Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@quinny píše:
medialni masaz je svinstvo, jak uz tu nekdo psal…nenasycene mastne kyseliny a blaaa blaaaa blaaaa…me to teda minulo, ale rodice v tom jedou ve velkym, maji pocit ze je to silene zdrave, narozdil od masla, kterym sobe a svym detem zanasim cevy
To jsem psala já. Že jsem si myslela, jak hrozně moc žiju zdravě. Ale třeba já zase nejsem schopná sníst máslo, takže si chleba buď nemažu a když tak gervais nebo lučina.
@quinny Jj presne muj tata taky zblajzne krabicku margose za 10 dni ![]()
@chipsa píše:
Holky, s kterým obchodem máte nejlepší zkušenosti? U mě byl vždy na nejhorším místě Albert. Uzeniny a ostatní předraženiny - humus! Nedávno jsem v Albertu koupila rodinnou pomazánku - nevěděla jsem co rychle k večeři - bylo to přesoléné a nepoživatelné. Chlap mě pomazánku vyhodil rovnou do koše. Asi nejlepší zkušenosti máme s Globusem, léta tam chodíme nakupovat.
Jo Albert fakt humáč, ale asi proto, že ty, do kterých jsem vlezla byli kdysi Julius Meinl a ty lidi tam asi zůstali stejný, takže stejnej humáč.
Nejlepší zkušenost? Já mám ráda takové malé obchůdky - konečně jsem našla třeba dobrý řeznictví, u nás máme stánek s uzeninama, kde si kupuju uzenou panenku a séééru na všechny šunky světa
No a řetězec? Tak chodím do Lidlu na mléčné výrobky a do Kaufladnu - občas mívaj dobrou zeleninu, ale fakt jen občas
No ale že bych z toho byla nadšená, to teda nejsem. Globus mě teda nenadchnul - mám ho za průměrný - všechno drahý, obchod velkej jako kráva, nákup nejmíň na 2 hodiny
, ale jsou teda i horší obchody, to teda jo. Jo a co máme sklep, tak prostě sockuju - číhám na slevový akce na základní potraviny typu cukr mouka olej mlíko,, popř na podzim brambory od sedláka, klidně toho nakoupím 20 a více kilo a pak půl roku neřeším nějaké mega nákupy.
@Gina108 píše:
Jo Albert fakt humáč, ale asi proto, že ty, do kterých jsem vlezla byli kdysi Julius Meinl a ty lidi tam asi zůstali stejný, takže stejnej humáč.
Nejlepší zkušenost? Já mám ráda takové malé obchůdky - konečně jsem našla třeba dobrý řeznictví, u nás máme stánek s uzeninama, kde si kupuju uzenou panenku a séééru na všechny šunky světaNo a řetězec? Tak chodím do Lidlu na mléčné výrobky a do Kaufladnu - občas mívaj dobrou zeleninu, ale fakt jen občas
No ale že bych z toho byla nadšená, to teda nejsem. Globus mě teda nenadchnul - mám ho za průměrný - všechno drahý, obchod velkej jako kráva, nákup nejmíň na 2 hodiny
, ale jsou teda i horší obchody, to teda jo. Jo a co máme sklep, tak prostě sockuju - číhám na slevový akce na základní potraviny typu cukr mouka olej mlíko,, popř na podzim brambory od sedláka, klidně toho nakoupím 20 a více kilo a pak půl roku neřeším nějaké mega nákupy.
Brambory máme vlastní na celej rok
![]()
@chipsa píše:
Holky, s kterým obchodem máte nejlepší zkušenosti? U mě byl vždy na nejhorším místě Albert. Uzeniny a ostatní předraženiny - humus! Nedávno jsem v Albertu koupila rodinnou pomazánku - nevěděla jsem co rychle k večeři - bylo to přesoléné a nepoživatelné. Chlap mě pomazánku vyhodil rovnou do koše. Asi nejlepší zkušenosti máme s Globusem, léta tam chodíme nakupovat.
U nas ted asi s Billou. Ono to zalezi spis na konkretnim obchode nez na retezci. I kdyz ten Globus je hodne chvalenej, ale tam se bohuzel dostanu vyjimecne, protoze to mame hodn daleko. Treba driv jsem mela rada Tesco, po ceste z prace ale byl to spis premiovy obchod. Nedavno ho postavili u nas a humus nejvetsi, ani ty hegese co tam prodavaji nejsou schopni osefovat, takze porad neco prosleho, zkazeneho atd, velka konkurence Alberta v tomhle. Do Kaufu uz dva roky nechodim, tak nevim jak se tam zmenila kvalita potravin, ty dva roky zpet se to docela dalo, a meli tam tenkrat i hezke ovoce a zeleninu. Pro tu ted jezdim pro zmenu do Lidlu a zbytek vesmes Billa…sice ze vsech stran posloucham ze je to nejdrazsi obchod, jo mozna je ale pro me maji nejlepsi vyber toho co rada kupuju ![]()
Krome teda masa to je sileny ve vsech tehle retezcich mi prijde, pro to chodime k reznikovi a mlecne mame z farmy ![]()
@MUFICE to je jak moje máti, namaže chleba s florou, a tvrdí že s máslem
![]()
@Krasavicaa píše:
Jsme dva a pes. Dřív to bylo okolo 13tis za měsíc… teď se mi to podařilo stáhnout cca na 8, ale to jen tím, že se nekupuje všeho kvanta, takže míň vyhazuju![]()
to je pekne pro dva lidi, otazka kolik v tom dela ten pes.
No jo jsem zapomnela na nasi kocku, ta taky zere jak zjednana ![]()
@Natálka26 píše:
To jsem psala já. Že jsem si myslela, jak hrozně moc žiju zdravě. Ale třeba já zase nejsem schopná sníst máslo, takže si chleba buď nemažu a když tak gervais nebo lučina.
Hmm ato ja zase maslo muzu, zase nejsem moc na maso tak treba se to tim kompenzuje ![]()
Kaufland (ten u nás)má skvělou zeleninu i ovoce - já jsem tam vážně nenarazila na nic shnilého - ale je u toho pořád pán co to probírá.
Pak mají i dobré maso.
A Billa u nás je skvělá, mají krásné maso, u uzenin napsaný složení. ¨
A co se Globusu týče tak třeba ten co je u nás na Zličíně se tak strašně zhoršil za posledních 6 let, že už ta nechodím vůbec pro nic.
@Šarlota4 píše:
@quinny Jj presne muj tata taky zblajzne krabicku margose za 10 dni
jediny stesti ze nemam prehled, ale jak je nekde nejaka akce hned pro to jedou
minula me jeste odvarila nejaka light verze, ktera uz od pohledu vypadala jako jasny derivat ropy…
![]()
Jinak margarín, ten kupuju naprosto výjimečně, třeba když dělám nějakou pomazánku tvarohovou, tak nevím, co tam dát místo toho, máslo, s tím se mi tam rozmíchávat nechce. takže koupím vždycky tak jedno malý balení, a tak půlku po expiraci vyhodím.
Vite co me rozciluje??? Balene sunky. Oni v sobe maji treb 90% masa coz je slusny no jo, ale v tom obalu jsou dve deci vody!!!. Takze ja beru balicek v obchode do ruky a cekam kolik z toho vytece vody :/ to mi prijde nechutny
@Gina108 na sockovani nevidim nic spatnyho naopak u trvanlivych potravin se to vyplati. Teda az na to mliko v krabici to ja nepozru. Sice jsem videla nejaky test a spatne nedopadly, ale co bereme mliko z farmy tak je to pro nas obarvena voda no. Nedej boze kdyz ke konci tydne mliko dochazi, tak honem musim do billy nebo penny a hledat nejake to cerstve, ktere je chutove alespon o trochu lepsi ![]()
@Natálka26 to je o lidech jako vsechno, ja v kaufu kdysi zazila jak mladik prerovnaval brambory a dalsi zeleninu stylem, ze vsechno litalo pet metru vzduchem a dopadalo do beden, takze me presla chut si tam cokoliv koupit. Proto jsem i psala ze si myslim ze ty obchody moc pausalizovat nejde, ze je nekde ten a ten retezec dobry jeste nemusi platit ve meste o par kilometru dal