hodiny bez čepice atakdále…Moc nerozumím tomu, jak mám přijmout zodpovědnost za to, že někdo sebere cizí věc. ![]()
Jinak na tuhle plodnou diskuzi fakt nemám čas…svoje jsem si řekla, koho se to netýká, tomu se omluvám, že jsem tu mezi ovulky a hleníky zařadila čepice. A vy ostatní nechte cizí věci tam kde jsou, on si pro ně někdo přijde… ![]()
Ze nekdo sebere neco ze zeme a necha si to, to bych jeste pochopila. Ale ze v takovym tom skakacim centru prijdeme o veci, by me fakt nenapadlo. Nekdo nam slohl mikinu pro mimino, plysovou Bezzubku a na zakazku sitou panenku piratku. Kdyby to vzalo jine dite, tak si toho rodice snad vsimnou a vrati to. Proste to nekdo ukrad ![]()
@misinka79 píše:
Moje dcera nedavno vyhodila z kocarku velkeho plysoveho kone z Ikey cestou do skoly (vedla jsem dva dalsi syny). behem peti minut jsem prosla celou trasu a kun nikde
Mě se to stalo s plyšovým medvědem, už ho měla ženská v tašce. Beze slova jsem jí ho z tašky vyndala a šla.
To jako opravdu nekdo takhle bere cepice ci jine veci ktere jsou jasne ze jsou od deticek?? To vazne nepochopim. Jasny chapu kdyz by vypadli penize nebo neco co je vylozene cenne ale ne cepicku ktera stoji par korunek nebo decky ci hracky vzdyt je jasne ci temer jiste, ze az to maminka zjisti tak pujde to hledat
ty lidi jsou neuveritelni sobci. ![]()
@Mirka Dušínová jak já tě chápu! Několikrát se mi stalo to samé a ať jsem jela zpátky za pár minut nebo za půl hodiny, čepice pryč. Jen jednou na mě volala paní z trafiky, že jí to někdo podal a že nás viděla a tak si to dala dohromady.
Nechápu, kdo může být chtivý dětských kloboučků nebo dokonce brýlí (taky stejný případ). No když to shrnu, kdo si klidně přivlastní jakýkoli předmět, který někdo ztratil.
Ale z rodiny mám taky dobrou zkušenost. Synovec v městské ztratil svého nejoblíbenějšího plyšáka s kterým spal, všude ho vozil, prostě kamaráda. Zoufalá matka, ubrečený synovec. Volali na dopravní podnik, dispečerka obvolala řidiče a pak jim volala zpátky, že plyšáka si můžou dojít vyzvednout zastávku tam a tam, že ho v určitou hodinu přiveze řidič. Synovec se mohl zbláznit radostí, když viděl jak se plyšák veze za předním sklem.
@Špageta píše: Synovec se mohl zbláznit radostí, když viděl jak se plyšák veze za předním sklem.
To je hezké ![]()
@Baba píše:
Kdyby to vzalo jine dite, tak si toho rodice snad vsimnou a vrati to. Proste to nekdo ukrad
No tak to by ses mozna divila.
Me dodneska hlava nebere historku, jak kamaradky syn miluje dreveny vlacky a vsude je taha s sebou, i do herny. A najednou koukaj, nejaka mamina odchazi a jeji dite v ruce jejich masiny.Tak na ni volala, ze to jsou ale jejich a ta matka ji zcela vazne odpovedela, ze si vzdycky neco takhle oblibi a ona mu to nemuze vzit, protoze by hrozne rval!!!
![]()
@Špageta Nam takhle behem peti minut slohli na Vysehrade na vyhlidce voditko na psa. Letim tam zpatky a nic.
A verte, ze v parku plnym psu je hafan bez voditka celkem trabl.
@Mirka Dušínová Já ti nic nepodsouvám, sama jsi psala, že dítě ztratilo cepici a zpátky jsi šla za 2 hodiny, to je prostě fakt. Zodpovědnost za to, že někdo sebere cizí věc samozřejmě přebírat nemusíš, jak jsi pochopila správně
nicméně za vlastní věci si ručíš ty sama, v tom se snad shodneme, ne?