Nekvalitní potraviny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
25.8.14 10:57
@Krasavicaa píše:
Tak o těchto vodách se ani nevyjadřuju. Jednou jsem koupila jednu na košt :mrgreen: Jeden kus, ne karton :mrgreen: Říkám když to všichni táhnou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A hned před obchodem letěla flaška do popelnice, to se nedalo :roll: a víš jak na mě ti lidi koukali? :roll: :roll: :roll: :roll:

Já pitnou situaci řeším čajíčky. Kupuji sypané čaje v lékárně od 60 KČ nahoru. Myslím si že je lepší si udělat doma plnou konvici bylinek, než kupovat sirupy a vody bez chute. Podle reklamy plné ovoce:) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.8.14 10:59

Tak uzeniny v supermarketu, to už nekupuju vůbec, max vakuově balený, kde si přečtu složení. on i ten Globus, když si člověk přečte etiketu prakticky všech uzenin, u nich, tak je tam dole drobným písmem minimální obsah masa 60 procent, to tedy není žádná hitparáda :nevim: uzeniny jsme se naučila kupovat v jednom obchodě s levnými potravinami, kde mají občas např. vídeňské párky z Německa, s 91 procenty masa, jsou vynikající, za kilo 60 kč. šunku z Německa, 88procent masa, za stejný peníz. českou anglickou s 94 procenty boku za 100 za kilo, jinde už nenakupuju.
ovoce a zelenina, jak kde, a jak co, konkrétně melouny mívají dobrý v Bille, jinak všude takové bez chuti, ale v Bille pravidelně sladké, jako kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.8.14 11:00

A my pijeme vodu, vodu s citronem, sirup domácí bez chemie, barviv i konzervantů.
A čaj. Meduňkový a mátový z naší zahrady a černý z obchodu.
Občas pivo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
25.8.14 11:01
@Krasavicaa píše:
Už ani tam nejsou co to bývalo… Naposledy jsme je koupili a já to nemohla vůbec jíst. Přesolený jako prase :roll:

Nejlepší buřty mají v Řevnicích u bývelého Noska - to je pravý špekáček, jejich výroba a s buřtem z Globusu a bůh ví odkud se to nedá srovnávat!
Pak mají ještě výborný buřty v Moravských Budějovicích v Bille to je taky maso, ale v Praze jsem pořádný buřt už leta nekoupila. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
25.8.14 11:01
@chipsa píše:
Já pitnou situaci řeším čajíčky. Kupuji sypané čaje v lékárně od 60 KČ nahoru. Myslím si že je lepší si udělat doma plnou konvici bylinek, než kupovat sirupy a vody bez chute. Podle reklamy plné ovoce:) :lol:

Já kupuju čaje a kávu v Oxalisu :)
Ale na pití mám nejradši vodu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13331
25.8.14 11:05

Problém je v tom, že musíme řešit co budou pít nebo jíst i ostatní členové domácnosti. Já se s vodou spokojím, ale nemůžu ji nutit nabídnout chlapovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
25.8.14 11:06

Kde kupujete maso a ryby? Na maso musím teda říct, že máme perfektního řezníka. :dance: :dance: :dance: :dance: Žádná polská zvířata, ale pouze naše chovy, poražená na jatkách kousek odtud :-) Většinu sladkovodních ryb nachytá přítelův táta, a zbytek Makro :-)

• Citovat
  • Upravit
31672
25.8.14 11:08
@chipsa píše:
Problém je v tom, že musíme řešit co budou pít nebo jíst i ostatní členové domácnosti. Já se s vodou spokojím, ale nemůžu ji nutit nabídnout chlapovi.

no přece dobrý sirup od dobré vody, když tomu dělají tak pompézní reklamu, osvobodili jsme chuť od konzervantů, všude samé ovoce, bohužel jen na obrázku, ve složení ani stopy :pocitac: :pocitac:
teď vážně, my pijeme sirupy buď domácí co udělám, nebo ty superhusté, kde je min. 20 procent ovoce.(je nutné číst složení, v Jupí je většinou jen 10 procent, v hello jak v kterých) je to asi nejmenší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
25.8.14 11:09
N
@Krasavicaa píše:
Kde kupujete maso a ryby? Na maso musím teda říct, že máme perfektního řezníka. :dance: :dance: :dance: :dance: Žádná polská zvířata, ale pouze naše chovy, poražená na jatkách kousek odtud :-) Většinu sladkovodních ryb nachytá přítelův táta, a zbytek Makro :-)

Naštěstí máme v rodině zapálené rybáře, máme ryby podle toho co chlapy donesou. Jinak bych ryby v obchodě nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
25.8.14 11:11
@slavuska1 píše:
no přece dobrý sirup od dobré vody, když tomu dělají tak pompézní reklamu, osvobodili jsme chuť od konzervantů, všude samé ovoce, bohužel jen na obrázku, ve složení ani stopy :pocitac: :pocitac:
teď vážně, my pijeme sirupy buď domácí co udělám, nebo ty superhusté, kde je min. 20 procent ovoce.(je nutné číst složení, v Jupí je většinou jen 10 procent, v hello jak v kterých) je to asi nejmenší zlo.

Já také kupuji Jupí nebo Hello, aby měl manžel co pít. On na čajíčky nebo vodu není. Bydlíme v paneláku, takže zdroje ze zahrádky nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
25.8.14 11:14

Mě nejhorší přijde v obchodácích pečivo, nekoupila bych ho ani zadarmo, to samé ty hnusné přeslazené vody, doma pijeme všichni jen vodu z kohoutku a do té si dáme citron a mátu. Zeleninu bohužel kupuji v supermarketu, nemám moc možnost jinde, občas když je u nás farmářský trh tak tam nakoupím do zásoby. Maso moc nejíme, ale kuřecí kupujeme, jedině v kuřecí masně, která dováží kuřata z jejich farmy. Pečivo taky jen v pekárně, ten dopékaný hnus, se nedá nazývat pečivem. Docela mě zklamalo i mléko, dřív když bylo v těch sáčcích, to byla dobrota, ted je to jen jakási bíla voda. Ale musím zase říct, že občas kupuju opravdu levné potraviny a strašně mi chutnají. Třeba jogurt značky kaufand, nebo ten jejich camembert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
25.8.14 11:14
@Emilie píše:
Já to nejvíc vnímám u zeleniny, kdy občas právě rajčata jsou absolutně bez chuti a jsou jak nastříkané barvou, a ještě blbě.

Jo, kupovaná rajčata jsou blee, bereme akorát ty cherry nebo dražší keříková, ty mají aspon nějakou chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
25.8.14 11:16
@Krasavicaa píše:
Studentská pečeť, Orion, Milka a podobně se nedá vůbec nazývat čokoládou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Přesně, je to přeslazený hnus :roll: My občas kupujeme ty dražší 70%, ty jsou ještě dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
25.8.14 11:16

Stve me to u parku milovala jsem je v lete na ohni. Dnes jak to jite ohrate je to blivajs. Jenomze nikdo nas nenuti to kupovat. Na trhu je plno kvalitnich surovin a vyrobku. Jsou drahe, ale jsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
25.8.14 11:19

Já se musím zastat ovoce a zeleniny v Kaufu a v Bille - kdykoliv jsem tam koupila SEZÓNNÍ ovoce nebo zeleninu tak měla chuť. Dokonce z rajčat od nich jsem udělala snad ten nejlepší kečup v životě :) Protože kečup ve flašce nebo z čehokoli jiného bych nekoupila. Pak musím uznat že tam mají dobré uzeniny - mají napsaný podíl masa, což oceňuji málokde to mají napsané jinde než na etiketě ve chvíli kdy vám to dají do ruky.

Ale co marně sháním tak jsou čerstvé ryby :nevim: ne a ne sehnat. Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný