Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@baaruunkaa píše:
Já milovala studentskou pečeť a teď jsem jí po dlouhé době dostala a nedá se to jíst-nekvalitní čokoláda nastavená nějakým hnusným tukem. O rajčatech z obchodu ani nemluvě!
Vida, tak se mi to nezdálo. Taky jsem pozorovala, že kvalita studentské pečeti šla výrazně dolů. Ale nebyla jsem si jistá, jestli to není mnou…
Kvalita melounů šla taky dolů, jen jeden mi opravdu letos chutnal.
Ovoce, zelenina, všechno je buď už v obchodě zkažený nebo bez chuti. Už se mi to ani nechce kupovat…
Vůbec všechno mi přijde tak nějak horší a horší. Jakoby se do ČR dovážel jen odpad… Nebo je to tím, že stárnu a zvyšuju nároky? Fakt nevím…
@Krasavicaa píše:
Už ani tam nejsou co to bývalo… Naposledy jsme je koupili a já to nemohla vůbec jíst. Přesolený jako prase
Přesolený je teď všechno, co není přeslazený ![]()
Ja, take nekupuji polotovary, bujony, ruzna dochucovadla. Kupuji dobre syry, sunku a parky z masa. Taky si ale priplatim. Tesila jsem se na leto, ale nabidka ovoce a zeleniny v marketech je stejna jako v zime. A minuy tyden jsem zastavila u stanku, ale vsechno ovoce a zelenina mi prislo jako z marketu…navic to prodavala nejaka Ruska. JJo a dobila me cenou 98,– za ctvrt melounu. Tak jsem radeji odkracela
@Krasavicaa píše:
Už ani tam nejsou co to bývalo… Naposledy jsme je koupili a já to nemohla vůbec jíst. Přesolený jako prase
Máme doma hodně oblíbené jídlo vuřty na černém pivě.. Je to dobrota, ale musíte mít kvalitní uzeniny a kečup. Jinak se z jídla stane blivajz bez chuti! A zjistila jsem že koupit dobrý a kvalitní kečup je problém. Šla jsem tedy po dražší značce, kečup Heinz. FŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮJ
![]()
@jája428 píše:
Je to jen o poptavce. když ty hnusy lidi nebudou kupovat, markety je nebudou prodávat, protože nebude komu. realita je ale jiná, všichni jdou hlavně po ceně a ta hrstka co ne, to nezmění
Ano lidi si za to můžou sami. Já kolikrát když vidím rodinu s dětmi co mají v košíku, chce se mi brečet. To bych nedala ani psovi ![]()
Ja kupuju burty u Svacky. Ale dva lidi chvalili globusovy. Tak jsem si je koupila, prichomitla se k ohynku a strasne se tesila. Jen jaksi nesly ukousnout, ta slupka byla snad z plastu. Ty me tedy hodne zklamaly a netusim, co na nich lidem chutna…Ja si uplne zkazila chut
@chipsa píše:
Máme doma hodně oblíbené jídlo vuřty na černém pivě.. Je to dobrota, ale musíte mít kvalitní uzeniny a kečup. Jinak se z jídla stane blivajz bez chuti! A zjistila jsem že koupit dobrý a kvalitní kečup je problém. Šla jsem tedy po dražší značce, kečup Heinz. FŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮJ![]()
Já ho kupuju, ale kupuju ho v Německu
A je bezva. A víš proč je pro většinu lidí hnusný? Protože lidi neznají ty pravé chutě, jsou zvyklí na hnusy. ![]()
@Krasavicaa to je fakt, ty lidi na to kolikrat ale vypadaj. Hlavne ze tahnou dva kartace barevbych vod v akci
@Krasavicaa píše:
Studentská pečeť, Orion, Milka a podobně se nedá vůbec nazývat čokoládou![]()
![]()
![]()
Přesně tak…Kdysi jsem byla na čokoládě silně závislá
, ale už mě to přešlo. Ted už si jen vychutnávám když od někoho dostanu tu pravou aspon 60%
Mňam.. ![]()
Ja nevim, zrovna u melounu… ja letos kupovala tak dva tydne a musim rict, ze od cervna mi meloun nechutnal tak trikrat asi z triceti koupenych? A to jsem akorat popadla kocar, sla do Lidlu za rohem, vybrala ten nejvetsi a nejtmavsi za 6-8 korun kilo a fakt byly uzasne. Ted uz sezona konci, takze posledni dva mizerny, prvni moucnaty a druhy nezraly, ale jinak mohu s cistym svedomim rict, ze melounu jsme si letos uzili maximalne.
Nekupuju polotovary, bombony, ztuzakove cokolady a jine sladkosti, sunku beru od kosti u reznika a solidni bily jogurt nebo chleba v pekarne se tu da taky sehnat, nemuzu rict, ze bych si nejak extra stezovala. Po zelenine musi clovek patrat, vyzaduji zasadne ceskou, ale da se. V zime bude hur. Proste nemuzu popadnout v prvnim obchode prvni vec, co mi prijde pod ruku.
V Brně na zelném trhu jsme si koupila nektarinku… pak mi mamka donesla ze supermarketu… která byla bez chuti a zápachu?
![]()
Nám se letos povedlo koupit asi 5 výborných melounů a dvakrát jsem natrefila na galii co byla zralá(mimochodem to jsme braly meloun ob den). Jinak u nás bývají jednou za dva týdny farmářské trhy tak se tam dá koupit koření bez soli a glutamátů, zelenina a slovenské sýry. letos tady otevřely sýrárnu a byla jsem hodně zklamaná-hrozně přesolené sýry a to je kupuji hlavně kvůli dětem.
@chipsa píše:
Já zase vzpomínám na čokoládu Nestlé, v tom červeném obalu. Také na ni byla kdysi reklama v televizi. To byla alespon čokoláda! Bohužel byla..
Jo, tu jsem si kupovala, když jsem byla na gymplu, něco přes dvacet roků zpět, byla výtečná. Měli i bílou a ta byla taky skvělá.
Já ty obchody ani neprocházím, nebaví mě to, navíc většinu potravin máme z místních zdrojů - zahrada, sedlák, řezník atp.
Ale báječně se bavím u prohlížení letáků a zboží v akci - nevěřícně zírám na to, kolik blafů a krámů tam nabízejí, není tam obvykle nic, co by mělo smysl koupit.
@LindaPraha píše:
@Krasavicaa to je fakt, ty lidi na to kolikrat ale vypadaj. Hlavne ze tahnou dva kartace barevbych vod v akci
Tak o těchto vodách se ani nevyjadřuju. Jednou jsem koupila jednu na košt
Jeden kus, ne karton
Říkám když to všichni táhnou
A hned před obchodem letěla flaška do popelnice, to se nedalo
a víš jak na mě ti lidi koukali?
![]()